Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
ahojte ,este tu chodi niekto 🙂 prosim viete aj mne poradit ako to so mnou bude ked cerpem az 4 dni dovolenky po ukonceni RD? Preplati mi este 30dni dovolenky a 2 mesacne odstupne. Zmenit sa uz nic neda...Dakujem
Pracovala som od leta 2009, otehotnela v 2014 ,rok 2014som 3/4 bola pn a rovno na matersku a potom rodicovsku.
@evittam Evita a baby, chcela by som Vás poprosiť o radu. Ja som sem pred casom písala. V októbri mala dcéra 3 roky a som už vedená na úrade prace. Za október som dostala ešte rodičovský a za november dávku dostanem. Ešte neviem, koľko to bude, neprišlo mi ešte rozhodnutie. Idem sa Vás však opýtať a poprosiť o radu. Bola som včera na úrade prace po mesiaci aj s pečiatkou, že som si hľadala prácu. Pani mi ponúkla jedno vyberove konanie. Ale keď som zistila, že o akú firmu sa jedna, tak ja nemám záujem o take zamestnanie....neviem, čo mám robiť...keď tam nepôjdem, môžu má vyradiť z evidencie? Ďakujem za rady PS: ..mala začala chodiť do škôlky, už bola aj chora...chcem byt ešte doma, kým sa adaptuje ...
@septenpunctata Ano, ak tam nepojdes a odmietnes prácu ak by ti ju dali tak ta vyradia.
@evittam a nieje nejaká vynimka? Mám dve deti do 10 rokov, jedno 3 a jedno 8 rokov.
@luciac veď to...ja mám tiež vysokoškolské vzdelanie...rôzne certifikáty...a robila som u súkromníka pred materskou...dieťa so mnou v robote do 21... a preto som ukončila pomer...lebo s dvomi deťmi teraz o drzku...a teraz mám ísť k ďalšiemu súkromníkovi, ktorý mi ešte ponuka mzdu o polovicu menšiu??? Keď odmietnem tak má vyradia??? :((((
@septenpunctata tak na pohovor chod ved, ked povies, ze su deti chore stale, ze budes musiet byt s nimi doma tak ta nezoberu a nevyradia ta..
@septenpunctata Je to v ZP, paragraf neviem takto narychlo.
*za
@evitta čo je v ZP?
@septenpunctata ZP=zakonnik prace.
Ale nie je to tam-pomylila som sa.
Najdi si- paragraf 36 ods.4 pis.a) - Zakon o sluzbach zamestnanosti 5/2004 Z.z. - odmietnutie z dovodu starostlivosti o dieťa do 10r. Na toto sa môžeš odvolat.

@matka1000 Ano mas nárok na podporu a ak chces maximalnu tak spravit ako pises.