icon

Kedy sa hlásiť na úrade práce po ukončení zmluvy?

11. nov 2023

Baby prosím Vás. Teraz v novembri mi končí zmluva na dohodu. 30.11 mi končí a končím lebo aj firma končí. Už nám poslali papiere o skončení pracovného pomeru ku dňu 30.11 a aj zápočtový list. Takže už môžem zaniesť papiere na úrad práce teraz alebo až v decembri v tej 7 dňovej ochrannej lehote? Keďže idu sviatky, budú viac robiť ako nerobiť by som to mala rada čím skôr z krku aby mi už v januári prišla podpora...mám deti a bez peňazí by bolo ťažko. Ďakujem

mogaa
•
11. nov 2023

ty sa môžeš zaregistrovať až po ukončení PP, skôr ťa nikto nezaregistruje......takže 1.12.UP a registrácia.....pozri i všetko čo treba doručiť k registrácii, tlačivo na registráciu majú na UP

slavomira236
•
11. nov 2023

Do 10dni od ukoncenia pracovneho pomeru najneskor..bolo 7dem predlzili na 10

autor
•
11. nov 2023

@mogaa ďakujem. Myslela som si, že keď papiere mám už doma, že to je isté že končím, že im to môžem doniesť aj prv.

katka2602
•
11. nov 2023

Na UP sa môžeš evidovať až po ukončení PP, teraz ti PP stále trvá tak logicky nemôžeš byť v evidencii. Po ukončení PP máš 10 kalendárnych dní na podanie žiadosti. Žiadosť si môžeš stiahnuť na stránke,vypíš si ju, dones so sebou doklad o ukončení PP, doklad o najvyššom dosiahnutom vzdelaní.

kubkovamama
•
11. nov 2023

Sociálna má na konanie o podpore až 60 dni,tak sa nespoliehaj,že hneď o mesiac ti nabehnú koruny.Nieco si naškrečkuj.

mamina7070
•
11. nov 2023

az po skonceni mozes uz aj elektronicky cez slovensko.sk vo formulari na prihlasenie rovno oznacis aj poberanie podpory za november dostanes vyplatu v decembri a s podporou pocitaj najskor 15.1.2023 (pripdne az 15.2.2023) lebo su tam sviatky