icon

Kedy sa ukončenie PN objaví v aplikácii VšZP?

7. feb 2025

Ahojte bola som PN ktorú mi lekár ukončil k 31.1. ale v aplikácii VšZP mi ešte stále svieti že som PN aj keď ju mám ukončenú. Neviete ako dlho trvá kým to zmizne?

ikonica
7. feb 2025

Asi mozno cakaju kym ztel posle vykaz... neviem... Vykaz sa zvykne u nas posielat v den vyplat...

autor
7. feb 2025

@ikonica aha myslíte že to je tým? My máme termín výplaty v pondelok tak uvidím či to potom zmizne

ikonica
7. feb 2025

Neviem to urcite... Len tak premyslam, co by za tym mohlo byt... Este ztel posiela oznamenia .. a tam je napr zaciatok/ ukoncenie pn... Ale som uz dlho z praxe a vela veci sa pomenilo od doby covidovej... Elektronicka pn a pod....

autor
7. feb 2025

@ikonica jasné chápem to. Ja som prvý krát PN tak neviem ako dlho to tam svieti a dnes som pozerala a mám to tam stále

denisa_deniska
Autor odpoveď zmazal
ikonica
7. feb 2025

@denisa_deniska vidis... som mimo od 10/2019... Ked nastupim budem sa ucit vsetko odznova 😑😁

gemerka17
7. feb 2025

Autorka a to szco alebo zamestanec ?

autor
7. feb 2025

@gemerka17 zamestnanec normálne

gemerka17
7. feb 2025

A kde prosím ťa v aplikácii VšZP to vidíš?

autor
7. feb 2025

@gemerka17 v platiteloch mám normálne svojho zamestnávateľa ale mám tam ešte stále PN aj keď je už ukončená ale neviem ako dlho to trvá kým to odtiaľ vymažú

gemerka17
7. feb 2025

Zaujímavé, ja to tam vôbec nemám napísané, že som PN.

autor
7. feb 2025

@gemerka17 a už si dlho?

gemerka17
7. feb 2025

Mesiac čo som, a este budem dlhsi cas. Ty si ako dlho ?

autor
7. feb 2025

@gemerka17 ja tam mám osoba ktorá poberá náhradu prijmu atď a pod tým normálne zamestnávateľa...iba tam mám stále len začiatok PN ale nie koniec ono by to malo zmiznúť odtiaľ

autor
7. feb 2025

@gemerka17 ja už mám PN ukončenú k 31.1. ale bola som 3 mesiace PN

gemerka17
7. feb 2025

Ja mam len moji platitelia poistneho a je tam firma. Žiadnu zmienka o PN v aplikácii nemám.

autor
7. feb 2025

@gemerka17 to neviem mne sa tam PN zobrazila do pár dní ale tak pokiaľ ti z práce nevolajú kde si tak asi je to v poriadku 😁

ikonica
7. feb 2025

@denisa_deniska ked citam povinnosti ztela voci zdr. poistovni, tak tam stale vidim, ze oznamuje zaciatok i koniec poberania nahrady prijmu pri pn tak asi sa to nezmenilo (asi preto si to aj zmazala)...

denisa_deniska
7. feb 2025

@ikonica áno, nejako automaticky som myslela sp, kvôli epn (že sa neposielajú už prechodky atď) 🙈 ale ohľadom zdr.poist., nahlasuje sa začiatok, a ak je do 10 dní, tak aj koniec, ak je nad 10 dní, tak koniec sa nenahlasuje. 🙂

ikonica
7. feb 2025

@denisa_deniska ano pozeram, ze len nahrada prijmu tj tych 10 dni.. tak mozno este lekar neodoslal, co treba 🤷