Lístok na peniaze počas PN

21. apr 2022

Ahojte. Poradi mi niekto? Som od gynekologa PN. Mam si ku koncu mesiaca ist pytat listok na peniaze? Viem ze niektori z rodiny chodia ku obvodnemu na konci mesiaca po tento listok. Potom ho zanesu do prace.
Vie mi niekto vysvetlit, na co to sluzi? Dakujem.

ovaaa
21. apr 2022

Aký lístok na peniaze? Veď máš PN tu odovzdávaš zamestnávateľovi, máš na myslí asi prechodku( keď maródiš z mesiaca na mesiac).

autor
21. apr 2022

@ovaaa neviem. Ale uz aj ja som bola pytat chlapovi ked bol PN listok na peniaze ku obvodnej. Vraj ked konci mesiac tak to treba. (Neviem, nevyznam sa co je na tom pravdy). Ale jeho obvodna mi normalne orazila nejake tlacivo a to sa zanieslo do prace. To iste robila aj jeho mama ked bola PN.
A zrovna som ja teraz PN. Prosim a ta prechodka je co? Lebo mozno budem marodit aj buduci mesiac.

Mozno ten listok na peniaze je prechodka?

simonkazga
21. apr 2022

Prechodku tzv. penazny listok vystavuje lekar, ktory vystavil PN.

edien
21. apr 2022

@ovaaa volá sa to lístok na peniaze,má pravdu. Prechodka tam nieje napísané😂

lindiik
21. apr 2022

Ahoj, áno treba si ísť preň k Dr a následne ho zaniesť zamestnávateľovi, aj ja tak chodím. Je to vlastne potvrdenie, že PN stále trvá a aj u nás to voláme lístok na peniaze 😉

edien
21. apr 2022

Ja som tiež PN kvôli tehotenstvu u gynekológa, každý mesiac mi dáva tento lístok a treba ho odovzdať buď zamestnávateľovi alebo priamo zaniesť do SP,najneskôr do 5.kalendarneho dňa druhého mesiaca. Nech to stihnú spracovať a vyplatiť dávku v prvom termíne t.j. 15ty deň. Ja to pre istotu zanesiem vždy okolo 20-25, a ja po dohode s našou účtovníčku idem priamo do SP zaniesť,resp hodiť do schránky. Mám to bližšie,tak sa poprípade opýtaj u teba v robote.

autor
21. apr 2022

@simonkazga aha takze je to prechodka, listok na peniaze alebo penazny listok? 😅

Inak a napr keby tento mesiac koncim PN, tak ho mam vybavovat teraz ku koncu mesiaca? Ci to sa vybavuje len vtedy, ked sa predlzuje PN z mesiaca na mesiac?

stanulienkat
21. apr 2022

Tento lístok na peniaze sa vypisuje iba keď PN pokračuje z jedného mesiaca do druhého.

simonkazga
21. apr 2022

Oficialne sa to vola : preukaz o trvani docasnej pracovnej neschopnosti. Ale my, smrtelnici pouzivame vyssie spomenute nazvy. Sluzi to na "prenesenie" PN z mesiaca do toho dalsieho. Je to doklad pre SP, ze PN pokracuje aj napriek tomu, ze mesiac sa skoncil.

monulienkamt
21. apr 2022

Je to doklad o tom, že PN pokračuje aj ďalší mesiac, na základe neho ti vyplatia PN aj keď ešte neskončila...napr.si PN apríl+máj, na základe neho ti soc.poistovns vyplatí PN za apríl a následne dalsi mesiac za maj...ak by si papier nedoniesla a PN ukončila v máji, SP ti vyplatí PNku až po jej ukončení naraz za obidva mesiace

autor
21. apr 2022

Dakujem dievcata. Uz tomu chapem.