icon

Kde vybavíme priezvisko po otcovi v Ťahanovciach?

reni1512
31. máj 2013

Ahoj maminy, vie mi niekto poradit kam mam ist ak chceme malej vybavit ockove priezvisko? Sme z Tahanoviec a vsade sa pise o matrike, no kam v Tahanovciach? Alebo v meste? Musia byt aj rodne listy oboch rodicov?
Velmi by ste mi pomohli, neviem sa k tomu dopatrat na nete. Vdaka.

marianka4
•
31. máj 2013

skús tu napísať matrika @ kosice-city.sk

vlada2401
•
31. máj 2013

my sme boli u nás normálne na mestskom úrade a potrebovali sme akurát občianske preukazy do pat minút vybavené hodili sme podpisy a potom nam o dva dni zavolali že si pre daný formulár máme prísť 🙂

majka1122
•
31. máj 2013

ahoj,my sme boli tiež na matrike,dali sme op a neaky poplatok,na počkanie dali papier,ktorý som dala v porodnici ako sa bude dieta volať (teda koho priezvisko bude mať v rodnom liste)

slavka034
•
1. jún 2013

ahoj..stačí ak s budúcim oteckom pôjdeš na Ťahanovciach na úrd a pred matrikárkou urobíte súhlasné vyhlásenie o priezvisku dieťaťa...a pre rodný list si pôjdete potom na Hviezdoslavovu radnica pod hodinami

surriana
•
1. jún 2013

ahoj,my sme boli tiež na matrike,či už je to obecný alebo mestský úrad to je jedno,matrika tam určite je,a stačili nám občianske preukazy a behom chvilky to bolo vybavene len sme podpísali papier dali nám hned tri a hotovo.Volá sa to UZNANIE OTCOVSTVA.bolo to vybavené behom 5-tich minút.Ale ak už je partner raz rozvedený treba im to oznámiť.