Ľudia kopírujú výrobok, ktorý má patent
Baby potrebujem radu. Aj vy ste mozno handmade remeselnici alebo sa mozno pohybujete v tejto sfere prostrednictvom nakupov. Ide o to ze uz dlhsie bojujem s jednou dilemou. Je jeden krasny a napadity vyrobok (nebudem menovat) ktory ma patent. Avsak aj na Slovensku sa najdu ludia ktori radi kopiruju. Ja som typ cloveka ktory nikdy nikoho neudal ani nebonzol, ale kedze sa v tomto svete pohybujem, v dobrom som upozornila. Nie raz. Jednu pani uz davnejsie a ta to robi 2r bez vycitiek svedomia dodnes a dalsiu zhruba pred pol rokom (a par krat opakovan, ta sa este aj vyhovorila ze to nemaju ako pracu resp. ze to robia na cierno a len pomahaju ludom aby si to mohli kupit za lacnejsie 😃😃 z vesela idu dalej, aj ked je to na pokutu. Minule som vsak citala obdobny pripad a tam sa ludia vyjadrili, ze toho "udavaca" ktory napisal povodnej firme podporuju, lebo je to spinavost takto preberat este aj ochranenu vec a cudzi originalny napad. Zakazdym vo mne vrie ked vidim, ze s tym vobec neprestavaju a uplne ma to demotivuje, aj ja by som raz chcela patent ale toto je spinava praca ... budem za zlu ked napisem firme mail? Viem ze vidina zisku je uzasna, aj ja by som to mohla urobit ale srdce mi neda a zakazdym sa snazim vymysliet nieco ine a svoje. Nehladajte za tym zavist, to urcite nie, velmi podporujem kazdeho, kto vymysli nieco ine a casto s niekym aj spolupracujem. Nove skvele napady sa cenia. Budem rada ak mi napisete ako by ste sa na to pozerali vy a ci by ste to povodnej firme oznamili, popripade ci by ste ma ako udavaca pochopili alebo nie, dakujem
@79viktoria79 dotkla som sa ťa že nevieš normálne komunikovať, alebo máš pms?
Nepohybujem...ale podľa mňa je dosť naivné myslieť si, že práve to čo robíš, budes robiť jediná. To by naozaj chcel každý kto rieši biznis, aby mal monopol. Je hrozne veľa výrobcov ktorí niečo videli v zahraničí a prezentujú to ako svoje know how. A možno aj keby si bola jediná ktorá to ponúka, tak nemáš záruku že budeš úspešná. Jedna baba tu má o tom super článok...o vsetko je v biznise veľký konkurenčný boj. Je super že si šikovná a kreatívna, no ľudia sú spekulanti a radi sa priživujú na druhých. Stačí že to nejak vylepšia, zmenia, budú mať lepšiu reklamu a bude sa im dariť...
@nicicka
Zial, ako laik tomu velmi dobre nerozumies, tym ta nechcem urazit. Nik nepise o zaruke uspesnosti a je mozne prezentovat sa vyrobkom zo zahranicia ako know how, ale su tam iste veci.....je to na velmi dlho, ak ta to zaujima, urcite si o tom najdes. Moja otazka v uvode znela inak a nejde o drobnu zmenu alebo vylepsenie, tu ide o kopiu dobre zabezpecene vyrobku
Myslim si ze patent je dobry napad ale uz zastaraly a nepouzitelny na dnesnu dobu. Ono to fungovalo v dobe kedy sa vynalezy prezentovali na svetovych vystavach. Vymena informacii sa deje blskovou rychlostou na globalnej urovni.
@nicicka no áno, polku čínskych fabrík by skutočne mali zavrieť. Tu nejde len o značku ale aj kvalitu ktorú predstavuje, fejkove hračky pre deti nemusia spĺňať žiadne bezpečnostné predpisy, ale to je v poriadku , lebo veď si musia zarobiť? Konkurencia čo vyrába podobný produkt je niečo úplne iné . Ako coca cola a pepsi napríklad.

@nicicka
Podla mna sa v tomto vobec nepohybujes mam pravdu? Lebo to vobec nie je o tom a keby si nieco robila tak by si vedela, ze to nie je o tom byt jediny ale o tom byt sam kreativny a zaroven mat uctu ku kolegom ked nieco vymyslia, ja si v tom momente mozem akurat buchnut po hlave preco to nenapadlo mne a pogratulovat im