icon

Ktorý víkend bude celoplošné testovanie?

13. jan 2021

To naozaj bude opat celoplosne testovanie????? Tento vikend ci az na dalsi ?

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
777januska777
13. jan 2021

@snezienka33 nie dvíhali sa to po pochodoch bez rusok. Po tajných kapustach a tajných oslavách. No lidia sa v radoch nakaziť rovnako ako sa nakaziť v rade v obchode, ale do toho obchodu chodievajú niektori aj 2x denne. Joj tento zdravý sedliacky rozum to som už počula toľko krát, ten zdravy sedliacky rozum je co to vlastne? Lebo každý ma ten svoj zdravý sedliacky rozum a pre každého je to niečo iné. A to s tými odborníkmi. Odbornici su aj za očkovanie a tam už naraz vymýšľajú blbosti a su podplácani, ale pri testovaní su to odborníci na slobo vzati. Ked mi to vyhovuje, tak odborníci, ked nevyhovuje, tak už to odborníci nie sú?

777januska777
13. jan 2021

@snezienka33 tak asi sme pozerali úplne iné štatistiky. Lebo od týždňa až dvoch po testovani to j nas pekne kleslo.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
13. jan 2021

@777januska777 co teba konkretne presvedcilo, ze celoplosne testovanie je spasa. Neviem, vsetci su proti, lekari, vedci, statistici, nikto sa Slovenskom neinspiroval.
Nesledujes grafy ani tlacovky, tak z akych zdrojov cerpas to svoje presvedcenie.
Ak 2 tyzdne po celoplosnom testovani zacali enormne stupat cisla, tak si to snad v tom grafe nevymysleli.
Vies aka je vypovedna hodnota toho modreho papierika, ziadna, lebo uz pri ceste domov z testovania, alebo na testovani si sa mohla nakazit. Odchytili mensiu cast pozitivnych a nezachytenych pozitivnich nechali s pocitom negativiti behat po svete, tak co sa vyriesilo.
To testovanie ma zmysel vo velmi zamorenych okresoch, a to ti studovani odbornici, ktori snad nesfalsovali svoju diplomovku ako pol parlamentu tvrdia.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
pekarovamonika
13. jan 2021

@jaroe svätú pravdu si napísala. Žiaľ veľa ľudí je už tak vystrašených z tých katastrofických scenárov čo sa valia z telky, rádia, mobilov, že už nevidia kam toto speje. Kde nás tento blázon a spol vedie.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
pekarovamonika
13. jan 2021

@snezienka33 hmm, ja sa bojím, že dav sa zmenšuje pomalým tempom. Ja neviem dokedy sú ľudia ochotní toto tolerovať. Veď sa tu už šliape po všetkom, čo bolo niekedy zákon.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
tncka
13. jan 2021

@ajka0207 tak to bud rada ze si horsie nezazila,stastna to zena

pekarovamonika
13. jan 2021

@snezienka33 Kto toto dokáže zastaviť, tento šialený bludný kruh testovania a nudzového stavu a stále dokola. A deti nám trčia doma, my trčíme doma. Deti sú naša budúcnosť, tie majú chodiť do škôl a nie hlúpnuť doma.

777januska777
13. jan 2021

@snezienka33 ja som pozerala oficiálne čísla na korona.gov. A fakt neviem co je zdravý sedliacky rozum vážne nie, lebo pre jedného je to nenosit rusko (predsa nebude dýchať co2), pre druhého lockdown (predsa dodrzujem iné veci, ale rodičov musim pozriet), pre niekoho testovanie (ochoriem v rade, kde stojím 3 hodiny ako blbec, lebo nemôžem prísť neskor).
Ano veľa ludi robi z domu, ale na návštevu predsa ist musia alebo na prechádzku po supermarkete atd.

jana_eyre_2
13. jan 2021

@lianka123 mne testovanie tiež nevadí, lenže teraz to nie je o tom či ľuďom vadí palička do nosa, ale o tom, že zdravotníci su už teraz mimo, je ich málo a kto bude teraz testovať? Odkiaľ ich vezmú? Veď kolabuju nemocnice.. a ešte k tomu antigenovymi aby zase kopa ľudí dostala dojem že veď im nič nie je oni môžu? Zase to len dovedie ľudí k tomu aby po otestovaní prestali byť ostražití

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
13. jan 2021

Inak tlacovky nesledujem uz dlho, potom si precitam, co tam povedali, aspon je to bez infantilnych prejavov.
No zatial nemam pocit, ze sa dav zmensuje, ale cas ukaze.
Strach nie je dobry radca ani pan a zatial tu okrem strachu nic ine nepocut.
Mna len zaraza, ze najdolezitejsia vec na svete je informovat dennodenne ludi o tom, kolko ludi sa nakazilo a zomrelo.
Ono ked sme po 89 pozerali zahranicne kriminalky, tak sa nam to zdalo brutalne, hrozne a dnes si pri tom v klude dame aj chlebik. Tym chcem povedat, ze sme si vo filme uz na tu brutalitu proste zvykli. Tak ked nam budu dennodenne zvestovat cisla zomrelych a nakazenych, clovek proste po case rezignuje a vezme to ako cislo.

Treba riesit prevenciu, vitaminy, mineraly, pohyb, cerstvy vzduch, podporovat pozitivne myslenie. Uz ked mam byt trochu ..., tak si myslim, ze aj ked by sme mali zomriet, tak nie je lepsie prezit pred tym aspon pozitivny zivot ano s ohladom na opatrenia a nie len od strachu suchat nohami pri tlacovke zhrozeny doma v kute.
A urcite budem verit viac odbornikom(ale nie slepo) ako cloveku, ktoreho moralny kredit davno vyprchal.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
777januska777
13. jan 2021

@danusiatko lekári jedini sú stále za lockdown, ale lockdown je pre ekonomiku úplne stratový a úplne nas zničí. Ale keby bolo testovanie na pravidelnej báze, tak by sme aspoň sčasti mohli žiť normálne a pre ekonomiku by to nebol taký zaber ako lockdown. Lebo jeden lockdown nas stoji oveľa viac ako testovanie. Ostatní odborníci sa prikláňajú k testovaniu, ale v menšom merítku ako v celoplosnom, lebo je tam strach, ze sa to z organizačného hľadiska nezvládne. Ja sledujem info po tlacovkach. Ja sledujem celoplosne na Orave, ktoré malo 3 kola a bolo urobené dobre, to na ostatných častiach Slovenska dobrovolne bolo zbytočné. No tak oni behali s negatívnym testom, úplne rovnako ako behajú teraz bez papierika. Chyba bola, ze matovic cukol a urobilo sa dobrovolne, lebo aj toto pozitivni co boli negatívne by boli odchyteni. Na Orave to tak bolo, tu boli 3 kola a žiadne dobrovolne hovadinky a vacsina sa pochytila. Treba sa na to konečne pozrieť komplexne a nie somrat nad testovanim, lebo to chce matovic.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
777januska777
13. jan 2021

@snezienka33 a komu tu uz akoze ide o ľudí? Ved ani ľuďom samotným nejde o o druhých ľudí. Len ja a ja a ja.
Co tam po tých mŕtvych, ved oni mali diagnózy, co tam po nich ved boli stari. Ak majú strach, tak sa majú chrániť, ja budem robiť co chcem atd. Takto ide kazdemubkednwmu o druhých.

danusiatko
13. jan 2021

@777januska777 co bolo pri plosnom testovani dobrovolne, asi zijem inde, lebo dobrovolny bol len nazov

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
777januska777
13. jan 2021

@danusiatko druhe kolo, bolo vo veľa častiach Slovenska dobrovolne, len niektoré okresy mali povinne.

777januska777
13. jan 2021

@snezienka33 jasne nech sa testuje kto potrebuje ako inak. Joj keby ludia pochopili, ze každý protest a kazde somranie len predlžuje tento stav v akom sme, tak už máme po korone. Ale jasne Slováci sú zvyknutí somrat a nadávať a tak nebudú predsa pocas pandémie robiť jeho iné.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danusiatko
13. jan 2021

@777januska777 vies tymi nizkymi cislami by uz druhe kolo neobhaliji, ale po 2 tyzdnoch sa stalo to, co sa predpovedalo
Nesomru len Slovaci, somru vsetci, len sa to v tv nesmie pustat, skus pozriet net, budes prekvapena