Kupujeme dom

16. feb 2024

Ahojte. Viem, že všetky info dostanem v realitke a u finančného, no napriek tomu by ma zaujímalo ako prebieha kúpa domu. Ak máte čas a chuť, aká bola vaša cesta? Zatiaľ sme v štádiu, že dom mame vyhliadnuty, finančný po prvom stretnutí nevidí z našej strany problém, že by náhodou hypo neschválili. Príjem dostatočný, bez iných úverov, rezerva ok. Aký je ďalší postup? Odhadcu posiela banka alebo to vybavujeme my? Je nejaká možnosť, že by nám neschválili hypo na tú konkrétnu nehnuteľnosť? Alebo by schválili ale len menej na základe nižšieho odhadu? Predajca nechce ísť s cenou dolu, nám sa zdá cena ok, no predsa odhadca to môže vidieť inak. Alebo na čo si dať pozor, čo iné ste s kúpou domu riešili vy? Ďakujem a želám pekný deň.

vahcaac
16. feb 2024

Neviem odpovedať na všetky otázky, ktoré máš. Ale odporučím ti jednu vec, ale najprv sa opýtam. Je to starý dom, nový ? Staval ho developer ? Rátate s väčšími prerábkami?

autor
16. feb 2024

@vahcaac dom je starší ale je kompletne zrekonštruovaný, netreba vôbec nič prerábať. Vlastní ho starší manželský pár, dom je bez tiarch.

vahcaac
16. feb 2024

Odporucam vám aby ste si dali pozrieť minimálne strechu, my sme kúpili nový dom, ale od developera, dom je rok starý a strecha dierava 🙂 samozrejme sa oplatí dať pozrieť aj iné veci

autor
16. feb 2024

@vahcaac áno, to je jasne, všetko máme prezreté, skontrolované, o kozmetických chybách vieme. Skôr mi ide o tu byrokraciu, zajtra mame ďalšie stretnutie, len chcem vedieť co bude teraz nasledovať. Aké papiere vybaviť atď.