Krivé obvinenie od lekárky. Môžem podať sťažnosť?
Dobre ráno. Prosím vás neviem si dať radu, po prebdenej noci som úplne psychicky na dne. Dcéra (3r.) od minulého roka od novembra trpí zápalom tam dole. Všetko to začalo ako z jaslí prestúpila do škôlky. Boli zistené ecoli baktéria. Je to vacinou pri tom keď si dieťa po veľkej potrebe zle utrie alebo vôbec. V škôlke asi na to extra pozor nedali keď mi veľa krat prišla s okakanou ritkou. Trvalo dni dokedy som ju dala dokopy. O týždeň zase… obvodná cez telefon predpísala masticku. Zdalo sa že zaberá ale po víkende ako prišla do škôlky zase to iste. Vyšetrila ju gynekologička, vzala vyter. Pobedala že o takýchto detičiek je to bežne nakoľko sú škôlky kde učiteľky nepozerajú na hygienu. No pre mňa prišiel sok keď sa chcela mala pred škôlkou vycikat a keď som uvidela v akom stave sú zachodiky bolo mi zle. Skoro na ľadom ocikane dosky. Medzi tým ako brala masticku od gynekologicky po druhý krat tak tiež jej prestala zaberať. Pridal sa aj vysyp zozadu na stehnách. Na druhý deň som išla rovno k obvodnej nech sa vyjadrí či je to Normlane. Opísala som jej všetko… Plus výsledky z mocu nemala dobre, nejaký zápal. Žiaľ ale nevieme aký nakoľko sa na to úplne vykašľala, neriešila zle výsledky ani vysyp na nohách. Namiesto toho mi s chladných pohľadom povedala že ak sa jej to ešte vráti pošle ku mne domov socilaku. Mňa vlastnú matku obvinila zo zneužívania. Bol to sok z ktorého sa nespamatam asi nikdy. Nemala ani charakter zatvoriť dvere do čakárne kde to počula ďalšia osoba. Ja som čakala že jej vezmú ďalšie odbery, ďalšie vytery,krv… pošlú k urologovi. Namiesto toho očakávam návštevu soc.pracovníkov u mňa doma. Dcéru som dala ešte v ten deň pozrieť inému lekárovi na pohotovosti. Zostal zarazeny. Že mala by som si s doktorkou pohovoriť ale nakoľko ma obnovila z takého závažného činu… proste moja psychika sa rozbila. Je možné podať podnet na lekárku ? Dokonca ju gynekologička vyšetrovala a myslím si ze ona ako odborník by to riešila ako prvá. Ona ma upokojovala ze keď je to opakovane je to proste vec ktorá sa stáva v škôlkach kde sa deti utieraju samé. Neviem čo mám robiť. Som zúfalá a neskutočne poníženia tým ako ma obvinila a postupila pred inými osobami.
Ak je moznost, hladat inu skolku. S takou mizernou hygienou to nestoji za to. Staci, ak je dcera citlivejsia na taketo veci a caste zapaly v detstve jej mozu hodne skomplikovat pohlavny zivot neskor.
A urcite aj nacvicovat s dcerou spravny sposob utierania. Kazdy raz, ked je na zachode si opakovat ako sa utierat a preco prave takto. Taky drobec to potrebuje kolkokrat pocut aj stokrat, nez si to zapamata.
Ak pride socialka, potom riesit oznamenie na doktorku za krive obvinenie.
A ak je moznost, dat dceru k inej pediatricke. U tejto by som neostala.
Toto musel byt otrasny zazitok a uplne chapem. Ja osobne by som bola ako mechom obarena.
Takto...z pravneho hladiska ti poradim.
Chod k nej alebo idealne ku gynekologicke znova a vysvetli situaciu s tym, co tato povedala a ze ju preto pekne prosis aby dcerku vysetrila a spravila rozbory. Verim, ze bude ochotna.
No a co sa tyka lekarky...bolo to len "per huba", nemas dokaz. Na buduce ju popros, kludne rozvaznym hlasom, aby to okamzite dala na papier a budes to riesit. Pani doktorka tu ma byt odbornik na detske zdravie, ale uplne zjavne velmi drzo sa neopravnene hra na pani prokuratorku. Na to je ale ina specializacia, my pravnici. Bolo by vhodne, keby sa venovala tomu, na co ma odbornost a prax...ak ma iny nazor, nech to da na papier a ty sa potom s tymto obrat bud sama alebo prostrednictvom pravnicky na dozorny urad.
Dúfam že si už hľadáš inú pediatricku a v škôlke by som tiež mala razny pohovor s riaditeľkou a upratovačku
Dcéru musíš naučiť vždy utriet dosku predtým ako sa tam posadí
Akoze, ja sa lekarke nedivim. V tejto dobe, kde necitas o nicom inom, nez o zneuzivani deti, a matka pride s opakovanymi gynekologickymi problemami s malym dietatom ( co zas nie je tak bezne, ako si myslis), tak doktorka, mozno aj slaboduchsia, zadrela toto. Je pravdou, ze na vela pripadov zneuzivania najma otcom sa u malych dievcat prislo takto.
Najskor by som riesila skolku. Nasledne lekarke poslala doporuceny list, ze krive obvinenie je trestny cin a toto je moje posledne upozornenie, nakolko je splnena kompletna skutkova podstata TC. Dalej sa uz obratim na prokuraturu.
Tak ty miesto toho,aby si sa zamyslela nad tým,že čo si asi tak pokaslala ty v tomto prípade,riešiš svoje urazene ego?Lekárke sa vôbec nečudujem
OPAKOVANE si vracala dcéru do prostredia,kde sa nedodržiava hygiena a miesto radikálneho riešenia ju len vláčis po lekároch.To je fakt riešenie?
Nepríde ti trošku trafene,že miesto škôlky a svojej nezodpovednosti riešiš nejaké reči?
@aliaray1 Ďakujem za povzbudivé slova. Rozhodla som sa konzultovať toto cele s právnikom. Je to asi najrozumnejšia cesta.
Och celé zle 😒 v prvom rade rieš škôlku príp ju zmeň. Neviem ako ta vaša pediatricka uzatvorila ale popýtaj vymenny listok na gyneko nech ti dajú dieťa dokopy. S pediatrickou je to slovo proti slovu. Skôr to vidím na rozhovor s nou príp rovno zmeň aj ju lebo vzájomná dovera medzi vami asi nieje. Keď som prišla s malou k nášmu pediatrovi lebo mala opakovane intímne problémy absolútne neriešil bez slova dal vymenny listok ak by ma vtedy napadol slovne asi by som bola aj ja rovnako obarena čiže to ze si nereagovala nič si z toho nerob. Každopádne ak mala prístup k tebe takýto ma aj k iným rodičom. Teda ľudia čo to počuli uchom dnu a uchom von. Nerob si skutočne z toho vrásky a svoju energiu venuj dietatu aby ono bolo OK. Len menšia rada s pediatrickou sa natahuj až keď budeš mat novu.....
@doriiis Samozivitelka, volám priebežne do škôlok, či sa nehodou neuvoľnili miesto.
A to nie sú obyčajne reči, neviete si predstaviť čo som zažila keď to lekárka vyslovila. Prosím, nesúďte ma. Robím všetko čo môžem.
Veľa už bolo napísané ale skús sa aj zamyslieť, či náhodou... Alebo s dcérkou si vyslovene stále iba ty a okrem učiteliek žiadna iná dospelá osoba?
V prvom rade by si mala zmeniť škôlku. V druhom rade aj lekárku lebo toto za mňa nie je ok prístup (veci sa dali povedať aj normálne, slušne a citlivo).
Ak má podozrenie mala ťa poslať znova na gynekológiu, žiadať si aj preverenie tohto a slušne ti vysvetliť prečo to robí. A áno zvážila by som aj napísanie podnetu za takéto správanie.
@lb1984 Zobrala som kartu rovno ešte v ten deň. Gynekologička ju vyšetrila pár dni pred tým ako sme boli u obvodnej. :( kiežby bolo také ľahké ženiť škôlku a hlavne aby sa našlo voľne miesto.
@yvanielka Zvážila som už naozaj všetko. Mimo mňa trávi čas iba v škôlke. Spolu chodíme všade… od malička.
WC v škôlke by som si odfotila a riešila to s riaditeľkou a samozrejme hľadala čím skôr novú škôlku.
Znie to síce na prvé počutie hrozne, ale je to jej práca, preverí sa to a hotovo, keď sa niekde niečo stane, potom sa všetci čudujú, že si nikto nič nevšimol. Skôr by som sa zamerala na hygienu v škôlke.
Autorka....neviem,co ti povie právnik,ale moc ďaleko nezajdes.Ak doktorka povedala presne to,čo si opísala,tak to nie je krivé obvinenie.Len povedala,že ku vám pošle sociálku,lebo sa jej to nezdá.Socialka nerieši iba zneužívania,ale aj zanedbávanie výchovy.
Takže toto podľa mňa nespĺňa podstatu krivého obvinenia.
A nikde nespomínas to,či a ako si to riešila so skolkou
je to uloha lekarky sledovat a riesit je to jej povinnost a taketo problemy nie su take bezne u tak malych dievcat ako popisujes a urcite to nie je krive obvinenie z pohladu zakona
ak je to v skolke take zle akonpopisujes musia mat zaketo poblemy aj ine dievcata a potom sa spoj s rodicmi a rieste to
takze najprv si ries dieta a jeho zdravotny stav tym by som zacala
Len ak nezmeníš bude to začarovaný kruh. Dieťa si vyliečiť musíš.... alebo podaj podnet na škôlku ved ta musí dodržiavať hygienické štandardy.....
a co mala zle v tych vysledkovch zamaz osobne udaje a daj to sem ved uz mas jej kartu
V prvom rade, zbehni s dcerou na tie zachodiky, odfot si to (to si mohla aj hned, len preto aby sa nevyhovaral niekto, ze si vymyslas a je cisto), upozorni skolku na nedostatocnu hygienu, spinave zachody. Ten vysyp na stehnach zo zadu byva aj od toho ked si na taketo nieco deti sadaju. Podla mna netreba hned riesit zmeny, len treba ich na toto flakanie riadne upozornit. Uz ak by som mala menit v dnesnej dobe skolku, tak im tam aj hygienu poslem :D
Ano vyhrazanie sa socialkou mi v pripade lekarky, ktora neriesi nic, len ta posle ku gynekologicke a napisala ti az nejaku masticku, dokonca na zle ysledky mocu nereagovala = opakovane veci ju asi obtazuju uplne cez. Kartu by som si vzala. Dokazat jej nemas ako "co povedala", mozno by sa dalo riesit nieco ako zanedbanie starostlivosti = cez urad dohlau nad zdrav. starostlivostou. kartu by som si od nej vzala prec a tiez by som jej pri otvorenych dverach nahlas povedala, ako zanedbava zdravie pacientov :D
Zo socialky paniku nemaj, povies ako sa veci maju, pozru ti hygienicky stav doma atd... hlavne ti treba poriesit aby sa zlepsila hygiena tvojej dcery a skolky kde chodi.
Mimochodom vam sa to taha a zhorsuje, lebo riadne to nebolo vyliecene vobec. ved len mastickujete. A k tomu po par dnoch ide spat do skolky kde sa hygiena nemeni. Hlavne ked si nevie mala este napr. utriet zadok, umyt pred po ruky a samozrejme take male dieta si nevie skontrolvoat ci je zachod cisty a moze si tam sadat/moze to chytat.
Ono je tu skupina Zdravotníci na MK tam ak popíšes zdravotný problém budú ti vedieť lepšie poradit..... dá sa aj anonymne....
a mimochodom to ti povedala, ze mas znezivane dieta? nepovedala len ze posle k vam socialku? lebo podla mna trosku v tomto prehanas.. poviem tak, ze my tu mame takeho velmi akcneho pediatra, a ten nie jednej matke co prisla so zapareninami dietata povedal, ze to je na socialku, keby mala kadza sa z toho rucat a riesit pravnika...
Peniaze za pravnika si pekne odloz, chod riesit hygienu v skolke.
Mňa by ešte zaujímalo, či povedala, že pošle sociálku, alebo že pošle sociálku, lebo má podozrenie zo zneužívania, to sú dve dosť odlišné veci.
Ináč je otázne ci je vhodný pri týchto problémoch urolog alebo gynekológ to je na zváženie.... gynekológ nerobí vyšetrenia ako urolog .... mi sme boli aj aj. Len na gyneko som odmietla vysetrenie malej lebo sa robí cez zadoček. MUDr nasadila lieky bez toho a krásne jej to zabralo sama povedala ze trápiť tak malé dieťa - mala 2 rocky - nepríjemným vyšetrením neodporuca až ak by to bolo vážnejšie.
boze tolko dezinformacii co tu citam.
kontaktna dermatitida (co znie z opisu ze to je) je velmi casta a bezna u malych dievcatiek.... ano moze ist aj o nespravnu hygienu ale je to nieco coho sa tazko a dlho zbavuje....
casto treba kozneho lekara najsolnejsie kortikoidy dokonca imunologa a imunologicku liecbu...
kvoli tejto diagnoze nevznika podozrenie na sexualne zneuzivanie ale na povedzme neodstatocne hygienicke podmienky ktore ale zjavne nie su v domacnosti ale v skolke
Tak ako prvé, si mala ísť za riaditeľkou a oboznámiť ju s vašim problémom a s tou nedostatočnou hygienou. Možno že riaditeľka netuší o týchto nedostatkoch v škôlke a riešila by to k vašej spokojnosti... (Možno by len zapierala a bola nepríjemná, ale komunikovať o tom aj tak treba). Ako tu už bolo viac krát spomenuté, netreba riešiť lekárku, ktorá si len robí svoju prácu a nechce zanedbať prípadnú zlú starostlivosť. Treba riešiť škôlku. Ak riaditeľka nebude ochotná, tak to riešiť so zriaďovateľom. Nedokázala by som takto ustavične trápiť dieťa vyšetreniami, odbermi a určite aj svrbením či bolesťami. Tento stav je dlhodobý a ozaj to pre nás čo do toho nevidíme vyzerá, že si neurobila dosť na nápravu, aj keď určite si robila čo bolo v tvojich silách...
No ako prve by som riesila problem: dcerkine zapaly a to s gynekologickou.
A ako pise kocka, aj so skolkou veru.
Az nasledne osobne s lekarkou a ak by trvala na svojom nazore, nech to da pisomne a vtedy za pravnikom alebo na urad.
Mala si povedat lekarne, ze super, nech Len posle socially, aspon ta nasmeruje, ako riesit humusne zachody v skolke.
A Este nech teda Pani doktorka poradis, ako mas z tejto situacia vyjst so zdravym dietatom. Urcite ma nejake skusenosti.
Toto ti ziadny pravnik nezoberie, nevies, Ake maju lekari smernice.
Ja som sestricka a tiez musim pacientov a pribuznych nahlasovat na socialku.
Ja by som popracovala na gastrocolic reflex, nech t dcera kaka doma.
@juliet86 O kontaktnej dermatitíde to ani nikto netvrdí. Opakované gyn zápaly u dieťaťa (teda vnútorne) sú úplne o niečom inom.

To myslíš vážne? Dieťa máš opakovane choré kvôli škôlke a namiesto narobenia bordelu tam ideš riešiť lekárku?