icon

Majiteľ nehnuteľnosti je maloletý

vasulka
1. feb 2021

Manžel pred 7 rokmi predal vnukovi náš dom . Teraz v decembri zomrel. Vnukovi bude v novembri 18 rokov. Mysleli sme si že potom urobíme prepis, lenže bohužiaľ. Teraz sa neviem pohnúť. Ide o vodu, plyn a elektrinu. Keď som volala do Innogy, slečna nechápala čo po nej chcem. Už sa bojím niekam zavolať. Viete mi niekto poradiť? Ďakujem.

Strana
z2
nafka0483
1. feb 2021

@vasulka S cim vlastne chces poradit? Vnuk kupil dom ked mal 11 rokov? Je zapisany ako majitel na liste vlastnictva? Aky prepis chcete teraz urobit? Dom bol stale na LV pisany na manzela? Nedava to zmysel, vysvetli.

katulastraka
1. feb 2021

@vasulka ved ale tieto veci vobec nemusia byt napisane na majitela nehnutelnosti

katulastraka
1. feb 2021

@nafka0483 podla mna pani myslela prepis energii, ale to moze dat aj na seba, ved to je jedno

lucka_ke
1. feb 2021

chcú prepísať energie, lenže predch. majiteľ zomrel...
treba úmrtný list a nový majiteľ nech ide urobiť prepisy na seba

katulastraka
1. feb 2021

@lucka_ke tam ide ale o to, ze novy majitel nie je plnolety, preto ma pani problem

lucka_ke
1. feb 2021

však ten, kto to bude platiť nech to napíše na seba

katulastraka
1. feb 2021

@lucka_ke no ved to vravim, ze je to jedno na koho to bude, ze to nemusi byt na majitela :D

vasulka
autor
1. feb 2021

@nafka0483 Vnuk je riadny majiteľ nehnuteľnosti aj zapísaný v katastri.

lucka_ke
1. feb 2021

@vasulka áno, chápeme, ale nie je plnoletý nezarába
kto reálne tie veci platí?

vasulka
autor
1. feb 2021

@nafka0483 ano mal 11 rokov je riadne zapísaný na liste vlastníctva. Manžel platil všetky energie a teraz musíme zapísať nového majiteľa. Tak si myslím ☹

katulastraka
1. feb 2021

@vasulka pani, noveho majitela zapisat nemusite, energie si mozete napisat aj na seba..moja mama byva v dome, ktory patri uplne niekomu inemu a vsetko ma napisane na seba...nebojte sa, vklude to dajte na seba

vasulka
autor
1. feb 2021

@katulastraka a na koho? na mňa, mam tu doživotné bývanie a užívanie nehnuteľnosti.

lucka_ke
1. feb 2021

presne tak, ten kto platí nech si prepíše energie na seba

vasulka
autor
1. feb 2021

@lucka_ke ide o to, že neje plnoletý.

lucka_ke
1. feb 2021

čítaš čo píšem? ak platíš ty prepíšeš to na seba, ak to platí niekto iný prepíšete na toho kto platí

nafka0483
1. feb 2021

@vasulka Jaj, cize vnuk je majitel domu, ale vsetky energie boli na manzela, rozumiem. Takze vsetko to mozete prepisat na svoje meno - preukazete umrtny list a doklad o tom ze mate vztah k nehnutelnosti - najomna zmluva, alebo pravo uzivania, co mate a energie sa prepisu na vas. A ked bude vnuk plnolety, tak sa mozu prepisat na neho.

jenny257
1. feb 2021

@vasulka napis na seba , ja som v podnajme a tiez mam na seba a nie na toho komu byt patri ....to tam nehra ziadnu rolu

nafka0483
1. feb 2021

@vasulka Aj ja mam pisane energie na mna, ale nie som majitel nehnutelnosti - musela som elektrarnam preukazat, ze som tu opravnene - pisomne povolenie majitela, najomnu zmluvu, alebo nejakym sposobom preukazat ze mozem nehnutelnost uzivat a napisat si teda energie na seba.

vasulka
autor
1. feb 2021

@katulastraka v Innogi mi vraveli, že to musí prejsť dedičským konaním, akým, tam dom neje.

vasulka
autor
1. feb 2021

@nafka0483 Ďakujem ti , toto som už pochopila 🙂

vasulka
autor
1. feb 2021

Ďakujem vám všetkým za odpovede, za pomoc.

katulastraka
1. feb 2021

@vasulka pani v innogi bola asi total mimo ked nepochopila ze byt ma uz svojho majitela a nededi sa, skuste zavolat este raz a mozno sa dovolate niekomu rozumnejsiemu :D popripade napiste mail

nafka0483
1. feb 2021

@vasulka Keby si volala este raz na tu linku, tak povedz ze manzel je zakaznikom a zomrel a chces teda prepisat energie na seba. Ked sa budu pytat ci je majitelom nehnutelnosti, tak len povedz ze nie, ze mal pravo dozivotneho byvania, rovnako tak mas ty. nespominaj ze majitelom je vnuk a ze nie je plnolety.

viestta
Odpoveď bola odstránená
hettinka
Autor odpoveď zmazal
vasulka
autor
1. feb 2021

@nafka0483 to právo doživotného bývania budú chcieť doložiť a to je na LV vnuka ☹

nafka0483
1. feb 2021

@vasulka No a co? Nezalezi na tom kto je majitel. Podstatne je ze ty vies dokladovat ze mas pravo uzivat nehnutelnost a tym padom mozes mat energie na seba. Vnuk s tym nic nema.

sterea
1. feb 2021

Vnuk je neplnoletý, ja by som v tomto prípade nič neprepisovala, počkajte do vnukovej plnoletosti, však to je o chvíľu. Všetko riadne plaťte a na elektrárňach, vodárňach, .... nikto nebude tušiť, že váš manžel zomrel.

sterea
1. feb 2021

Alebo to prepíšte na seba, malo by vám stačiť predložiť výpis z listu vlastníctva, kde máte právo dožitia + občiansky preukaz.

zuzanka.zuzu
1. feb 2021

neviem síce čo je inogi, ale keď zomrel dedko, tak strýko zavolal elektrárňam akože je dedko (mužský hlas) a chce prehlásiť elektriku na svoju dcéru (moju mamu) a ona sa rovno prihlásila (dedičmi toho bytu boli úplne iné osoby než tu spomínané) - nikomu nič zbytočne nevysvetľovať 😉 ľudia si robia problémy úplne zbytočne 😀

Strana
z2