icon

Kde zoženiem potvrdenie o slovenskej národnosti?

makuka123
6. nov 2014

Vybavujem prídavky v Rakúsku a žiadajú od nás potvrdenie o tom akej sme národnosti,je mi to divné pretože pochybujem ,že mi niekto takéto potvrdenie vydá,volala som na matriku a tam mi pani oznámila,že oni také potvrdenia nevydávajú,myslíte ,že by stačilo len čestné prehlásenie ?

ervenka
•
6. nov 2014

Ja som to riesila prehlasenim, a hlavne, pred rokmi pri registracii na zaklade rodneho listu som uz bola v NL systeme so SVK narodnostou, ale ja byvam v NL, mozno to co staci v NL v AT nebude stacit. @marcelatje obcianstvo nie je narodnost. Ak od nej naozaj potrebuju potvrdenie narodnosti, tak ten link jej velmi nepomoze.

vroni
•
6. nov 2014

ziadne potvrdenie o narodnosti od vas nechcu, to je uplna blbost, narodnost je vec deklaracie pocitu prislusnosti, ziaden urad ti nepotvrdi, co citis. Chcu od vas potvrdenie o STATNEJ PRISLUSNOSTI. Mmch, toto potvrdenie plne nahradza cestovny pas (v At, inde neviem), ale mala by ho vydavat aj matrika

klincek
•
7. nov 2014

vroni ma pravdu, narodnost je vecou tvojho aktualneho citenia (kludne mozes byt jeden rok Slovenka a dalsi Madarka, ak zmenis nazor 😉). zrejme chcu osvedcenie o statnom obcianstve - este par rokov dozadu ho vydavali okresne urady..a ako pozeram link od marcelatje, je to tak aj teraz. plati sa z toho poplatok, par eur, presne neviem.