icon

Krivé obvinenie škôlkara učiteľkou: Ako reagovať?

1. máj 2026

Dievčatá, stretli ste sa s tým, že učiteľka obvinila žiaka z niečoho čo nespravil (ona to nevidela), lebo to na neho hodili iní chlapci? Syn cíti takú krivdu, že sa zafúšal plačom. Vraj po ňom aj kričala.

anonym_9ba029
1. máj 2026

syn doteraz spomína na mš keď uč. kričala na deti že kto zožral banán - chýbal 1 ks.

anonym_bf98a8
1. máj 2026

To si tiež priamo s učiteľkou a so škôlkou. Prečo tu na koňovi? Či čakáš teraz, že tí všetci budú písať, aká je učiteľka koža? A s tým sa uspokojiť?

anonym_c52ad7
1. máj 2026

@anonym_autor dala by som písomnú sťažnosť na učiteľku zriaďovateľovi školy. V pondelok by som sedela u riaditeľky a minimálne žiadala aby sa synovi pred všetkými deťmi odiravedlnila a priznala di chybu

domkakvet
1. máj 2026

@anonym_autor vysvetli mu, ze aj take veci sa stavaju a pondelok bude dobre.

belllinka
1. máj 2026

@anonym_autor A ty ako vies, kde je pravda?

anonym_26fed1
1. máj 2026

isla by som za ucitelkou z akeho dovodu ho obvynila a kde ma dokazy ... a ak ziadne nema nech sa mu verejne pred detmi ospravedlni .. ak nie idem za riaditelkou .. no bud si 100% ista,ze naozaj nic nespravil-aj ten najmilsi najlepsi syncek vie byt v skolke uplne iny ako doma

anonym_ec5f2c
1. máj 2026
@anonym_26fed1

isla by som za ucitelkou z akeho dovodu ho obvynila a kde ma dokazy ... a ak ziadne nema nech sa mu verejne pred detmi ospravedlni .. ak nie idem za riaditelkou .. no bud si 100% ista,ze naozaj nic nespravil-aj ten najmilsi najlepsi syncek vie byt v skolke uplne iny ako doma

@anonym_26fed1 Už fakt preháňate! ( A doučte sa pravopis).

anonym_317904
1. máj 2026
@anonym_c52ad7

@anonym_autor dala by som písomnú sťažnosť na učiteľku zriaďovateľovi školy. V pondelok by som sedela u riaditeľky a minimálne žiadala aby sa synovi pred všetkými deťmi odiravedlnila a priznala di chybu

Ospravedlňovať sa verejne dieťaťu? A vy viete niečo o autorite?
@anonym_26fed1
@anonym_c52ad7
Nepremaznávajte si deti, nemajú absolutne žiadnu úctu k učiteľom a o rešpekte rodičov ani nehovorím. Bože spamatajte sa. By som chcela vidieť ako a vy budete spravedlňovať zasranovi malému. Akurát si robíte nedotknuteľné detičky ktorým nikto nič nemôže povedať. Sa zrútia v dospeláckom živote, na strednej, na základnej škole. Len ich učte, potom si s nimi nedáte rady. Kravy blbé, toto ma vie tak strašne vytočiť

anonym_c52ad7
1. máj 2026
@anonym_317904

@anonym_26fed1
@anonym_c52ad7
Nepremaznávajte si deti, nemajú absolutne žiadnu úctu k učiteľom a o rešpekte rodičov ani nehovorím. Bože spamatajte sa. By som chcela vidieť ako a vy budete spravedlňovať zasranovi malému. Akurát si robíte nedotknuteľné detičky ktorým nikto nič nemôže povedať. Sa zrútia v dospeláckom živote, na strednej, na základnej škole. Len ich učte, potom si s nimi nedáte rady. Kravy blbé, toto ma vie tak strašne vytočiť

@anonym_317904 máš nejaké psychické problemy? Nejako ťa ta diskusia rozhodila

biba_18
1. máj 2026

ako píše @domkakvet - aj keď si nemyslím, že v pondelok si syn nebude pamatať. bude, ale bude to mať aspoň čiastočne vyriešené ... a priprav sa na to, že ak je nejak iný (má adhd, nejaké dys- alebo čokoľvek iné) - že sa to bude opakovať bohužiaľ pravidelne ...

anonym_2ab477
2. máj 2026
@anonym_c52ad7

@anonym_c52ad7 iste bude zriadovatel riesit, ci nejaky sopliak nieco urobil alebo neurobil, sa zobud!. Chudera ucitelka, este aj taketo precitlivele matere musi riesit. Autorka neboj, zo synacika ti neubudne.
@anonym_autor

autor
2. máj 2026

Normálna reakcia je sa spýtať či to bol on a nie rovno hodiť na dieťa.

earlgrey
2. máj 2026

a z čoho ho obvinila? aj to je podstatné...

anonym_464e46
2. máj 2026

Pozri, aj ak ucitelka konkrétnu vec nevidela, ale 20deti naraz označí jedno dieťa, tak bude veriť 20detom, alebo jednému? 🤔 oči nemôže mať všade.

anonym_e6dc8b
2. máj 2026

@anonym_autor pozri, obe moje deti boli obvinené inými rodičmi zo šikany - v rôznom čase, inom roku. Neriešila som to s deťmi. Riešila som to s učiteľkami a školou. Nie útokom, ale zisťovaním, čo sa v škole deje. Vysvitlo, že moje deti neriešia vzťahy tak vážne, žiadne BFF a podobne. A že tie obvinenia prišli práve od problematických detí/rodičov. Ale ak by to celé vzniklo na základe obvinenia viacerych detí, asi by som sa zamyslela nad tým, prečo by viaceré deti v škôlke klamali a len to jedno hovorilo pravdu? V každom prípade, ak pri tom nebol dospelý, tak to bude len slovo proti slovu. Teda proti viacerým “slovám”. A buď sa skupinka chlapcov prizná, alebo sa nič nezmení a treba ísť ďalej (ak sa situácia nebude opakovať, netreba sa v tom pitvať, nech sa na to čím skôr v kolektíve zabudne).

sense
2. máj 2026

O čo konkrétne ide, z čoho ho obvinila? Prečo si sa na to nepýtala resp si si to neodkomunikovala hneď s učiteľkou? Počkaj do pondelka a komunikuj s učiteľkou, čo sa presne stalo atď a najlepšie priama konfrontácia aj s tvojim dieťaťom a dieťaťom ktoré zhodilo vinu na tvoje dieta

aurelia2000
2. máj 2026

Ale toto je fakt kauza pre ústavný súd. 🙄Ospravedlnenie učiteľky určite nemôže stačiť, minimálne 5 rokov v I. nápravnovýchovnej by mala dostať. 😉
Celá škôlka by mala byť prešpikovana kamerami, aby učiteľka mala "dokazy".😊

anonym_532230
2. máj 2026

@anonym_autor A z čoho bol chudáčik malý princ obvinený tou otrasnou učiteľkou? V pondelok jednoznačne výpoveď.

anonym_12806c
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a nebola by normálna reakcia od teba sa normálne učiteľky na to spýtať čo sa stalo a nie ju rovno obviňovať, že na isto krivo obvinila syna? Lebo chceš po nej niečo, čo sama nerobíš.

abbey1
2. máj 2026
@anonym_317904

@anonym_26fed1
@anonym_c52ad7

@anonym_317904 Normálne som si musela rozkliknúť, kto ti dal Like na tento výlev. Úbohé.

anonym_d28e8c
2. máj 2026
@anonym_317904

@anonym_26fed1
@anonym_c52ad7

@anonym_317904 a teba bili, fackovali ked si bola decko? Bola si zatvorena v detskej postielke bez povsimnutia? Ci odkial sa v tebe nabrala taka agresivita a nenavist?

mogaa
2. máj 2026

tak asi učiteľka nemá oči všade a ak sa niečo stane, pýta sa ostatných detí ktoré boli pri tom ako sa to stalo....to sa ale stalo aj v tomto prípade, takže milá mamička nebola by som si až tak istá že neklame práve tvoj syn....aké iné dôkazy čakáš? kamerový systém? detektor lži? kriminálku?

biba_18
2. máj 2026

@mogaa vieš čo, z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať že áno, toto sa deje medzi deťmi, že takto skupinka detí šikanuje dieťa. možno neúmyselne, ale šikanuje. je jednoduchšie zvaliť to z nejakého dôvodu na jedno dieťa - a keď im to raz prejde - ako im to prešlo teraz - budú to už opakovať stále a stále…

anonym_952595
2. máj 2026

@anonym_autor Naber odvahu a medzi štyrmi očami sa s tou učiteľkou porozprávaj.Nehrot to uvidíš ako bude reagovať, skús udržať emócie v kľude.Ci sa ti bude pozerať do očí, či sa bude obhajovať.Proste budeš vnímať tú atmosféru.Proste,ze nejdeš nikoho obviňovať,ale zistiť fakty.

Už len to, že učiteľka bude vidieť tvoj záujem, môže ju do budúcna " ukľudniť". Aj nemusí,ale podstatné je, že urobíš všetko, čo vieš,aby si si to potom nevyčítala.

Keď budeš s tvojím synom v kľude,tak sa ho skús opýtať na fakty.Či niekto iný bol svedkom tej situácie, či videli ostatní, čo sa stalo. A budeš vidieť do budúcna, či syn niečo vymýšľa ( čo pochybujem, keď sa až zadúšal plačom) , budeš mať skúsenosť,keby príde taký podobný problém na základnej škole.

Budeš vidieť, či učiteľka stratila nervy neodôvodnene. Maš na to právo a autoritu je to tvoj syn.Len skús to so synom a učiteľkou riešiť v kľude a emócie dať " von" až mimo jedného aj druhého.

anonym_cbe61f
2. máj 2026
@anonym_c52ad7

@anonym_c52ad7 ani nevieš, čo sa dialo a ideš sa hneď sťažovať riaditeľovi? nechceš písať rovno Druckerovi? čo tak najprv prebrať situáciu s učiteľkou? zistiť o čo išlo?
@anonymny_autor ty doma nekričíš? áno, aj učiteľky kričia. Nie všetky situácie sa dajú riešiť s úsmevom a nekonečným vysvetľovaním. Opýtala by som sa jej o čo šlo, že syn niečo doma spomínal. Ale nehovorila by som hneď o krivde a plači. Nechaj ju, nech ti opíše svoj pohľad. A potom uvidíš, čo ďalej. Preber to so synom ešte raz a zdôrazni mu, že sa budeš pýtať pani učiteľky. Ja viem, že mu veríš, je to prirodzené. Ale deti v tomto veku radi prikrášľujú pravdu vo svoj prospech.

anonym_7b4ca3
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pisem ti ako ucitelka z praxe. Niekolkokrat sa mi stalo, ze som na vlastne oci videla incident aj daneho ziaka, co urobil. Okamzite som ho konfrontovala, co to malo znamenat. Jeho reakcia? On to nebol, on to neurobil, on vlastne nic neurobil. Na moju otazku, ci to, co som videla (a vedela opisat), si vymyslam, nepovedal nic. No stale si isiel svoje, ze on nic neurobil. Stalo sa mi to aj pri mensich ziakoch, aj pri velkych.
Netvrdim, ze tvoj syn klame. No ucitelka tiez nema vsemocne schopnosti. A ked jej viacero deti nieco potvrdi, tak tomu uverila. Ak mas potrebu to vysvetlit, normalne za nou chod a v klude si to vydiskutujte.

ivett1
2. máj 2026

@anonym_autor tiež sa prikláňam k názoru, že si to máš ísť vydiskutovať s učiteľkou...zistiť, čo sa stalo...ak ťa to tak veľmi trápi

silvike
2. máj 2026

@anonym_autor Bolo by dobre v prvom rade objasnit kolko rokov ma syn a z coho ho vlastne ucitelka obvinila ?

anonym_d721a1
2. máj 2026

@anonym_autor na druhy den by ma mala riaditelka v skolke a vedla by sedela ucitelka a riesili by sme to

anonym_96faea
Včera o 17:05
@anonym_7b4ca3

@anonym_autor pisem ti ako ucitelka z praxe. Niekolkokrat sa mi stalo, ze som na vlastne oci videla incident aj daneho ziaka, co urobil. Okamzite som ho konfrontovala, co to malo znamenat. Jeho reakcia? On to nebol, on to neurobil, on vlastne nic neurobil. Na moju otazku, ci to, co som videla (a vedela opisat), si vymyslam, nepovedal nic. No stale si isiel svoje, ze on nic neurobil. Stalo sa mi to aj pri mensich ziakoch, aj pri velkych.
Netvrdim, ze tvoj syn klame. No ucitelka tiez nema vsemocne schopnosti. A ked jej viacero deti nieco potvrdi, tak tomu uverila. Ak mas potrebu to vysvetlit, normalne za nou chod a v klude si to vydiskutujte.

@anonym_7b4ca3 pod toto sa môžem podpísať, tiež som pracovala ako dobrovoľník s deťmi, a týchto skúseností máme fakt trilión...