Má otec nárok na hmotnú núdzu?
Pýtam sa ohľadne mojich rodičov. Mama je zamestnaná dom nie je na ňu napísaný ani na otca v majetku majú akurát auto. Otec je na podpore ale konci mu už a nevie či má nárok niečo poberať. Je chorý preto nehľadá robotu .. ďakujem
tam sa posudzujú príjmy clenov domacnosti v tomto priade otca a matky ktoré ak prevysujú zivotné minimum tak nie je nárok. Treba si to bud prestudovať alebo sa ist rovno informovať na urad. Preco si otec nepoda invalidny dochodok ked je chorý? z hmotnej nudze sa vyžiť nedá, plus ho pošlú na aktivačné práce.
Podľa príjmu manželky.....
Nemá nárok, mama má mzdu. Otec je posudzovaný spolu s manželkou
Ak je chory, nech sa pokusi vybavit si invalidny dochodok, nic ine mi nenapada v takej situacii
@tequelinka mam pocit ze nie ak ziju v spolocnej domacnosti
@tequelinka zial vsetko zavisi od sumy zivotneho minima, nerozumiem sa tomu uplne, trebalo by sa samozrejme opytat kompetentnych ale staci ak jeden clen rodiny zaraba minimalnu mzdu a uz to nevychadza a medzi posudzovanych sa beru vsetci clenovia domacnosti teda ti, co maju trvaly pobyt pod jednou strechou. Je to na zaplakanie...
@tequelinka Nie...nemajú....ale majú sa zamestnať.

Ja som cerstvo evidovana, muz je zamestnany a nemam narok na socialku...ale na podpis musim chodit, platia mi aspon zdravorne poistenie, kym si nenajdem robotu