Má klub právo nakázať deťom, aby sa každý týždeň testovali na Covid-19?
Dobrý deň. Prosím vás, moja 10 ročná dcéra chodí do športovej triedy, tréningy majú 5+1. Teraz im však klub nakázal robiť každý týždeň antigénový test a na tréningu môže zúčastniť len s negatívnym výsledkom. Má na toto klub právo? Ak nie, neviete mi prosím poradiť stránku, alebo vyjadrenie o ktoré by som sa mohla argumentačne oprieť? Ďakujem.
@hivanik neklam! su tu mamicky z DE, AT, Francuzska, Holandska. su to aj zdravotacky. a nikde sa netestuje kazdy tyzden. a uz vobec sa netestuju deti v skolach. ani sa o tom neuvazuje. len slovenkam pride uplne v pohode hrat sa na spasitelky a toto tolerovat
@hivanik takze budeme rad radom testovat ludi od batoliat (lebo ved chodia do jasiel) az po DSS kazdy tyzden kazdeho ano? v tom vidis ty zachranu? ty si skutocne myslis, ze ak ta tyzdenne testuju AG testami, kt.su vsetko len nie spolahlive, tak si chranena? v pondelok ta otestuju, v utorok sa nakazis a do dalsieho pondelka to poroznasas ani nevies kde. covid dostanes aj ty, aj ja, aj vsetci. niekto skor a niekto neskor.
@viestta uz som ti v inej diskusii raz napisala, ze v 2roc.ZS sa uci citat s porozumenim a vtedy si zjavne chybala. kde som pisala, ze riesenie je AG testy vymenit za PCR? odcituj ma. i ked teda pri PCR aspon mas istotu, ze si/nie si pozitiv, lebo AG je ruska ruleta. kde som pisala, ze u nas sa budu testovat deti na tyzdennej baze? odcituj ma.
Podľa mňa je to tiež hlúposť celé, ja by som ju teda na tie tréningy nedávala... keď im sibe. Ale iné som chcela.. že ale tak niekde tu hranicu stanoviť musia. Keby dali hranicu 11 rokov, budú sa rozčuľovať ti, čo majú 11 rokov a 1 mesiac a tak ďalej až do nekonečna.
Co ziskas tym ze tu budes nad tym polemizovat?Zrusia snad tu povinnost?Nie tak ak sa ti to neoaci kontaktuj priamo klub.Zbytocna tema.
@viestta este raz a pomaly 🤣 V ktorej krajine sa uvazuje... uvaha je v tvojom ponimani istota? ja som nikde nenapisala "v ktorej krajine sa bude testovat, kedze na slovensku sa bude." a k tomu AG testovaniu... ja som PCR ani slovom nespomenula 🤣 priznaj sa, ze si v 2roc.na ZS casto chybala 🤣 alebo teda, z toho sustavneho obhajovania matovicovych opatreni tu na MK uz vidis, co chces vidiet 🤣
@matkahelka ....vyhladaj si mamicku zijucu vo Viedni askimbenim ...kazdy tyzden v praci testuju a potom hovor ze nikto vo vyspelych krajinach sa netestuje
Trosku nezmysel, keď ostatne jej spolužiačky z triedy nemusia a ona musí. Na čo je to dobre? Skús sa porozprávať s pedagógmi. Veď je to skupina tých istých deti v triede a aj v telocvični .
@hivanik deti? celoplosne?
@matkahelka ...v zamestnani..
A skoly v Nemecku otestovali 110 tisic deti v skolach....vcera prispevok na ploche....poroluj
@hivanik DE ma cca 85 mil.obyvatelov. cize taka mensia polovica su deti. tych 110tis. to je co? to testovali decka z 1 mesta? 😃 ci testovali z viacerych miest konkretne triedy, kt.prisli do kontaktu s pozitivnym? lebo cislo 110 tis.je na pocet obyvatelov v nemecku taky porovnatelny, akoby na slovensku otestovali decka z hornej-dolnej
@matkahelka .....nieco chces a potom vsetko spochybnujes....pisala mamicka asi konkretnu "hornu dolnu"
@anita1978 to mi je jasne, keby deti mohli hrávať zápasy, tiež by sa to takto riešilo a myslím, že by to aj všetci chceli. Lebo motivovať deti, nech makajú na tréningu ale žiadny turnaj, žiadny zápas... a aj tak ich testovať???

@matkahelka ....tak si pozri kolko je momentalne nakazenych v Dss....stoji to za to je to vysoke cislo....Vam ide o princip a nie o sprtanie v nose.
Ale no....praktizuju to aj ine vyspele staty.....a ktomu testavaniu v dss...u nas sa este netestovalo a uz som tu zachytila info ako v AT ich tychto zariadeniach testovali kazdy tyzden.