List od polície: Ako dlho môžem meškať s vyzdvihnutím?
Dostal som od pošty žlty listok kde adresat bol OR PZ BaV (neviem o co ide). List ma byt do osobnych ruk (nebol som doma), uradna zasielka, list. Odberna lehota je 18 dni. Nic viac na zltom papieriku napisane nebolo.
Momentalne som chory a najskor si ho mozem vyzdvihnut asi az o tyzden na poste. Bude to vadit ? Al mi napisal ze sice list mi na poste daju, ale policia moze mat kratsiu odbernu lehotu, niekedy dokonca len 3 dni, v takom pripade by po mna poslali po 3 dnoch hliadku, alebo ako to funguje ?
A to si tak strašne chorý, že si nedokážeš zájsť na poštu pre list? ... odhliadnuc od toho, myslím, že je za tým z Tvojej strany nejaká špekulácia ... ak aj majú lehotu do troch dní, je od od dátumu doručenia - to znamená od dátumu, kedy zásielku preberieš ... a ak plánuješ ju neprebrať, neznamená, že nebude doručená - posledný deň lehoty na prevzatie je zo zákona dňom doručenia ... bez ohľadu na to, či vieš/nevieš, čo je obsahom zásielky ... takže áno, po dni doručenia Ti môže na dvere zaklopať polícia resp. budú pokračovať v konaní.
Odberná doba 18 dní, je na pošte. V liste môžeš mať termín aj skôr. Odporúčam požiadať o opätovné doručenie alebo choď cez vychádzku na poštu
Na stránke https://www.posta.sk/sledovanie-zasielok požiadaj o opätovné doručenie, si doma tak list prevezmeš a nikde nemusíš chodiť.
je ok mať na to 18 dní na pošte, ale ako píšu hore - oni v liste môžu mať kratšiu - ak je to nejaké predvolanie, pokuta a pod, to bude určite kratší termín…
Žiadna lehota nemôže plynúť pred doručením. Teda opakom, každá lehota (uvedená v liste), musí začať plynúť od doručenia. Ak dali lehotu inak, je to ich problém a nie tvoj, nemôže ti to ísť na vrub.
Žiadna lehota nemôže plynúť pred doručením. Teda opakom, každá lehota (uvedená v liste), musí začať plynúť od doručenia. Ak dali lehotu inak, je to ich problém a nie tvoj, nemôže ti to ísť na vrub.
@anonym_a694f2 lehota uplynúť môže. nemôžu byt ale vyvodené právne následky z jej nedodržania. riešila som to tento rok na polícii. človek by to mal riešiť keď sa dozvie že prešvihol termín.
@anonym_a694f2 lehota uplynúť môže. nemôžu byt ale vyvodené právne následky z jej nedodržania. riešila som to tento rok na polícii. človek by to mal riešiť keď sa dozvie že prešvihol termín.
@biba_18
co konkretne si riesila ?
Si chorý, nemôžeš ísť na poštu, ale nebol si doma, keď chodila poštárka. Divné, či si ochorel až keď si si našiel žltý lístok ? Úradné zásielky sa väčšinou doručujú aj nasledujúci deň a až tak sa dáva žltý lístok..Si doma, požiadaj cez stránku pošty o opakovane doručenie.
Hlavne si to preber. Nedoricena zásielka sa taktiež považuje za doručenú. Ak neprevezmes ani nebudeš vedieť čo tam je
Ak nepreberie s v danej lehote, berie sa zásielka ako doručená. Ale divné že si natoľko chorý že nemôžeš ísť po zásielku ale natoľko zdravý aby si nebol doma. Ja by som skúsila zavolať tam odkiaľ zásielka bola poslaná. A predpokladám že aj na poste dá dá požiadať o opätovné doručenie
@biba_18
co konkretne si riesila ?
@anonym_autor to je jedno čo som riešila ja, ty si s najväčšou pravdepodobnosťou buď zle parkoval alebo rušil očný kľud 😒 ak je to pokuta, stačí keď to zaplatíš do 15 dní doručenia aby si to mal lacnejšie. ak nevyzdvihneš zásielku, doručením sa bude brať posledný uloženia - a to už budeš musieť na fizlareň, lebo zásielka sa vracia s5 ...
V liste moze byt trebars sankcia za prekrocenie rychlosti. Nemusi to byt nic extra zle.
Ak je v obalke cokolvek, kde je urceny konkretny den uhrady (napr. nieco uhradit do 12.8.2026) a ty ho nedodrzis, lebo si si list prebral az 14.8.2026, tak to uhradis hned (alebo im zavoals, ak nemas hned na uhradu. Hlavne, aby sa to riesilo.). Nedodrzanie lehoty uhrady nebude postihovane, lebo si o nej objektivne nevedel.
Preto sa zvycajne radsej napise, ze nieco mas uhradit napr. do 10 dni od dorucenia (prevziatia na poste). A tato lehota (10 dni) zacne plynut dnom dorucenia, alebo fiktivneho dorucenia (ak si list do 18 dni nevyzdvihnes na poste).
A ked takuto lehotu presvihnes (napr. preto, ze si ten list nevyzdvihnes), tak vtedy vyvodia nasledne proti tebe dosledky a postih. Trebars to posunu na exekuciu, co zistis, az ked ti pride list od exekutora so sudnym rozhodnutim a trovami.
Si chorý, nemôžeš ísť na poštu, ale nebol si doma, keď chodila poštárka. Divné, či si ochorel až keď si si našiel žltý lístok ? Úradné zásielky sa väčšinou doručujú aj nasledujúci deň a až tak sa dáva žltý lístok..Si doma, požiadaj cez stránku pošty o opakovane doručenie.
@anonym_46a8f0 je celkom bezne, ze postari uz zo zvyku vobec nezvonia a rovno hadzu zlty listok. Ak sa ti to nikdy nestalo, si stastny clovek. U nas pravidelne, mozes byt doma cely den, a aj tak si najdes zlty listok
@anonym_46a8f0 je celkom bezne, ze postari uz zo zvyku vobec nezvonia a rovno hadzu zlty listok. Ak sa ti to nikdy nestalo, si stastny clovek. U nas pravidelne, mozes byt doma cely den, a aj tak si najdes zlty listok
@anonym_00afca Zapni si posielanie emailov a SMS, ráno ti príde email že ti poštárka nesie list a od koho je ten list. Ak nie si doma tak potom pošle SMS že je uložený na pošte. Cestou domov sa zastavíš na pošte.

vsak ked mas na zltom papieriku napisene do 18 dni tak preco by bola kratsia doba odberu?? vzdy napisu ako dlho je list na poste tym sa riad