icon

Mala by som nárok na PN celý čas?

19. aug 2023

Ahojte, neviem či mi bude vedieť niekto poradiť ale bola na PN 2.12.2022-31.3.2023 potom som išla späť do práce a nastúpila na PN 10.5.2023-31.8.2023 budem končiť.. moja otázka je keďže to boli rizikové tehotenstva ale skončili potratom keby otehotniem v októbri- novembri a idem na rizikové tak by som mala termín cca koncom júna- júl a čiže pn niekedy do mája. To by som mala nárok na tú PN celý čas alebo nie ? Ako sa to ráta tých 52 týždňov že aj rozdielne keď popri Tom pracujem alebo keď pretrváva nonstop tá PN?

bublinka1426
•
19. aug 2023

nesmiebyt na PN dlhsie ako rok SUVISLE...

lebo ked PLANUJES a CHCES byt znova dlhodobo pn musis odrobit dalsie 26 tyzdnov....

ty si robila medzi tym tak si nebola tak dlho PN...

autor
•
19. aug 2023

@bublinka1426 ja som odrobila celý apríl a 9 dní z mája.. a teraz minimálne celý september a október určite odrobim a ak by sa to podarilo tak možno ma znova sa na rizikové.. čiže by som tak mala nárok na ďalších cca 5-6 mesiacov na PN? No bola som 4 mesiace a 4 mesiace na PN teraz

bublinka1426
•
19. aug 2023

podla mna ano. ono sa to meni ked si rok na PN a potom ked odrobis mesiac mozes byt max nejaku alikvotnu cast na PN,

A az ked odrobis 26 tyzdnov mozes znova na rocnu PN. takto mi to povedal lekar.

autor
•
19. aug 2023

@bublinka1426 budem musieť skočiť na sociálku sa opýtať že čo tam vlastne povedia ale tak na rok nepotrebujem zas PN a pri mojej práci by bol risk po Tom zostať čo najdlhšie v robote

bublinka1426
•
19. aug 2023

vyskusja napisat. oni maju taky formular, mne vzdy pomohli.

lilinka88
•
19. aug 2023

Ak by si išla na PN povedzme v novembri,tak ti to určite nevyjde na celé obdobie do materskej. Sleduje sa obdobie rok spätne od začiatku aktuálnej PN. Čiže ak by si nastúpila na PN 11/23, tak sa sleduje, koľko PN si mala v období 11/22-10/23 a toto obdobie sa ti odpočíta od nároku 52 týždňov. Čiže v tvojom prípade by ti to vychádzalo cca 4 mesiace PN. Jedine ak by si od poslednej PN odrobila 26 týždňov, máš znova nárok na celých 52 týždňov PN

autor
•
19. aug 2023

@lilinka88 a keby som teda mala iba tie 4 mesiace PN a vlastne tie prvé 2 mesiace ešte možno odrobila a išla na materskú 8tt pred pôrodom tak by som mala ten 1-2 mesiace nevykryte a to znamená že by som mohla byť si ce doma na PN ale bez príjmu alebo by som musela nastúpiť do práce? Neviem či som to napísala chápavo

lilinka88
•
19. aug 2023

PN môže trvať aj ďalej, bez nároku na výplatu nemocenského