Mali ste počas PN kontrolu z poisťovne?
Ahojte, ked ste boli na rizikovom tehu vypisane, bola u vas kontrola zo socialky?
Dakujem!
@martinkatinka ja som nebola oficiálne PN, pretože som bola študentka.
Najbližšie dni očakávaj kontrolu.😎
@denisah6 lenze to nemala ako vediet, mohla si hned v ten den ako si sa registrovala vybavit aj papier od Dr. A potom, asi si nebrala matersku, ake rovno rodicak a na ten nastupujes az po porode. Nie v predpokladany termin porodu.... No chapem, tety nie su vzdy ustretove, kedze ani nemusia byt.
@martinkatinka dokladala som potvrdenie o ukončení štúdia a potom o dva dni neskôr potvrdenie od gynekologičky, že idem na materskú, takže o tom vedeli. A zavolali ma na pohovor aj napriek tomu, že som mala potvrdenie o tom, že ma po tom 1 dni vyradili z evidencie uchádzačov. Ale ak si pozrieš môj druhý príspevok, tam som písala, že som mala potvrdené, že prevzali rodný list dieťaťa a napriek tomu tvrdili, že som ho neodovzdala. Takže som si svoje povinnosti voči nim splnila riadne a včas.
@denisah6 tak potom ti dnom nastupu na matersku (co je 4-6 tyzdnov pred terminom porodu) mala skoncit registracia na UP. Nerozumiem tomu tvojmu casovemu sledu.
@martinkatinka skončila som štúdium, presné dátumy si už nepamätám, mala som na jeden deň sa hlásiť na úrad práce, lebo jeden deň som nemala vykrytý ani štúdiom, ani materskou.
@denisah6 mohla si si zaplatit ZP a problem vyrieseny 😉
Ak u niekoho neboli neznamena ze nepridu ani k tebe.
Áno, raz
@denisah6 tak a normálne si sa odhlásil z úradu práce? Lebo ak nie, tak si len plnili svoju povinnosť a ty si si mala plniť svoju, nejako nerozumiem, ak si bola PN, tak si mala odovzdať papiere na up a nikam by ta neposielali. Trosku zvláštne.
Ja som bola v predchádzajúcom tehu na PN vlastne skoro od začiatku druhého trimestra a nikto neprišiel. Teraz som už tiež od februára doma a nikto nič. Ale asi aj keby prišli tak by mali rešpekt zazvoniť alebo hodiť niečo do schránky. Máme obrovského psa, ktorý nenávidí poštárov. Čiže neviem, či by mali odvahu. Ale prísť môžu. Von chodím zásadne počas vychádzok, teda ak vôbec. Niekedy mi je tak zle že aj týždeň z domu nevyjdem.
3x vzdy inokedy. Pred,po vychadzkach tesne par min pred a po a po tyzdni od poslednej kontroly zas
Ja som bola riziková celé tehu, posrato som bola skoro vždy doma. Bála som sa čo i len k mojej babke ísť, ktorá býva hneď vedľa. Ale chodila som, máme prepojené dvory, povedala by som, že som bola v záhrade (polopravda. Na hojdačke som strávila asi 5 mesiacov tehotenstva, zbytočne by mi zvonili 😁
Ale nikto mi neprišiel ....
@1177 zdá sa mi, že minule tu niektorá písala, že zvonili, lenže ona mala dolámanú nohu. Kým došla horko ťažko k dverám, už jej do schránky vypisovali papier o porušení vychádzok, lebo ju nezastihli
@riyadh to mám nechať psa uzavretého do pôrodu lebo má prísť kontrola, ktorá prísť ani nemusí? Schránka je z vonkajšej strany plota asi 1m od psa. Ale málokto sa k plotu priblíži. Poštárka mi dáva poštu k svokre, ktorá býva hneď vedľa nás aby nemusela ísť bližšie. Nemyslím si, že robím niečo zlé. Len mám veľkého psa, ktorý stráži.
@terry658 nie, nemáš nechať psa zavreteho, máš ho mať zabezpečeného, aby nikomu neublížil. Takže ak je 1m od plota a v pohode viem zazvoniť tak to je ok. Pokiaľ je voľne pustený tak, že vie niekoho kusnúť tak je problém. Ono aj ja som mala veľkého psa 60kg, štekal, strážil, ale nikomu by neublížil,ale nemal ani možnosť. A napr ja sa psov nebojím takže mohol by pri mne štekať koľko chce 🙂 nie každý sa bolí psov.
@riyadh
@katka2602 zvonček je pred bránou, pes za ňou čiže podmienky splnené. No či sa. Niekto odváži prísť na 1m od brány kde je zvonček, tak to neviem. Každopádne na sociálke som nahlasovala túto skutočnosť takže majú aj moje telefónne číslo ak by potrebovali.
Ďakujem za ripnutie. Milujem tento druh ľudí na koníkovi.

@1177 no ich to nezaujíma..ked sa vypisuje Pn uvadzaš kde ťa zastihnú..ak ťa nezastihnú a nedoložiš dodatočne potvrdenie o návsteve lekara tak to beru ako tvoje pochybenie..