Kedy upozorniť na omeškanie nájomného?
Hneď na ďalší deň alebo čakáte 3 dní, či týždeň?
Pripadne sa vám to stalo alebo stáva pravidelne ?
Áno stalo, boli proste na dovolenke a prevody spravili ked dosli domov.. drámu s toho robím po 14 dňoch.. stalo sa to len raz.
Ak by neprisla platba bez vysvetlenia, pisala by som hned. A dala jasne najavo, ze takto teda nie.
@mamamasama nasej najomnicke tiez meskala vyplata, ale nam to napisala a ospravedlnila sa, peniaze prisli na druhy den.
Autorka, rozhodne sa nam to nestava pravidelne. Najomcovia boli hned na zaciatku upozorneni, ze meskania netolerujeme, 15teho nam odchadza hypo, dovtedy musi byt najom na ucte. Ak by sa to dialo pravidelne, zmluvu by som ukoncila. Samozrejme vynimocne pripady tolerujem, ako som pisala vyssie, stava sa, ale ocakavam komunikaciu. Aj ked mna sa banka tiez nepyta, ci mi meska vyplata, alebo najom.
@anjelok takto by to bolo najkorektnejšie
Slušne by som napisala či je všetko ok lebo najom zatiaľ neprišiel mohlo sa niečo stať ale aj nemuselo
naši najomnici platia vždy načas ale raz nam napisali že asi budu meškat a nakoniec nemeškali ale dali vedieť to je korektné
neviem čo sa stalo ale ak budete tolerovať omeškania budu si stále dovolovať ( nepišem že su problemovy a nvm či meškajú prvý krát ale toto nieje o sympatiach )
Ja nečakám ani deň, zmluva je zmluva, keď ju dodziavam ja, očakávam že ju bude dodržiavať aj druhá strana, a keď ma problém, tak očakávam že sa ozve, aby ma informovala..
Pisem sms hned v posledny den, ked maju nabehnut a uz je poobede a este nic. Stane sa im to vynimocne, ze zabudnu, ale prevod urobia po upozorneni okamzite.
Tak zmluva je nastavená ako je takže ak je posledný deň tak ja by som okolo obeda vždy napísala že je posledný deň na úhradu nájmu aby tak urobili . Isto máte nejaké sankcie za omeškanie tak to im napísať tiež do správy že ak nebude uhradené tak ďalšie dni budú sankcie podľa zmluvy

Napísala by som hneď. Možno len zabudol, alebo omeškala výplata. Bola by som chápavá, ale rozhodne by som napísala.