Má prenajímateľ bytu nárok na podporu v nezamestnanosti?
Dobrý deň, viete mi prosím poradiť, ja ako fyzická osoba - nepodnikateľ bez živnosti, keď prenajimam byt, mám nárok na podporu v nezamestnanosti? Po niekoľkých rokoch budem bez práce. Ďakujem.
@negymama ale pozrela som si, že pod zárobkovou činnosťou sa chápe príjem, z ktorého sa musia platiť sociálne a zdravotné poistenie. Z pasívneho príjmu ako je príjem z prenájmu bytu sa neplatia sociálne odvody, takže by sa to nemalo brat ako zarobkova činnosť.
@michaelaaa02 bože žena, dostala si tu niekoľko odpovedí, že nie, príjem z prenájmu nemá vplyv na poberanie podpory. Čo ešte riešiš?
@negymama ale pozrela som si, že pod zárobkovou činnosťou sa chápe príjem, z ktorého sa musia platiť sociálne a zdravotné poistenie. Z pasívneho príjmu ako je príjem z prenájmu bytu sa neplatia sociálne odvody, takže by sa to nemalo brat ako zarobkova činnosť.
@michaelaaa02 nie, nemáš príjmy, z ktorých sa platí SP a ZP. Príjem z prenájmu je pasívny príjem. SZČO nie si. Nič sa neboj 😊
@michaelaaa02 naozaj nerozumiem. Načo si založila diskusiu, keď si stále ideš svoje? Dostala si niekoľko krát odpoveď, že ak máš príjem z prenájmu nehnuteľností ako nepodnikateľ (a ty si nepodnikateľ), máš nárok na podporu.

@michaelaaa02 tak skus