Kúpa tovaru od fyzickej osoby
Ahojte, mam možnosť kúpiť tovar oblečenia bez faktúry. Viete pomôcť, či sa to dá, ak áno ako? Ďakujem
Pardon, zle som teda položila otázku... Tak skúsim takto... Ja podnikateľ mam možnosť kúpiť tovar ( textil) za zvýhodnenú cenu, no bez faktúry. Textil je určený na druhý predaj.
Poprípade kupno predajnou zmluvou by to nešlo? Ďakujem,snáď som už lepšie položila otázku.
@dievcatk ked chces mat potom slusne problemy, kup ten tovar 🙂
Predpokladám že ako podnikateľ FO vedies jednoduché účtovníctvo. Ak máš dosť inych nákupov (evidovaných v účtovnej dokumentácii, teda s dokladom) a na konci roku budeš vykazovať zisk, tak jeden nákup bez dokladu sa ti tam určite stratí... Horsia by bola situácia, ak by si si kratila prijmy - takto v podstate len zaplatíš vyššiu daň z príjmu, lebo budeš v účtovníctve evidovať tržbu, ku ktorej nebudeš mať náklad. Pre istotu sa vopred porad s tvojim účtovníkom, ale všetko sa dá keď sa chce 😉
Spisete jednoduchu zmluvu, vypises pokladnicny doklad a normalne das do uctovnictva.
Ahojte, ako je to s nákupom tovaru - oblecenia a kocariky, do secondhandu? Staci zmluva medzi súkromnou osobou a živnostníkom? Neplatca DPH.

Jasné že dá, ona ti dá veci, ty jej prachy a hotovo
Ideálne osobne. Žiadny doklad, žiadne dane, žiadna záruka.
To je odpoveď na tvoju otázku "dá sa kúpiť?" ... Ak ťa zaujíma niečo iné, tak sa treba spýtať inak.