icon

Mám nárok na podporu?

rolanda18
7. jan 2015

Ahojte,15.1.2015 bude mat moje dieta 3 rocky,idem sa prihlasit na urad prace,pretoze ked som nastupovala na matersku zamestavatel so mnou rozviazal pracovny pomer,pracovala som tam 15 mesiacov,mam narok na podporu v nezamestnanosti?pred tym som bola na urade prace.

gapa
•
7. jan 2015

@rolanda18 nesplnaš podmienku mať aspon 730dní poistenia v nezam. v období tri roky pred zaevidovaním do evidencie uchádzačov o zamestnanie (pre prac.pomer len na dobu určitú v období 4och rokov pred zaevidovaním), tj. nárok na podporu mať nebudeš.

alenah31
•
7. jan 2015

@rolanda18 nárok na podporu v nezamestnanosti máš pokiaľ si bola za posledné 3 roky aspoň 2 roky zamestnaná ( bola si osoba poistená v nezamestnanosti ) alebo dobrovoľne poistená. Tu máš link http://www.socpoist.sk/davka-v-nezamestnanosti

zuzana1591981
•
7. jan 2015

ahojte chcem sa opýtať či sa dá vybaviť max.podpora pre môjho muža je zamestnaný na tpp už 13 rokov teraz koncom januára budu prepúšťať zaraba 800ev hubom a dostane 6mesačné odstupne ak sa to dá poradíte mi ako by sme to mali urobiť Ďakujem pekne

rachel36a
•
8. jan 2015

@zuzana1591981 nijako, priemer sa nepocita len z poslednej vyplaty ale z rozhodujuceho obdobia, to by musel za januar mat vyplatu niekolko tisic aby mu to dvihlo priemer...

zuzana1591981
•
8. jan 2015

no ved on tam bude mat za január to 6mesačné odstupne +výplatu a keby si vyčerpal dovolenku a potom dal výpoved tak by mu to tiež nevyšlo ?

rolanda18
autor
•
9. jan 2015

nezapocitava sa mi ani,to,ze som pred materskou pracovala 15 mesiacov?a predtym pracovnym pomerom som bola na prvej materskej?nemam narok na ziadne peniaze?

david93
•
9. jan 2015

berú sa do úvahy posledné tri kalendárne roky a počas tých si nepracovala, takže nárok na podporu ti nevzniká, lebo s tebou rozviazali pracovný pomer, keby si bola teraz zamestnaná, a vrátiš sa späť do práce, dali by ti výpoveď hoci po jednom dni, tak by si nárok mala

gapa
•
9. jan 2015

@rolanda18 bohužial ak to dobre zrátaš, tak tie tvoje dni nedajú 730dní= 2roky a nie sú ani v období 3roky pred zaevidovaním (predpokladám tvoj pp bol na dobu neurčitú). Muselo by ti teraz trvať poistenie v nezam. aspon 2roky, až potom by ti vznikol nárok na podporu po zaevidovaní.

donchuan
•
13. jan 2015

ahojte vedel by my niekdo poradiť ako mam postupovať? 6.3.2015 my konči rodičovská dov.,nakolko my dcéru zoberu až v sept.do školky chcem dať výpoved a ísť na podporu,teda na 6 mes.než pojde do školky a znovu sa zamestnať..pracovala som 3r a 1 mes.pred nastupom na MD,iba že neviem ako mám postupovať pri výpovedi aby my vznikol nárok na čo najlepšiu podporu,mám ešte starú dovolenku + my nabehla aj nová,mám požiadať o výčerpanie alebo radčšej o preplatenie (teda konečne rozhodnutie bude mať aj tak zamestn.ale viem že vedia vyhovieť) a ešte otázka výpoved mam dať dohodou alebo ako?
prosím o radu a velmi pekne dakujem ak my poradíte Jana

rolanda18
autor
•
14. jan 2015

to znamena,ak nemam narok na podporu,tak mam narok na davku v hmotnej nudzi?da sa vybavit aj prispevok na byvanie?viete mi poradit ako?