Majiteľ nehnuteľnosti je maloletý
Manžel pred 7 rokmi predal vnukovi náš dom . Teraz v decembri zomrel. Vnukovi bude v novembri 18 rokov. Mysleli sme si že potom urobíme prepis, lenže bohužiaľ. Teraz sa neviem pohnúť. Ide o vodu, plyn a elektrinu. Keď som volala do Innogy, slečna nechápala čo po nej chcem. Už sa bojím niekam zavolať. Viete mi niekto poradiť? Ďakujem.
@vasulka ved ale tieto veci vobec nemusia byt napisane na majitela nehnutelnosti
@nafka0483 podla mna pani myslela prepis energii, ale to moze dat aj na seba, ved to je jedno
chcú prepísať energie, lenže predch. majiteľ zomrel...
treba úmrtný list a nový majiteľ nech ide urobiť prepisy na seba
@lucka_ke tam ide ale o to, ze novy majitel nie je plnolety, preto ma pani problem
však ten, kto to bude platiť nech to napíše na seba
@lucka_ke no ved to vravim, ze je to jedno na koho to bude, ze to nemusi byt na majitela :D
@vasulka pani, noveho majitela zapisat nemusite, energie si mozete napisat aj na seba..moja mama byva v dome, ktory patri uplne niekomu inemu a vsetko ma napisane na seba...nebojte sa, vklude to dajte na seba
@katulastraka a na koho? na mňa, mam tu doživotné bývanie a užívanie nehnuteľnosti.
presne tak, ten kto platí nech si prepíše energie na seba
čítaš čo píšem? ak platíš ty prepíšeš to na seba, ak to platí niekto iný prepíšete na toho kto platí
@vasulka Jaj, cize vnuk je majitel domu, ale vsetky energie boli na manzela, rozumiem. Takze vsetko to mozete prepisat na svoje meno - preukazete umrtny list a doklad o tom ze mate vztah k nehnutelnosti - najomna zmluva, alebo pravo uzivania, co mate a energie sa prepisu na vas. A ked bude vnuk plnolety, tak sa mozu prepisat na neho.
@katulastraka v Innogi mi vraveli, že to musí prejsť dedičským konaním, akým, tam dom neje.
Ďakujem vám všetkým za odpovede, za pomoc.
@vasulka pani v innogi bola asi total mimo ked nepochopila ze byt ma uz svojho majitela a nededi sa, skuste zavolat este raz a mozno sa dovolate niekomu rozumnejsiemu :D popripade napiste mail
@vasulka Keby si volala este raz na tu linku, tak povedz ze manzel je zakaznikom a zomrel a chces teda prepisat energie na seba. Ked sa budu pytat ci je majitelom nehnutelnosti, tak len povedz ze nie, ze mal pravo dozivotneho byvania, rovnako tak mas ty. nespominaj ze majitelom je vnuk a ze nie je plnolety.
Vnuk je neplnoletý, ja by som v tomto prípade nič neprepisovala, počkajte do vnukovej plnoletosti, však to je o chvíľu. Všetko riadne plaťte a na elektrárňach, vodárňach, .... nikto nebude tušiť, že váš manžel zomrel.
Alebo to prepíšte na seba, malo by vám stačiť predložiť výpis z listu vlastníctva, kde máte právo dožitia + občiansky preukaz.
neviem síce čo je inogi, ale keď zomrel dedko, tak strýko zavolal elektrárňam akože je dedko (mužský hlas) a chce prehlásiť elektriku na svoju dcéru (moju mamu) a ona sa rovno prihlásila (dedičmi toho bytu boli úplne iné osoby než tu spomínané) - nikomu nič zbytočne nevysvetľovať 😉 ľudia si robia problémy úplne zbytočne 😀

@vasulka S cim vlastne chces poradit? Vnuk kupil dom ked mal 11 rokov? Je zapisany ako majitel na liste vlastnictva? Aky prepis chcete teraz urobit? Dom bol stale na LV pisany na manzela? Nedava to zmysel, vysvetli.