icon

Kto má nárok na jednorázový príspevok 333 eur?

maminuska33
25. máj 2021

Ahojte.Odklepli teda ten jednorazový príspevok na dieťa vo výške 333 eur? V piatok v teleráno vraveli, že áno a ze by mal byť vyplatený v juny. Len sa strácam v tom, že kto vlastne nárok ma.

Strana
z2
panelacikova
17. jún 2021

@sense ale ja zase nesúhlasím, aby všetkým deťom. prečo? deťom a rodičom podľa zásluh a toho, aké náklady mali reálne na vyučovanie, čo deťom reálne zakúpili, aké tovary a služby, a reálne ktoré dieťa aj ukončilo ročník a či sa pravidelne zúčastňovalo vyučovania. a nie také, že tí, čo hovno robia stále, tak dostanú a pracujúci ľudia, poctivo sa starajúci o deti a o ich vzdelanie, obídu naprázdno. tak toto sa mi naozaj nepáči a myslím, že tých niekoľko desaťročí už úplne stačilo! ja to už takto ďalej nechcem. verím, že nie som sama. ostáva dúfať, že konečne sa nájde niekto, kto s tým urobí poriadok. aby niektorí dostávali za nič veľa a niektorí nedostanú, ani keď sú reálne chorí a nevládni, veď to je smiešne.

sense
17. jún 2021

@panelacikova pozri ja by som nedala peniaze nikomu... Ale zas píšeš podľa zásluh.. Prečo keď ja som napr musela robiť celú koronu a potom sa učiť s dieťaťom by som nemala mať nič, lebo veď mne príjem neklesol a niekto kto bol x mesiacov na pandemickom rodičaku, OCR a neviem com všetkom pandemickom mal dostať.. Lebo jemu OCR poklesol.... Veď moje dieťa tiež sa muselo učiť a boli aj náklady spojené s vyučovaním....

Ono v prípade takéhoto niečoho nikdy spravodlivost nebude... Ale kto nemal prácu pred tým tak mu žiaden príjem neklesol tak nech preukáže ako sa mu zvýšili náklady... Reálne náklady.... Resp každý kto by si takú dávku na rokoval by mal preukázať skutočne naklady... Alebo dat daňovú úľavu alebo extra daňový bonus tým co pracovali

A osobne si myslím ze slovenský štát nemá na takéto dávky... A ak áno za cenu coho že potom zvýši odvody a daň. Ďakujem... Radšej si takíto dávku neprosím...

panelacikova
17. jún 2021

@sense daňová úľava by bolo najspravodlivejšie riešenie, jednoznačne.... peniaze by navýšili pracujúcim. a povedzme si otvorene.... pracujúci plnia štátny rozpočet a deti pracujúcich sa vzdelávajú. máloktoré dieťa dlhodobo nezamestnaných rodičov sa aj poctivo vzdeláva, česť výnimkám. no a podľa zásluh sa to asi nedá, skôr som mala na mysli, že ak si zakúpila notebook alebo tablet napríklad medzi 1.3.2020 - 1.2.2021, alebo si si zaviedla internet, či rýchlejší internet a máš zároveň jedno a viac detí, ktoré sa zúčastňovali vyučovania a úspešne ukončili (rozhodovala by však predovšetkým účasť na vyučovaní), tak by si si mohla dať reálne preplatiť povedzme 50% týchto nákladov. lebo niekto investoval do 1 zariadenia, iný do 3, lebo má 3 deti.... čiže ak niekto minul na notebook ako ja 300 eur, mohla by som si požiadať o preplatenie 150 eur. ak iná rodina kúpila 3 deťom notebooky za 1200 eur napríklad, mohli by žiadať o 600 eur. podmienka by bola však účasť detí na vyučovaní, jednoznačne. ale to by bolo na dlhé lakte, museli by sa na tom spolupodieľať aj školy, ktoré by vydávali potvrdenia apod. ideálne by bolo fakt na tom daňovom bonuse to poriešiť. ale osobne nesúhlasím s tým, aby boli donekonečna podporované rodiny, ktoré pre tento štát roky nerobia nič, len nás vyciciavajú. a my, hlúpi pracujúci, na nich donekonečna robíme. a tak je to už od čias komunizmu, bohužiaľ :(
a na záver dodám, že áno, potom radšej žiadne dávky, ako také dávky, že všetkým rovnako. nevidím na to dôvod dávať rovnako všetkým. a odnesieme si to my, poctivo pracujúci...

sense
17. jún 2021

@panelacikova s tym suhlasim a ja ...ved ako vravi prislovie...kto nech nepracuje nech neje....

Ja som za pomoc ludom, vsetkym bez ohladu na farbu pleti, viwrovyznanie atd ale nie natrc ruku a ja dam...ale pomozem nieco za nieco...a ta snaha ma prist hlavne od toho kto chce aby sa mu pomahalo a nie ako ten vtip co nedavno koloval kde chlapi skanduju my chceme pracu a k jednemu pristupi chlapik a vravi chces pracu? Tak pod ,dam ti pracu a on sa obzrie. A vravi a preco prave mne chces dat pracu, preco nie tym ostatnym.

derdia
17. jún 2021

@alana1 presne tak. Chliev toto. Lebo je to diskriminacia nasich deti za to, ze maju pracujucich rodicov.

maminuska33
autor
18. jún 2021

Ja viem, že ja nárok nemám. Len ma tato téma zaujala. A neviete teda ci je to už odsúhlasené, či niektorý rodiča majú dostať ten príspevok?

ela_79
26. jún 2021

@derdia a sú aj také deti čo majú pracujúcich rodičov, len na papieri to tak nevyzerá ... Živo si pamätám na jednu mamu, podotýkam neromku, ako sa ponosovala že ona sa ani vydať nemôže a ani pracovať, tak len chudatko chodí upratovať "po pánoch" načierno. Hutala len nad zmenou priezviska kvôli deťom, lebo vydajom by prišla o veľmi veľa. Takto fungovala ako nezamestnaná matka samoživiteľka, otec deti živnostník s "minimálnym" príjmom nezijuci v spoločnej domácnosti. A normálne a bez hanby vymenovala o či všetko by vydajom prišla ... Žalúdok sa mi otáčal a ona chudatko čakala podporu od okolia, lebo veď to má také ťažké, tiež túži mať svoj deň v bielych šatách ale nedá sa ....

derdia
26. jún 2021

@maminuska33 vcera som citala ze to odsuhlasili.. A dostaneme vraj aj my normalne pracujuci, ale asi 200 eur... Nevadi hlavne ze "oni" dostanu pekne baliky penazi.... Kedze ich je v dvore aj 50 tak dostane taka osada paraaadne peniaze

enusamt
27. jún 2021

@derdia pochybujem, ze cela osada spadla prave pocas korony do hmotnej nudzy.. Ale uz davno pred.. Tak mnohych sa to tykat nebude

sense
27. jún 2021

@derdia to dostanú ti kt kvôli korone spadli do hmotnej núdze a nie kt v nej už boli aj pred tym

derdia
27. jún 2021

@sense no to som zvedava....pokial je to tak tak maju pravo ho dostat.

natali1961
27. jún 2021

@panelacikova ako chcete preukázať že ste si kúpili notebook ak ste ho kúpili z ruky??
Ja si myslím že ani o gramatiku moc nejde lebo aj taký čo vie pravopis,má maturitu a ovláda 3 jazyky sa nikde nedostane lebo je čierny a kde nemá šťastie môže byť len v hmotnej núdzi a to je všetko :D

zuzanockamt
27. jún 2021

@derdia dostanú len tí, ktorých príjem na domácnosť nepresiahne 1470 eur...týka sa to tej sumy 200

panelacikova
27. jún 2021

@natali1961 čo znamená notebook z ruky?

jana1213
28. jún 2021

zuzicka312.....ty sa hlavne nauc pravopis a potom sa zapoj do diskusie

alchemilkazltozelena
28. jún 2021

@zuzanockamt a posudzovat sa bude dozadu, napr aky mali prijem v marci? Nevies nahodou?

zuzanockamt
28. jún 2021

@alchemilkazltozelena to netuším

natali1961
28. jún 2021

@panelacikova že si ho kúpite cez bazoš alebo od suseda :D

panelacikova
28. jún 2021

@natali1961 tak to by som na distancne vyučovanie určite neriskovala

kulumulu123
28. jún 2021

@danielak84 OK ved nerob ani ty a tiež dostaneš... Neschvaľujem to ale toto večne vyplakavanie aj tak nikomu nepomôže...

monika_k
28. jún 2021

@panelacikova to uz preco?

natali1961
29. jún 2021

@panelacikova No keď budete mat vo vrecku 200€ tak neviem či kúpite nový počítač alebo jedlo

danielak84
29. jún 2021

@kulumulu123 ved ja ani nerobim😉.

panelacikova
29. jún 2021

@monika_k lebo sused ani bazoš ti nedá záruku. ja som kúpila napríklad repasovaný, čiže používaný, ale veľmi dobré parametre a hlavne - 2-ročná záruka. plus windows a všetko, čo k tomu patrí. stál necelých 300, ako nový to bolo delo, čiže aj teraz frčal perfektne. a so zárukou. človek, ktorý kúpi napr.notebook "z druhej ruky", či ako je to uvedené, musí počítať s tým, že sa môže o 2 mesiace pokaziť a peniaze vyhodené do luftu. za taký by som iste viac ako 50 nedala. bez záruky.

evkano1402
29. jún 2021

@maminuska33
Moja asi 25 rocna susedka ma narok.
Ano Romka, taka "sikovnejsia". Ma partnera. Ale on ma trvaly pobyt nie tam, kde byvaju spolu a ani on nie je uvedeny na RL ako otec dietata. A teda ako nezamestnana slobodna matka jej to vychadza.

kulumulu123
29. jún 2021

@danielak84 tak potom nárok máš 🥳🥳🥳

Strana
z2