Koľko peňazí vrátia za meškanie pasu?
Počula som, že ak pas príde za viac ako 60 dní, tak vracajú nejaké peniaze. Koľko alebo to závisí od dĺžky meškania?
Vracajú celú sumu - za nedodržanie lehoty
Cely poplatok 20e, a kedy pridu neviem,podpisovala a vylnala som c.u..na ich papieri o vrateni poplatku
Ked ti meška 61. deň tak vypises ziadost o vratení na oddeleni dokladov, pride ti domov rozhodnutie a potom peniaze.vracia sa celá suma.
@kvietok2012 mne prislo,len som nevedela ze je to rozhodnutie, este musim na postu to vybrat, dakujem za info o tom
Mne včera volali z oddelenia dokladov, že mám prísť vypísať žiadosť na vrátenie poplatku.
@adoela mne meškal 67 dni a keď som si prišla prevziať pasy tak automaticky mi dali vypísať žiadosť o vrátenie poplatku. Po 60 dňoch meškania davaju a mali by automaticky ale asi záleží od oddelenia. Som zvedava kedy nabehnú na účet 😀
Mne prišla SMS na 62. deň. Pani na oddelení dokladov necítila žiadnu potrebu ma informovať o tom, že mi má byť vrátený poplatok za vyhotovenie dokladu. Keď som sa jej na to spýtala, zrazu chcela odo mňa už vypísanú žiadosť! Potom mi dala príslušné tlačivo, pri vypĺňaní odo mňa chcela číslo kolku z bločku, ktorý som už samozrejme nemala. Celkovo sa tvárila akoby bola ona ukrivdená tým, že danú žiadosť musí riešiť a pri odchode mi ešte odvrkla, že majú 2 roky! na to, aby mi bol vrátený tento poplatok. Išlo o oddelenie v Zlatých Moravciach.
Podobne zilina, tu sa vsetky panie tvarie ako keby o nicom nevedeli a ten poplatok vracali zo svojej penazenky, viacej krat sme sa pytali na dane tlacivo a o nicom nevedia.
Ale ak tu je niekto komu dali v ziline vypisat potrebnu ziadost ozvite sa. Dakujem
@patka06 prosím vás q ako vám vrátili pe iaze mne pani dnes povedala ze posielajú rozhodnutie domov a potom peniaze ak schvália
@simonka123234 My sme problém s neskorým dodaním pasu nemali, písala som len to čo viem, že vrátia celý poplatok.
Predpokladám, že do žiadosti o vrátenie sa píše č. účtu, kam vrátiť peniaze - tak sa do robí pri všetkých takýchto žiadostiach
Mne tiež dnes v Žiline povedali že sa rozhodnutie bude posielať automaticky a potom peniaze poštovou poukážkou. Ale nebude to tak skoro 😉
Prosím vás, niekomu už tie peniaze reálne vrátili?? Ja mám pocit, že už čakám viac ako mesiac....neviem presne kedy som to presne vyzdvihla z pošty ( 30 dní od vyzdvihnutia majú na vrátenie), ale zdá sa mi, že začiatkom júla ...a do dnešného dňa nič 🤷🏻♀️
@patusik prosím vás a vy ste vypisovali daku žiadosť pri preberaní pasov lebo mne nič nedala že to mi príde postov a do teraz nič
@simonka123234 ano, pri preberaní pasu na polícii mi pani dala žiadosť o vrátenie, vypísala som ju a čakala na rozhodnutie, ale až to prišlo poštou....
@patusik no mne tam nič nedala že to automaticky takže asi mi nič ani nepride
@simonka123234 medzi podaním ziadosti a pípnutím sms musí(muselo) prejst 61dní. Vtedy máš nárok na vratenie popl.
Ak to spĺňaš, tak treba ist naspäť a vypisat žiadosť o vrátenie.
@kvietok2012 no mne presne na 60 den
@simonka123234 tak ty tú podmienku nespĺňaš, preto si nič nevypisovala.
@kvietok2012 hlavne že mi tá že nemusím vypisovať že príde mi automaticky papier
@simonka123234 no neviem....a kam ti poslú peniaze ked si im nenapisala číslo účtu?
Dievčatá, ako ste prosím na tom, už vám peniaze vrátili? Lebo teda rozhodnutie, že ich vrátia, mi prišlo už cca pred dvomi mesiacmi, ale peniaze zatiaľ neprišli. Už som 4x kontrolovala zadané číslo účtu 😏
@kessinka ja tiež čakám rozhodnutie prišlo 20.7 a je písané že vrátia do 30 dní a stále nič
Mne už došli minulý týždeň v utorok 🙏🏻
Rozhodnutie prišlo v juni
Baby mne prišlo rozhodnutie, že mi vrátia peniaze za pasy ale vôbec neni písané akou formou - muž si nepamätá, že by pri preberaní diktoval cislo uctu vraj skôr nie
@dievcatko26 a koľko ste čakali na to rozhodnutie ? Ja soľ tiež nič nediktovala zevraj to automaticky pošlú šekom

Tak o tom uprimne pochybujem :D