icon

Kto môže vstúpiť do bytu iných osôb?

8. mar 2024

Ahojte. Kamarát býva v byte s priateľkou už pár rokov. Byt vlastní jeho mama. Teraz sa pár mesiacov nezdržiavaju v tom byte a majú s mamou nejaké nevyriešené záležitosti. Majú byt riadne zariadený majú tam svoj majetok. Môže niekto vstúpiť do bytu? Jeho matka tam roky nebola mali medzi sebou dohodu.

Strana
z2
lakebabe
9. mar 2024

@lienka.7 pravo nemám ale bežné sa to robí bola by si veľmi nemilo prekvapená koľko ľudí takto vyhodí nájomníkov keď neplatia. Keď niekto bude užívať tvoju nehnuteľnost bez platenia a proti tvojej voli potom sa ta opýtam ci s tým nič neurobis

lienka.7
9. mar 2024

@lakebabe vola a zákon sú 2 rozdielne veci moja zlata. Opakujem ti naposledy, to, ze tebe sa to podarilo vyriešiť takto bolo iba preto, lebo sa ti nájomníci nebránili. Inak by si sa súdila aj 5 rokov a počas toho môžu byť aj naďalej v byte bez platenia a s energiami, ktoré im nemáš právo len tak vypnúť. Keď vyhráš súd, mas právo sa súdiť o dlh, ktorý ti vznikol. To je zákon. Len tak mimochodom.

lakebabe
9. mar 2024

@lienka.7 nejdem sa s tebou o tom baviť nenechám sa tu od teba urážať.
Opakujem keď budeš prenajímať svoj majetok do ktorého dáš nemalé peniaze som zvedavá ci budeš čakať na súd co rozhodne a nebudeš si to riešiť po svojom. Inak to s energiami bola rada od majiteľa realitky bežné sa tak zbavujú asocialov v najmoch.

rozculena
9. mar 2024

@lienka.7 ale tu sa nejedná o prenájom,aspoň to tak nevyzerá,býva tam jej syn.

rozculena
9. mar 2024

@lakebabe mne to nevysvetľuj,čo ja s tým.....

rozculena
9. mar 2024

@lakebabe nechápem,čo furt vypisuješ o zrušení trvalého pobytu,ten je absolútne k ničomu,a o vysťahovaní a vyprataní,Otázka bola,či tam môže chodiť ako majiteľka bytu.

lakebabe
9. mar 2024

@rozculena povedala som ze to je bezpredmetné pokiaľ nenapísala aké má kto vlastne vzťahy aj k bytu a kto tam vlastne oficiálne býva a hlave prečo tam chce majiteľka ísť

rozculena
9. mar 2024

@lakebabe no a práve preto sú tvoje odpovede k ničomu.

nisia
9. mar 2024

V trestnom zakone je jeden paragraf vola sa: Porusovanie domovej slobody a k nemu je aj vyklad ktory vlastne hovori ze je dolezite kto obydile v case cinu realne obyva (ma tam domacnost) a nie pravny vztah k priestoru.

draik
11. mar 2024

@lakebabe
Ste úplne mimo, čo sa týka tvrdenia, že "môže tam vojsť kedykoľvek aj vymenit zamky napríklad" a rovnako tak. že môže vyhodiť ich veci a aj to "vyhodenie" syna nie je také jednoduché.

autor
11. mar 2024

@draik a ako to je?

autor
11. mar 2024

@draik a ako to je ?

Strana
z2