icon

Kedy podať trestné oznámenie pri neplatení výživného?

kviettocek2
25. aug 2011

Zienky mam otazku tyka sa to vyzivneho na malu ked byvly priatel neplati necele tri mesiace presne ma platit k 15 dnu k mesiaci a neplati uz treti mesiac tak to trestne oznamenie sa da podat uz toho 16 ci sa musi pockat az do konca mesiaca???

marinko1988
8. jan 2014

@luba28 dakujem ti za odpoved......a mozem este jednu otazocku???????? vies ja som sa s nim rozviedla ..... asi 7mesiacov sme boli odeleni no po 7 mesiacov sa vratil s tim ze bude vsetko ok..... dajak som mu uverila....... vratila sa k nemu.... len ze on isial na mna spekulantsky ze sa neciti dobre ked sme rozvedeni a tak mali sme iba taku ako ze svadbu na urade...a myslel si ze tim mu vyzivne pada ale ked ze sme spolu zili iba mesiac....... tak na sude......mi polo povedane ze rosudok o vyzivnemu nikdy nepadol a ma stale platit vyzivne jedneho exekutora uz ma na zameskane vyzivne ked ze som si myslela ze vyzivne mu padlo....... ale ked ze to tak nebilo a vyzivne mu stale slo......... takze mi nezaplatil viac ako 3mesiace ale toto som chcela na exekucii mi bolo povedane ze si musim znovu podat navrh na vymahanie vyzivneho ale bezneho.------- musim zase cakat na tie tri mesiace????????ajajajja ja viemmm cele je to dajake popleteneeeeee

luba28
8. jan 2014

@marinko1988 a vy ste stale teraz manzelia???ci,ako???chod na policiu a daj trestne oznamenie este raz,...a tam by ti mal vysetrovatel poradit,ze ako dalej,....ale urcite to dlzne vyzivne zaplatit musiiiii,....to asi musis znova ziadat exekutora o zaplatenie,cize novy navrh exekucie,.....

jakubka9
13. jan 2014

Ahojte,prosím Vás potrebujem radu....som plnoletá,podala som najskôr predbežné opatrenie ohľadom určenia výživného na plnoletú osobu , pred.opatrenie bolo vydané (mal platiť 150 Eur ), odporca sa odvolal a začal platiť ( posiela 100 Eur) až keď rozhodol právoplatne odvolací súd. Ten rozhodlo o platbe 100 Eur. Otázka 1: mám nárok na výživné aj hneď po vydaní pred. opatrenia? ( a nie až od rozhodnutia odvolacieho súdu ). Otázka 2 : Nemal mi odporca od vydania pred. opatrenia platiť výšku výživného v sume 150 Eur ?
Potom prebehlo samotné pojednávanie ohľadom návrhu na platenie výživného. Rozhodlo sa - výška výživného na 160 Eur. Odporca sa opäť odvolal. Otázka 3 ? Musí byť toto rozhodnutie právoplatné aby som podala trestné oznámenie ? Ak ano, takto budem musieť čakať až kým rozhodne odvolací súd a nemusí mi odporca nič platiť ?
Veľmi pekne ďakujem ďakujem, j.

f1
6. feb 2014

Vsetko zavidi od nadobudnutia pravoplatnosti. A potom chod rovno za exekutorom.nach zacne exekuciu.

monika878
26. apr 2014

môj ex mi nezaplatil ani cent od 15.februára, podala som na neho exekuciu, lebo som si myslela, že niečo zaplatí, nakoľko si pýtal číslo účtu. do dnes mi nič neposlal, hlavne že chodí po oslavách. v pondelok idem na políciu podať trestné oznámenie a ďakujem vám baby za rady aké doklady k tomu potrebujem. on teraz čaká babo s tou svojou k....u a na malého uplne kašle. ozve sa mu raz za 3 mesiace

tonybatara
11. jún 2014

Dobri den ja mam taketo trapenie zil som spriatelkou narodili sa nam dvojicky lubim ju ale ona ma nechala a ja potrebujem vediet co mam robit chcem jej platit vizivne ale neviem kam mam ist nemam snou ziadny kontakt a co je pre mna najhorsie tak ani z detickami co mam robit ako pokracovat nikdy som jej neublizil
prosim o radu

emily76
11. jún 2014

@tonybatara no bud jej budete posielat peniaze na ucet, alebo postovou poukazkou na adresu trvaleho pobytu. Ak nemate styk s detmi, treba si podat ziadost o upravu styku na sud.

tonybatara
12. jún 2014

Velmi pekne vam dakujem ze ste mi odpisali len mam taky proglem ze neviem kde je myslim ze niekde v cechach ja pracujem v bratislave tak neviem co dalej ak sa snou neskontaktujem mam ist na sud poziadat o upravu styku a mam ist tam kde ma trvali pobyt vobec neviem co urobim vi zeny stale placete ako sa muzi nestaraju a ja sa chcem postarat chcem tie deti vidiet a nemozem mam strach ze ked nieco podniknem tak ich uz neuvidim nikdy ja som ju miloval ona ma celi cas len klamala mne nevadi ze ma ineho ale tieto deti su aj moje a velmi to boli aj tak dakujem az na nieco pridem dam vam vediet dvaciateho mam volno tak ju skusim najst

nattik
4. sep 2014

Ahojte kocky 🙂 Chcem sa opytat, na socilaku na nahradne vyzivne staci to potvrdenie z exekucneho ze som podala na ex manzela alebo musim pockat na vyjadrenie zo sudu ktore daval exekutor ? Vopred vam pekne dakujem

dianita88
12. nov 2014

dobry vecer vie mi niekto poradit od 2009 mi otec dietata zijuci vo svajciarsku neplati vyzivne riesi..to aj medzinar..zatial zevraj nerobi..co viem ze robi ..co robit podat trestne oznamenie..ked nerobi co urobia..

liz_lemon
12. nov 2014

@dianita88 aj ked nerobi, platit musi

dianita88
13. nov 2014

Ale z coho mu zoberu...ako budu vymahat..nahr vyz.som dostavala rok ale som sa nedavno vydala som na mater.dovol.tak mi vezmu uz mi nahr tym padom nepatri...

martina0308
25. nov 2014

@dianita88 preco by ti NV nepatrilo kvoli tomu ze si si vydala a si na materskej? to je blbost... NV ti vezmu len v dvoch pripadoch...ak povinny 3x po sebe uhradi vyzivne v plnej vyske alebo pokial priemerny mesacny prijem tvojej rodiny za poslednych 6 mesiacov (teda vratane noveho manzela) presiahne 2,2 nasobok zivotneho minima pre tvoju rodinu...kedze neviem kolko mas deti neviem ti presne vypocitat kolko je ten 2,2 nasobok...ale ak si len ty, tvoj manzel a dve deti tak je to suma 1137,66 €...ked tak si spocitaj vsetky manzelove prijmy, tvoje prijmy vratane pridavku na dieta a danoveho bonusu bez NV a vydel 6, ked bude suma nizsia ako 2,2 nasobok zivotneho minima tak mas stale narok na NV

nasta55
25. nov 2014

@kviettocek2 musis ist ajtak na policiu a tam ti povedia, prezila som to a je to hruza sa natahovat koli tomu :(

dianita88
25. nov 2014

no riesi mi to BAT.J. MEDZINAR OCHRANA PRAV DETI A MLADEZEMAM SYNA 10 S TERAJSIm manzelom mam 1,5syna som na materskej poberam len rodicov.cca 204 plus rodinne manzel je vojak...

dianita88
25. nov 2014

beru nas ako rodina spocitali prijmi a zevraj presahujeme manyel macca 850e

rag
14. apr 2015

Otec dietata neplati výzivne uz deviaty rok pravidelne,len raz za tri mesiace,ze vraj je to podla zakona!?!Uz som v zufalstve,mnohi dostavaju rozne prispevky a ja vraj nemam narok na nic!!!

jezkodezko1
30. apr 2015

Ahojte. Prosím vás, možno ste to už aj spomínali. Nedostala som výživné V priebehu roka už tretí krát,idem dnes na políciu dať na neho trestné. Musím ísť aj K exekútorovi? Či ako to vlastne je? Ďakujem

matka1976
10. jún 2015

prosim vas nemate niekto vzor na podanie trestneho oznamenia za neplatenie vyzivneho na maloleté dieta?

alenah31
10. jún 2015

@matka1976 Načo vzor - vezmete so sebou RL dieťaťa spolu s rozsudkom, ktorý máte zo súdu o zverení dieťaťa o určení výživného a idete na políciu. Tam poviete na recepcii, že idete podať trestné oznámenie za neplnenie výživy na dieťa a polícia oznámenie píše za Vás. Oni potom tel. kontaktujú vyživovateľa a predvedú ho k sebe k preukázaniu zaplatenia výživy, ak nevie dokázať úhradu dostane šek so sumou, ktorú musí zaplatiť. Má na to 14 dní od podania trestného oznámenia, oni sa Vám potom ozvú s polície či to zaplatil, ak áno pôjdete na políciu s ústrižkom šeku, oni ho prefotia a vložia do spisu a spis uzavrú.
Pokiaľ výživu určenú súdom nemáte - podáte trestné oznámenie na neplnenie si výživy "bez rozsudku" (je to cca 28€) + doložíte RL dieťaťa. Dlžná suma by mala byť tuším min. za 3 mesiace posledné 2 kalendárne roky. Sesternica chodí na políciu kvôli tomu každého pol roka - ten jej ex blb jej to zaplatí a zasa pol roka čaká kedy na neho podá trest. oznámenie. Sám od seba jej nezaplatí ani cent. Chodila síce každé 3 mesiace, ale po piatich rokoch to vzdala a už tam chodí "len" 2x do roka. Dá sa to aj cez exekútora, ale to trvá dlhšie.

bejcucha
17. jún 2015

Ahojte, ex mi nezaplatil už druhý mesiac, má platiť k 15,temu, musím čakať až keď to budú 3 mesiace? Ako je najlepšie postupovať? Rozhodnutie som dostala pred dvomi rokmi, medzitým sa dcéra stala dospelou, musí si to vymáhať sama, aj keď je rozhodnutie na mňa ako matku?
Ďakujem

norita
24. jún 2015

Ahojte, moj ex tiez neplatil vyzivne asi zhruba nezaplatil za 4 mesiace. Kuratorka mi dala kontakt na exekutora. Poslala som mu ziadost a vysvetlenie o co sa jedna. Zhruba po dvoch mesiacoch sa mi ozval,ze mu mam presne po datumoch poslat kolko mi dlzi pritom to tam mal rozpisane. Na moje rozhorcenie mi povedal ze sa s tym neda nic robit. Poradte mi ako mam dalej postupovat. Dakujem

draik
24. jún 2015

@bejcucha
Ak je dcéra plnoletá, musí si vymáhať sama vo svojom mene, keďže práva z rozhodnutia súdu v plnej miere prešli na ňu. Akonáhle povinný meška, je možné podať návrh, nie je žiadna čakacia lehota.

@norita
Bez podkladov sa k tomu ťažko vyjadruje. Exekútor môže konať až na základe úplného návrhu na vykonanie exekúcie.

norita
24. jún 2015

@draik presne co mi povedali na socialke tak som to tam napisala. ono to skor bolo o ochote asi.

bejcucha
25. jún 2015

Ďakujem za radu.

tinaaa9
27. jún 2015

Skús si pozrieť túto webstránku http://www.banos.sk/novinky/ako-vymoct-vyzivne mohla by ti pomôcť...nájdeš tam všetko - presný postup ako vymôcť výživné, podrobné informácie – ako a kde podať trestné oznámenie, čo má obsahovať a podobne...držím ti palce

bejcucha
30. jún 2015

@tinaaa9 ďakujem moc 🙂

tinaaa9
2. júl 2015

@bejcucha Rado sa stalo 🙂

norita
2. júl 2015

@tinaaa9 Dakujem

tinaaa9
16. júl 2015

@norita Nech sa páči 🙂