Má na to právo?

mima1959
31. júl 2015

Synovec si prenajal byt a po čase sa k nemu nasťahovala priatelka. Nastali velké nezhody a ON sa z bytu odstahoval. Nechal si tam nektoré osobné veci a zariadenie, ktoré kupil pred tým ako sa nastahovala priatelka. Teraz vymenila zámok, zariadenie mu odmieta dat s tým že o tom rozhodne súd. Nie sú manželia a zmluva o podnájme je písaná na neho. Chcel to riešiť cez políciu ale tam dostal tiež odpoveď, že to vyrieši súd. Prečo ked sú neni manželia? Prosím Vás poraďte ako má postupovať. Ďakujem

naoi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora59
31. júl 2015

no dievca tam nema co robit, ak je na zmluve naozaj iba on.. majitel bytu by mu mal ( mozno v sprievode policie) otvorit.

stary_ujco
31. júl 2015

Zájsť za majiteľom bytu, nech sa domáha vstupu do svojho. Ak ho slečna odmietne vpustiť, vylomit dvere, dat jej 3 cez papulu a vyhadzat veci von oknom. Ponechať si niečo v hodnote nových dverí a keď bude mať veľa reči, tak dostane cez papulu aj štvrtý raz...
Mimochodom, kto teraz platí nájom?

katarinamarkova
31. júl 2015

ked je zmluva o podnajme pisana na neho......tak s tym bytom ona nema nic...
preco to neriesi jednoducho s majitelom bytu?
ps: ak je on najomca, je za ten byt zodpovedny....ako zan moze zodpovedat ked tam nie je? co ak tam ona nieco porobi, rozobere, znici....zodpovedny bude aj tak on.
- treba kontaktovat majitela

ved to je vec co sa riesi lahko - zavolam majitelovi - spolu vylomime zamku a hotovo, vyriesene.

a este jedno ps:
aj ked v byte nebyva a napr. neplati najom, kt. ma platit moze to najomne od neho majitel sudne vymahat, pokial je platna najomna zmluva, najomne musi platit.

......ja si aj tak myslim, ze tu bude nieco uplne ine 🙂 bud bude najomca nezodpovedny clovek, ktoreho tam ani majitel nechce vidiet....alebo je zmluva stavana inak.......alebo je najomcovi vlasnte jedno co s tym bytom bude, riesia to len ludia okolo neho......

oladuna
31. júl 2015

By ma zaujimalo preco sa odstahoval on.ved zmluva je na neho. Preco sa neodstahovala priatelka? Synovec je pod papucou? Treba kontaktovat majitela bytu a vylomit zamok.ona tam byva nepravom.

kiki68
1. aug 2015

ked on nebude platit najom,tak ju z tadial vystahuju,ci? ak ej zmluva na neho,tak ona tam ma byt iba s jeho suhlasom,riesila by som to cez majitela a bytovu spravu.

mihula
1. aug 2015

Ako si dovolil opustit byt,na ktory ma najomnu zmluvu?A za druhe,ako si dovolil vpustit na byvanie/nie na navstevu/niekoho ineho?Uvedomuje si ze porusuje zmluvu o prenajme?Ja dnes akurat prenajimam byt a to za urcitych podmienok,a viem kolko ludi moze v mojom byte byvat.

l3yla
2. aug 2015

Obrat sa na majitela bytu