icon

Mám nárok na hmotnú núdzu?

tamara66
26. aug 2012

AAhojte.chcem sa spytat ci mam narok na hmotnu nudzu ked zijem s priatelom ale ten stidije takze nema ziadny prijem!!a ja poberM lem.rodicpvsky prispevok.a byvame v mojom dome teda budeme za mesiac

vefi89
•
26. aug 2012

@tamara66 pokiaľ máš dom, tak nárok nemáš.... priateľ by ale nárok mohol mať 😉

tamara66
autor
•
26. aug 2012

@vefi89 ale priatel studuje a dom je pisanY len na mna musrl by byt pisany aj na nrho?

vefi89
•
26. aug 2012

@tamara66 nie, práveže na dávku v hmotnej núdzi nemáš nárok, pokiaľ vlastníš či hnuteľný, či nehnuteľný majetok... preto ty, ako vlastník domu nebudeš mať nárok. ale pokiaľ nie je písaný na priateľa, a tiež nevlastní auto (teda nie je písané na jeho meno) tak jemu by nárok vznikol

fedorkaa
•
26. aug 2012

Ahojky, ja by som ti poradila, radšej sa choď informovať priamo na úrad práce soc. veci a rodiny, tam ti povedia čo a ako. A my tiež vlastníme dom, máme ho v osobnom vlastníctve a hmotnú nudzu sme poberali, a k tomu príspevok na bývanie. keď sme chceli ísť vybavovať pred necelým pol rokom, tak už sme nemohli, len z toho dôvodu, že sme vlastnili auto, dom by prekážkou nemal byť, na poberanie hmotnej núdze.

malinkaaninka
•
26. aug 2012

vlastním časť domu a hn som dostávala.

vivusika
•
5. sep 2012

podľa mňa máš, vydatá nie si, takže sa posudzuješ ty s dieťaťom. A keď si vlastníkom domu a platíš z neho daň, máš nárok dokonca na príspevok na bývanie. Keď si sama s dieťaťom 115,-€ , príspevok na zdravotnú starostlivosť 4€, príspevok na bývanie 89,20€ + sa zarátava príjem ak máš - aj výživné na dieťa.Ak Tvoj celkový príjem neprekročí 210€, tak nárok máš... Ale najlepšie to zistíš na ÚPSVaR, ale nedaj sa odbiť...

tamara66
autor
•
13. sep 2012

@malinkaaninka ahoj ja mam cely dom na seba a ty si tiez dostala len rodicovxśky a vyslo ti to?a vyzivne si nemusela mat?

malinkaaninka
•
13. sep 2012

pocita sa tam dieta,ty,prispevok na byvanie a odrataju sa alimenty.mne vyšlo 128 eur.

hypnosis134
•
3. dec 2012

Dobrý deň volám sa Lucka a chcela by som sa opýtať ľudí, ktorí majú dom vlastníctve ako dosiahli, že dostávajú príspevok na bývanie prosím pomocť mi možete tým, že mi napíšete na moj e-mail hypnosis134@azet.sk

maj_ka5
•
11. dec 2012

@hypnosis134 ak si nezamestnana a mas dom vo svojom vlastnictve je tu podla mna sanca ziskat ten prispevok. Musis zajst na UP a vypytat si vsetky tlaciva. Ak dom neprenajimas, tak by si mala ziskat prispevok na byvanie.

simonarusnakova
•
2. feb 2015

Dobry den prosim poradte mi. Zijem s priatelom on je zivnostnyk byvame najomnom byte a mam narok na hmotnu nudzu kedze som na neplatenej materskej po 3rokov ci nie .dakujem za pomoc