Kedy môžu vziať príspevok na bývanie??
Z uradu prace mi davali prispevok v hmot.nudzia aj prispevok na byvanie(som vlastnicka maleho domceka).Kedze som odmietla vpp na dedine,tak mi hm.nudzu odobrali.Dnes mi volala tetka z uradu ze vraj robili kontrolu a na trvalom bydlisku sa nezdrziavam tak mi odoberu aj ten prispevok.Je mozne aby takto chodili po domoch a kde je v zakone napisane,ze tam musim sa zdrziavat alebo spat kazdy den?Nechapem.😈😈😈😈A ze vraj spätne budem musiet vratit časť prispevku.Si robi srandu snad,ved kdo mi dokaze ze tam nespim alebo ako?Nema byt prispevok na elektrinu,vodu atd?Co s tym na zdrziavanie sa na trvalom pobyte,ved mozem byt u kamarata,u sestry.Mne to hlava neberie.Hlavne ze ciernych nik nekontroluje a byvaju aj dvadsiati v jednej diere,či aj tam chodia na kontroly???Citim sa nasratá jak bernardín.😠😠😠😠😠
@sidy911 Mňa to len zaujíma čisto zo zvedavosti. Normálne s mužom obaja makáme, nikdy sme žiadne dávky nepoberali, keď sme potrebovali, nemali sme nárok. Že ako sa to dá, lebo ja si to bez normálneho príjmu neviem predstaviť a spoliehať sa na nejaký príspevok, koľko je to? Fakt nemyslím to v zlom, len ma to proste zaujíma.
Ja som ale nepísala,že nepracujem.Teraz vam daju pracu na dohodu,kde mesacne odrobite 30 hodin akoze kôli daniam a peniaze mate na ruku.Ale ide o princip .....☺
@sidy911 https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
nech sa páči... ale tak nejak logicky mi vychádza - ak je to príspevok na úhradu nákladov spojených s bývaním - a ty tam nebývaš - tak na čo ti majú prispievať? 😅
a to porovnávanie sa s "čiernymi" - vážne sa cítiš byť na ich úrovni?? 😝
k tomu, že ti zrušili príspevok, ti musí prísť aj oficiálne vyjadrenie, kde bude aj dôvod zrušenia, podľa toho sa potom zariaď...
@sissy27 Bývam tam občas a neporovnavala som to z čiernymi,iba som sa zamyslela že im štat dava vsetko mozne a bielym zoberu aj poslednu kôkru od úst.A tiez som sa pytala kedy môzu vziat prispevok na byvanie?To znamena ze mi ziadne vyjadrenie neprislo este.A nechapem preco maju ludia potrebu sa stale zapajat do diskusii ked nevedia odpovedat k danej veci a danemu problemu
@sidy911 ešte raz a pomaly, lebo ako vidím, tak pomalšie chápeš - MUSÍ ti prísť nejaké vyjadrenie o odňatí príspevku a na základe toho sa môžeš potom ďalej pohnúť... že ti to nejaká pani povedala per huba po telefóne ešte nič neznamená...
dala som ti aj link, kde máš všetky relevantné informácie...
a miesto toho čakania kto ti čo naservíruje na striebornom podnose by si mohla radšej dvihnúť svoj ctený zadok a ísť sa popýtať na úrad kompetentných...
Zbytocne sa tu rozculujes, ano mozu chodit aj na kontroly domov a mozu aj odobrat prispevok, ba ziadat aj vratenie, ak bol poberany neopravnene. Z Tvojich chabych informacii sa neda posudit, skutocny dovod odobrania. Ale uz odmietnitie VP prac je dovodom na odobratie prispevku v hmotnej nudzi a tiez prispevku na byvanie, ktory sa vyplaca, len ak splnas podmienky na priznanie hmotnej nudze.
@sidy911 takze my biely sa ti skladame na davky v hmotnej nudzi a ty sa tu este stazuj, ze ti ich zobrali, lebo si plnili svoju povinnost 🙂 akekolvek davky su prispevok statu na tvoju existenciu a na ich pridelenie musis splnat zakonom stanovene podmienky. A povinnostou uradu, ktory ti ich pridelil je kontrola ci podmienky na poberanie davok pretrvavaju. A pochybujem, zeby tak rozhodli na zaklade jednej navstevy, bud boli u teba viackrat, alebo sa pytali susedov na teba. Na to maju pravo tiez. Vsetky davky funguju ako PN. Skratka ked zistia, ze porusujes podmienky na zaklade ktorych ti boli prachy pridelene, tak ti ich vezmu...btw uz odmietnutie vpp je dovod na odobratie davok...
@sidy911 na fóre si vo všeobecnosti každý tyká. Najlepšie naozaj bude, ak napíšete priamo do tejto skupinky: https://www.modrykonik.sk/group/1900/. Aj mne tam minule poradili ohľadom dávok v hmotnej núdzi.

Však sa môžeš odvolať.........
A z čoho žiješ teda?