icon

Kontrola počas práceneschopnosti. Ako postupovať pri návšteve iného lekára?

28. nov 2025

Ahojte som 5 mesiacov PN so psychickou diagnozou, uz mi PN bude o 3 tyzdne koncit (tak sme sa dohodli s lekarom, kedze stav je lepsi).
Dnes (piatok) som bola na gastre a mala som kontrolu..aky je prosim postup? Pondelok zavolam na socialku a poviem im kde som bola..Nasledne zaslem potvrdenie od lekara? Iba taku priepustku ako do prace? (Nepytala som si potvrdenie pri vysetreni, musim dodarocne tam ist)..Mam sa ozvat aj psychiatrovi ci netreba? Pozastavia mi davky a ked uvidia ze je to v poriadku zas mi ich daju? Dakujem.

Strana
z2
anonym_eaecbb
29. nov 2025
@anonym_49b464

@anonym_autor počas pn nemáš čo chodiť po iných lekaroch

@anonym_49b464 a to si nabrala z ktorého vrecka ? Takže ak by si bola v prípade autorky ale nejdeš na gastro ( lebo vsak gastro sa robí len tak pre srandu a nie zo zdravotných dôvodov) ale zlomila by si si ruku / nohu tak nepôjdeš k dr lebo vsak ty máš na nieco iné pN

alickapusinka
29. nov 2025
@anonym_49b464

@anonym_autor počas pn nemáš čo chodiť po iných lekaroch

@anonym_49b464 toto máš odkiaľ aj ja som to tak mala bola som u lekára prišla mi kontrola.Nasledne som sa prihlasila do SP na druhý deň lekár im potvrdil že som tam bola mala som paier normálne mi to platilo aj som dostala vyplatene.Ak lekár potvrdil ma papier a vykaz tak to plati nepíš bludy. Ak som bola PN vzala ma zachranka s niečím iným ako som bola PN tak mi to normalne platilo.

alickapusinka
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1e5759 dakujem velmi pekne!

@anonym_autor neboj autorka ak si bola u lekár to ti plati oni dostanu do SP kto v daní deň u lekára bol a uvidia to tam.Aj ja som to tak mala a platilo mi.A v čase kontroly som nebola doma ale u lekára. A platilo mi to normálne dostala som dávku nemocensku.

autor
1. dec 2025
@alickapusinka

@anonym_autor neboj autorka ak si bola u lekár to ti plati oni dostanu do SP kto v daní deň u lekára bol a uvidia to tam.Aj ja som to tak mala a platilo mi.A v čase kontroly som nebola doma ale u lekára. A platilo mi to normálne dostala som dávku nemocensku.

@alickapusinka tak som sa konecne dovolala na socialku..Mam prist osobne aj s listom aj s potvrdenim..vtipne je ze som ochorela ale ze mam prist aj tak osobne, tak snad zajtra uz nebudem mat teplotu, lebo to tam nemienim takto ist..

autor
1. dec 2025
@anonym_autor

@alickapusinka tak som sa konecne dovolala na socialku..Mam prist osobne aj s listom aj s potvrdenim..vtipne je ze som ochorela ale ze mam prist aj tak osobne, tak snad zajtra uz nebudem mat teplotu, lebo to tam nemienim takto ist..

@anonym_autor rozmyslam ci to radsej nemam poslat postou doporucene..lebo zajtra je uz 4 den a ja mam na to tri dni a vraj su ti kalendarne nie pracovne..tak aby mi z toho nerobili problem, ze som nesplnila lehotu.. dnes som sice volala ale ako to dokazem keby nieco..na druhej strane kazala mi prist osobne ale na tlacive je pisane osobne alebo pisomne..tak mi pride ze budem takto viac kryta..

Strana
z2