icon

Ktorá z vás má dieťa so Španielom a vie poradiť ohľadom priezviska?

pato88
23. júl 2020

Ahojte, viete poradit, ako ste riesili priezviska po sobase a narodeni dietata so Spanielom? Ono nam sa stalo, ze teraz na Slovensku a v tretej krajine, kde sa dieta narodilo je zaregistrovane pod manzelovymi priezviskami (ja som si zobrala jeho priezviska po svadbe) no a Spanieli nam ho tak nechcu zapisat, trvaju na tom, ze musi mat druhe priezvisko moje... takze bude pod inym menom v Spanielsku... riesil niekto nieco podobne? Dakujem 🙂

Strana
z2
prasiatko30
5. aug 2020

Ako je to cudne lebo ked je niekto cudzi statny prislusnik a ziska spanielske obcianstvo tak mu nezmenia jeho meno a priezvisko - zapisu ho do registro civil s jeho menom a prizviskom - rozumej nejaky marokanec ked dostane obcianstvo nehladaju priezvisko jeho matky zapisu ho ako napr mohamed hadid tak ho aj tak zapisu nechapem preco by to nespravili aj tvojmu synovi 🤔 sice v dospelosti moze mat vyhodu lebo bude mat v podstate dos “personalidades juridicas” 🤣🤣

amelia89
5. aug 2020

@prasiatko30 to je podla mna ine. Lebo mi vlasne chceme aj rodny list aj zapis do libro de familia.. proste normalny spanielsky obcan a podla zakona musi mat tie priezviska tak - mama + otec. Ale je to nahlavu ze bude mat 2 pasy a 2 rozlicne priezviska. Ale tak ked to inak nejde tak čo s tym narobime...

prasiatko30
5. aug 2020

@amelia89 ono mozno by bolo dobre poradit sa s nejakym pravnikom moznoze existuje moznost zapisat ho tak aby nemal doble identidad. Ono ako sice ten codigo civil hovori ze dieta ma mat prve priezvisko po otcovi a druhe po matke ale uz je mozne dat aj prve po matke a druhe po otcovi. Dokonca je mozne aj to aby dieta malo prve priezvisko po otcovi s pomlckou - cize ak sa otec vola sanchez gonzalez a matka gutierrez tak dieta moze mat sanchez-gonzalez gutierrez moze mat aj 3

prasiatko30
5. aug 2020

A perdon nielen po otcovi moze mat s pomlckou - aj po matke len po otcovi to ma vacsi zmysel lebo to matkino by sa aj tak v dalsej generacii stratilo - v pripade matky ak by chcela zachovat svojej matky priezvisko tak by musela poziadat o tu pomlcku a o prehodenie poradia priezvisk

amelia89
5. aug 2020

@prasiatko30 ano rozumiem lenze my sme si vzali po muzovi obe priezviska takze ja som teraz Anicka Gomez Fernandez (vymyslam si😂) a teraz chcem aby aj moj syn bol Gomez Fernandez ale to sa neda lebo muz je Gomez Fernandez takze max mi dovolia Gomez Gomez alebo Gomez+ priezvisko za slobodna slovenske. Ja viem ze ty si mozes vybrat ktore pojde prve ci matkine ci otcovo ale v tomto pripade to je jedno lebo sme obidvaja Gomez snad ma chapes 😂😭

prasiatko30
5. aug 2020

@amelia89 hovorim ze moze ziadat otec aby mu spojili jeho priezvisko s pomlckou a dietqtu ho dali ako prve cize Gomez-Fernandez GOmez v pidstate by to viac menej coincidovalo s tym co ma v sk pase lebo v sk pase asi ma Gomez Fernandez

bublinkai
5. aug 2020

@amelia89 ...prepáč na Teba nereagujem akože vôbec. Autor ma zaujímal. A super, že vieš aj po španielsky Ti blahoželám teda🙈

amelia89
5. aug 2020

@bublinkai 😂 ďakujem 😘😘😘

pato88
autor
5. aug 2020

@bublinkai hav hav

Strana
z2