ahojte, potrebovala by som radu ohladom naroku na davky v hmotnej nudzi...som nezamestnana, na UP, hoci pracujem na dohodu na 4 hod. denne ale teraz cez prazdniny mi povedali ze nemusim chodit..takze nebudem mat vobec ziaden prijem...vlastne ani s tou pracou to nebolo nic moc co sa penazi t7ka..porebujem vediet ze ci si mam uplatnit narok na nejake peniazky..som slobodna matka, hoc zijeme s priatelom, otcom dietata v jednej domacnosti..budu brat ohlad na jeho vysku prijmu? ci ako to je? dakujem
vdaka...a co ak byvame v podnajme?meni sa na tom nieco, ci si mozme ziadat aj o ten prispevok na byvanie? hm ja sa v tych suchoparnych paragrafoch nevyznam
aha a este mi napadlo...aj ked byvame v podnajme, sme tu prihlaseny na trvaly pobyt, riadne platime najom /byvame este aj s inymi najomnikmi/ a majitel chce aby sme "vypadli" lebo chce predat byt....no zial nemame s nim ziadnu zmluvu /iba kamaratsku dohodu/...mozme sa nejakobranit..myslim tym ci je povinnostou najomcu nam pozhanat nahradne byvanie ak tam mame trvaly pobyt u neho alebo nie
nie najomca nie je povinny vám da tnáhradneé ubytovanie aj ked tam mate trvaly pobyt.. lebo trvaly pobyt nezaklada ziaden vztah k nehnutelnosti a je len evidencneho charakteru
ano budu brat ohlad na jeho vysku prijmu.. resp. budete posudzovany.. ako domacnost.. lebo zijete v jednej doamcnosti...
výška ziv. minima sa k 1.7.2009 menila.. ale ak berieme trojclennu domacnost /2 dospely + 1 deita/
tak tak je to cca 390 EUR .. ale to je len velmi zhruba.. presne cislo ti da socialka
ale treba sa pripravit ze budu skumat aj majetkové pomery.. a pridu na nastevu.. zo socialky myslim..
tu je link
http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...