icon

Mám nárok na podporu po rodičovskej?

silviasestakova
20. aug 2012

V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM

evittam
16. nov 2017

@matka1000 Ano mas nárok na podporu a ak chces maximalnu tak spravit ako pises.

vladka.t
27. nov 2017

ahojte ,este tu chodi niekto 🙂 prosim viete aj mne poradit ako to so mnou bude ked cerpem az 4 dni dovolenky po ukonceni RD? Preplati mi este 30dni dovolenky a 2 mesacne odstupne. Zmenit sa uz nic neda...Dakujem

majusqa77
27. nov 2017

@vladka.t zalezi od datumov

vladka.t
27. nov 2017

@majusqa77 24.11 -3 roky .Vypoved 30.11. medzitym dovolenka.

vladka.t
27. nov 2017

Pracovala som od leta 2009, otehotnela v 2014 ,rok 2014som 3/4 bola pn a rovno na matersku a potom rodicovsku.

majusqa77
28. nov 2017

@vladka.t mala by vyjst maximalka

vladka.t
28. nov 2017

@majusqa77 nevadi ze4dni dovolenky ,ked vsade citam 1-2? Len sa potesim ak by vyslo maxim.Nerozumiem sa tym poctom bala som sa ze vyrataju este menej ako rodicak.

majusqa77
28. nov 2017

@vladka.t pokial je to vramci mesiaca, tak by to nemalo vadit

evittam
28. nov 2017

@vladka.t Tiez sa priklanam k tomu ze ti vyjde maximum. Aj keby si mala min.mzdu.😉

zalka
28. nov 2017

@vladka.t ak tvoja hrubá mzda bude aspon vo výške 360 eur tak máš maximálnu podporu.
Čo predpokladám, že bude za 4 dni dovolenky a preplatením zvyšku.

vladka.t
28. nov 2017

@majusqa77 , @evittam tak vam dakujem dievcata, kiezby 😎 .Potesili by sme sa.Minimalnu nemam,o trochu vyssiu.Zalezi na tom kolko odstupne a preplatena dovolenka hodi penazi? Lebo tam vyzera celkom pekna suma.Budu to pocitat len z penazi po rodicovskej ci aj spred?

majusqa77
28. nov 2017

@vladka.t standardne beru do uvahy 2 roky. takze 2 roky u teba bude obdobie 1.12.2015 - 30.11.2017 . kedze tam mas prijem, nebudu riesit peniaze pred md/rd

vladka.t
28. nov 2017

@majusqa77 rodicovsky sa neberir za prijem ze? Potom co dostanem od zamestnavatela za november hrubu mzdu ako sa to pocita kolkymi dnami deli prosim? Viem si to aj sama vyratat.Ci by to boli spekulacie? V piatok ideme na urady.

majusqa77
28. nov 2017

@vladka.t kalendarnymi za ktore je prijem

vladka.t
28. nov 2017

@majusqa77 a este posledne ak mozem sa opytat.Delenie spolu s odstupnym a preplatenou dovolenkou alebo lem mzdou (cize mzdou za 4dni dovolenky) A dakujem pekne za trpezlivost so mnou.

majusqa77
28. nov 2017

@vladka.t so vsetkym. avsak, je maximum 🙂 denny max.vz je okolo 60eur, viac byt nemoze

vladka.t
28. nov 2017

@majusqa77 jaaaj dakujem pekne

septenpunctata
28. nov 2017

@evittam Evita a baby, chcela by som Vás poprosiť o radu. Ja som sem pred casom písala. V októbri mala dcéra 3 roky a som už vedená na úrade prace. Za október som dostala ešte rodičovský a za november dávku dostanem. Ešte neviem, koľko to bude, neprišlo mi ešte rozhodnutie. Idem sa Vás však opýtať a poprosiť o radu. Bola som včera na úrade prace po mesiaci aj s pečiatkou, že som si hľadala prácu. Pani mi ponúkla jedno vyberove konanie. Ale keď som zistila, že o akú firmu sa jedna, tak ja nemám záujem o take zamestnanie....neviem, čo mám robiť...keď tam nepôjdem, môžu má vyradiť z evidencie? Ďakujem za rady PS: ..mala začala chodiť do škôlky, už bola aj chora...chcem byt ešte doma, kým sa adaptuje ...

evittam
28. nov 2017

@septenpunctata Ano, ak tam nepojdes a odmietnes prácu ak by ti ju dali tak ta vyradia.

septenpunctata
28. nov 2017

@evittam a nieje nejaká vynimka? Mám dve deti do 10 rokov, jedno 3 a jedno 8 rokov.

luciac
28. nov 2017

@evittam ja sa chcem spytat, napr. ked budem na podpore, mam VS ekonomicku, predchadzajuce prace som pracovala v banke, potom ako veduca..mozu mi ponuknut napr. predavacku v obchode, alebo niekde za pasom, popr. praca na zmeny, ked toto odmietnem tak ma tiez vyradia???

septenpunctata
28. nov 2017

@luciac veď to...ja mám tiež vysokoškolské vzdelanie...rôzne certifikáty...a robila som u súkromníka pred materskou...dieťa so mnou v robote do 21... a preto som ukončila pomer...lebo s dvomi deťmi teraz o drzku...a teraz mám ísť k ďalšiemu súkromníkovi, ktorý mi ešte ponuka mzdu o polovicu menšiu??? Keď odmietnem tak má vyradia??? :((((

luciac
28. nov 2017

@septenpunctata tak na pohovor chod ved, ked povies, ze su deti chore stale, ze budes musiet byt s nimi doma tak ta nezoberu a nevyradia ta..

evittam
28. nov 2017

@septenpunctata Je to v ZP, paragraf neviem takto narychlo.

evittam
28. nov 2017

@luciac Samozrejme. To,ze mas VS neznamena,ze nemozes robit ta pasom alebo predavačku.

evittam
28. nov 2017

*za

septenpunctata
28. nov 2017

@evitta čo je v ZP?

evittam
28. nov 2017

@septenpunctata ZP=zakonnik prace.
Ale nie je to tam-pomylila som sa.
Najdi si- paragraf 36 ods.4 pis.a) - Zakon o sluzbach zamestnanosti 5/2004 Z.z. - odmietnutie z dovodu starostlivosti o dieťa do 10r. Na toto sa môžeš odvolat.

luciac
28. nov 2017

@evittam takze UP vobec nepozera na vzdelanie a predchadzajucu pracu???? tak ma budu posielat na vsetky konkurzy??
a tak isto ked mam dve male deti 3 a 5 rokov nemozu ma predsa ziadat aby som robila zmeny..tak podla mna to zavisi aj od pracovnicky..

septenpunctata
28. nov 2017

@evittam a @luciac nevadí, ak pracovná doba je napr.do 15:30, aj tak sa môžem odvolat na ten paragraf?