Mám nárok na podporu po rodičovskej?
V novembri som nastupovala na MD.Na upsvr. mi dve uradničky s troch povedali ,že mam narok na podporu po troch rokoch RD.Jedna mi povedala,že nemam narok lebo sa beru posledne tri roky a to som a ešte stale doma a do novembra 2014 budem.Tak mi kočky prosim vas porate či mam narok na podporu DAKUJEM
@zalka este by som potrebovala vediet, je moznost zistit na urade ze aku sumu by som dostavala na podporu? Samozrejme uz som tu citala ze jeden den dat dovolenku a potom vypoved,,a mam cca 35dni dovolenky to dam preplatit
To potrebujem vediet len preto,aby sa mi to cele oplatilo, v robote som mala vyplatu mesacne tak 550€
Ahojte 😀 citam, citam a ked som dobre pochopila ked som na RD a chcem dat vypoved treba si zobrat aspon 1-2 dni dovolenky a tou dovolenkou ukoncim ten prac. pomer. Kedze mi pocas MD dovolenku postupne preplacali ( raz 10 dni, potom 5 ..... atd ) ( a to sami od seba ) tak mi ostalo 0,5 dna dovolenky. S tym mozem ist asi do ..... 😢???
@cucoriedka81 Zle si pochopila ak chces dať výpoveď tak tam mas vypovednu lehotu-vacsinou 2mesiace-cize 2dni dovolenky je malo, jedine dať vypoved este pocas RD. A ak nemáš dovolenku ako pises tak ano môžeš ísť....bohuzial.
@evittam Ahoj, takze aby som mohla vyuzit ten figel aby som mala väcsiu podporu tak mam ist este do prace? A ked tak na ako dlho? Skusis mi to vysvetlit ako na to 😉 co mam teda spravit aby som mala tu väcsiu podporu?
@cucoriedka81 keďže máš len 0.5 dňa dovolenky, tak väčšiu podporu nezískas, bohuzial
@luliu ahoj, ok nedam vypoved, vratim sa do prace a ako dlho mam byt v praci aby som mohla spravit ten figel?
@cucoriedka81 to sa už potom nedá, podpora sa ti bude rátať z platu
@cucoriedka81 Tak ako píše
@luliu
@evittam diky baby 😁 vobec ste ma ale nepotesili 😕 a ked sa v tom vyznate mozem este 2 otazky? Syn ma 23.1.2019 tri roky, kedy mam dat vypoved aby som sa mohla 24.1.2019 hlasit na UP? A druha otazka, dostanem potom aj podporu? Lebo kedysi to bolo tak ze ked vypoved podal zamestnanec tak narok na podporu nemal.
Ahojte dufam že mi poradite.V 2011 som šla na matersku,potom na rodičak.2014 dalšie dieta,zas materka.2017 po skončeny rodičaku som si čerpala dovolenku 2,5mesiaca.Potom som znovu šla na rodičak pr nepriaznivy stav dcery.Teraz mam nastupit so prace 1.9.Ale nemožem nastupit,mam narok na podporu v nezamestnosti?Z čoho ju budu ratat.Ďakujem

@zalka ani ma to nenapadla ze je taká moznost,to je super,,tak ja by som bola na podpore a manzel by dostal +RP