Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
Môžem poprosiť aj ja o radu? Od januára 2001 do oktobra 2017 som bola zamestnaná u jedného zamestnávateľa. V oktobri 2017 sme počas rodičovskej dovolenky rozviazali pracovný pomer dohodou. Rodičovská mi trvá do januára 2019. Mám dve otázočky.
1. Dokedy mám čas nahlásiť sa na úrad práce, aby som neprišla o nárok na podporu v nezamestnanosti.
2. Ak by som teraz začala pracovať ako SZČO a nedarilo by sa mi v podnikaní, ovplyvnilo by mi to nejak nárok na podporu v nezamestnanosti, prípadne jej výšku. Napr. by som niekedy v máji 2019 zrušila živnosť, malo by to nejaký dopad na podporu?
Ďakujem za odpovede, dúfam, že som to napísala aspoň trošku zrozumiteľne.
Ahojte, prosím o radu. V septembri 2017 som nastúpila na materskú, následne na rodičovskú.Tento mesiac som požiadala o zrušenie poberania rodičovského príspevku a prihlásim sa ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, pretože partner chce poberať materskú. V práci neriešim nič. Ak by som budúci mesiac dala výpoveď, samozrejme predtým by som bola deň na dovolenke a zvyšok by mi preplatili. Môj vymeriavací základ sa ráta z dvoch rokov pred nástupom na materskú alebo z toho jedného dňa? Mám v tomto chaos. Keďže je to predčasné skončenie rodičáku. Ďakujem za rady.
@veronicka0410 z poslednych 2 rokov
@veronicka0410 Ak dáš výpoveď mas výpovednú lehotu
@evittam keď ju dám počas rodičovskej, tak to je jedno. Nakoľko mňa zamestnávateľ ďalej eviduje ako na RD. Nie?
@veronicka0410 Co je jedno? ZP plati pre kazdeho. Das výpoveď dnes tak vypovedna lehota plynie od 1.10.-30.11.
@evittam Myslela som: počas výpovednej lehoty nie je nutné nastúpiť do práce nakoľko som na RD, vyberiem len jeden deň dovolenky.
Uz som ss tu raz pytala .. ale...son na RD, teda 19.9. Mi skoncila a mam dovolenku. Vybavujem predlzeny rodicovsky, kvoli nepriaznivemu zdrav.stavu dietata. A teraz. Firma v ktorej som pracovala, mozno zanikne,mozno sa rozdeli ...nikto este nevie... a teraz neviem, ze ci sa dohodnut na výpovedi a vybrat podporu teraz a predlzeny rodicovsky vybavit potom . Alebo ostat zamestnana, vybavit predlzeny a uvidim co bude (ale 90% vypoved) ...keby riesim ten druhy variant, mam narok na podporu potom?
Sla som z jednej materskej do druhej.
Dakujem za rady
Ahojte, zas idem po radu, no neviem ci to tu uplne patri ...vybavujem predlzeny rodicovsky, kvoli nepr.zdrav.stavu. maly mal 19.9.2018 tri roky, ziadost som podala az 8.10.18. Momentálne mam nahlasenu dovolenku v praci, ale asi jej nebudem mat tolko, kym to schvalia...ako ste to riesili?
Zdravím, chcela by som vás poprosiť o radu. Inštitúcia, v ktorej momentálne pracujem bude v blízkej budúcnosti zrušená, preto sa chcem opýtať či mám nárok na podporu v nezamestnanosti.
Od 10/2013 - 09/2015 som bola zamestnaná
od 09/2015 - 08/2018 som bola na materskej a rodičovskej dovolenke
medzitým počas RD som bola zamestnaná od 09/2017 - 12/2017 v inej inštitúcii
v 08/2018 som sa vrátila do pôvodného zamestnania, kde som doteraz.
Budem mať nárok na podporu v takomto prípade?
Za rady veľmi pekne ďakujem a prajem pekný deň.
Ahojte. Prosim o radu...k 31.1.2019 mi skoncil prac.pomer (firma v likvidacii), som na predlzenom platenom rodicaku do 15.10.2019. Zamestnana som bola nepretrzite v tejto firme od r. 2/ 2012 myslim a 10/2012 som nastúpila na MD az doteraz...(pracovala som od r.2007 nepretezite, s prestupmi do ineho zamestnania).
Moja otazka znie, ci mam po skonceni rodicaku narok na podporu ...
Dakujem krasne za odpoved
ahojte,pekne prosím o radu.
do prace som nastúpila 22.11.2012,pracovný pomer dojednany na dobu neurčitú.Na MD som nastúpila 19.2.2016,následne na RD.
dieťa bude mat tri roky 20.3.’19,
t.j. 21.3.’19mi skončí RD.Zostalo mi 29 dni starej dovolenky.
Pracovný pomer chcem ukončiť dohodou k 25.3.(chcela by som vyčerpať jeden deň dovolenky)
budem mat nárok na max. podporu?
@pipinecka2003 Ano. Ak si nemala iny zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu.

@evittam Ano stale mi trva.