Mám nárok ísť k doktorovi v novej práci?
Ahojte maminky, od 1.3. nastupujem do novej prace a 28.3. som objednala k lekarovi na kontrolu s klbami. K lekarovi sa objednava aj tristvrte roka dopredu. Chcem sa spytat ci ked nebudem mat odrobeny ani mesiac ci mozem ist k lekarovi? Bolesti mam uz dlhsie a chodila som po roznych odbornikoch a bez vysledne. dakujem
Jasné, že môžeš ísť, len niekedy v skúšobnej dobe to je problém, pozerajú sa na Teba, že si ledva nastúpila a už špekuluješ. Podľa mňa to treba vysvetliť nadriadenému, ak je normálny, tak to pochopí. Teraz je nezamestnaných dosť, zamestnávatelia sú na koni, nemajú problém človeka vymeniť.
@hu3hu3 ako píšu baby ak sa teda dá vrat sa do práce po doktorovi ..A povedala by som dopredu že vtedy a vtedy máš kontrolu u lekára ktorý sa nedá prehodiť (typujem reumatolog ortopéd a viem koľko je čakacia doba).... Ak sú normalny nebudú to riešiť ale im hlavne nehovor že máš nejaké bolesti kĺbov alebo niečo za čo by si mohli myslieť že budeš meskavat z práce pokiaľ tú prácu teda chceš a zvládaš
k ortopedovi som objednana poobede na 16 hodinu ale v Ziline...z prace pojdem asi o 13 aby som stihla vlak...dovtedy budem v robote...ak sa bude dat si zoberem aj pracu dom.

@hu3hu3 samozrejme, že máš na to zo zákona nárok... ak nie je nutné stráviť tam celý deň, tak sa potom vráť normálne do práce.