Mám nárok na podporu v nezamestnanosti po materskej?
Od pol februara 2011 som na MD a spolocnost v ktorej som pracovala zanikla a ja som dostala vypoved ku 28.2.2011 s troj mesacnym odstupnym. Teraz zaciatkom Oktobra mi konci MD a uvazujem nad ziadostou o poberanie Davky v nezamestnanosti a moj manzel by presiel na RD,ktory je v sucastnosti v evidencii UPSVaR. Mam narok na na davku v nezamestnanosti a ak ano v akom trvani?
@gapa ahoj, môžem sa ťa aj ja dačo spýtať? pracovný pomer som mala od novembra 2010 do jula 2013, medzitým som bola s malým na RP kt.mi končí za 2 mesiace, budem mať nárok na podporu ked sa pojdem zaevidovat? dakujem veľmi veľmi pekne
@alexinka27 ak to bol pracovný pomer na dobu určitú a v období 4 roky pred zaevidovaním si mala len tento prac.pomer, teda žiadny prac.pomer na dobu neurčitú, tak áno, nárok na podporu na 4mesiace, lebo v období 4roky pred zaevidovaním máš aspon 730dní (2roky) poistenie v nezam.(aj doba čerpania RD sa do toho ráta, ak ti trvá prac.pomer)
@gapa ďakujem, to som mala zmluvu na zastupovanie materskej 🙂
´dakujem ti ešte raz
@gapa môžem sa aj ja niečo opýtať? Známa pracovala od 01.2006 na dobu neurčitú. v auguste 2008 nastúpila na MD a potom na RP, ktorý poberala teraz. 30.9.2014 by mala nastúpiť do zamestnania, ale nepotrebujú ju. Tvrdia jej, že nemá nárok na dovolenku a nemajú ani na vyplatenie odstupného. Bude mať nárok na podporu v nezamestnanosti ak ukončí prac. pomer dohodou? Ak áno, na koľko mesiacov? Má možnosť sa teraz zamestnať na dohodu na 1 týždeň. Pomohlo by jej to pri podpore? Ďakujem za odpoveď. 😵
dobry den chcela som sa opytat moj syncek ma 18mes.a ja 19rokov ak mi skonci RP budem mat narok na niake davky alebo ostaneme obaja bez vsetkeho ?? 🙂 na urade som posudzovana sama nie s matkou 🙂 dakujem 🙂
Ahojte, rada by som vas poprosila o radu. 20.12.2014 mi konci RD. Na TPP som vo firme vyse 10 rokov. Zamestnavatel sa rozhodol ukoncit so mnou pracovny pomer, pravdepodobne dohodou (budeme sa dohadovat este ) kedze moje miesto sa nezrusilo, ale rozhodli sa pre cloveka co ma zastupoval pocas 3 rokov.rada by som sa spytala, z coho sa mi vyrata podpora, za ake obdobie a co vsetko sa mi do podpory zarata a na kolko mesiacov mam narok podpory?..a este prosim: zvazujem nastupit na 3 mesiace, co mi bude plynut vypovedna lehota + potom 3 mesiace odstupne( kedze chcem oddialit nastup na podporu)...co je prosim pre mna z hladiska podpory vyhodnejsie?...ci zobrat pripadne hned 6 mesacne odstupne, alebo trvat natom ze chcem nastupit na 3 mesiace do roboty, kde mam narok na dovolenku + 3 mesiace odstupne....a prosim stale plati 3 + 3? Dakujem velmi pekne
Dobry potrebujem radu ...už som rok po materskej a robim pre tu istu firmu čo aj pred materskou ale teraz od oktobra budem nezamestnana budem mat narok na nezamestnanecke davky?? dakujem
Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu v mojej situácii. Som v počiatočnom štádiu tehotenstva, pracovný pomer mi trvá od 12.5.2014 nepretržite na dobu určitú do 30.4.2016 čiže nárok na materské spĺňam. Od februára 2016 by som chcela ísť na PN...po skončení poberania materského by som sa chcela zaevidovať na úp a požiadať o podporu v nezamestnanosti, no ku splneniu podmienky 730 dní mi chýba 12 dní, je možné aby som sa po skončení pracovného pomeru dobrovoľne poistila na tých chýbajúcich 12 dni??? ďakujem
nárok je, za určitých podmienok. ono sa to prepočítava podľa ich špeciálnych prepočtov. kamoške neuznali podporu, chýbal jej tam nejaký mesiac či 2 odrobené. naúrade práce presne povedia, príp.na sociálnej poisťovni
ahoj Konči my rod.prispevok.Maly bude mat 3.r,marci.Pred mat.som pracovala,zmluvu este mam.Mam odprac...15.rokov.Mam narok na odstupné a kolko?Nemožem sa vrátit na zmeny koli malemu mam narok na nezamestnanecke.
Dobrý vecer prosím o radu, ak mi skončila materská po 6 rokoch a moja práca nevyzerá nádejne ako sa ráta dávka v nezamestnanosti po dvoch materských?
ahojte baby aj ja poprosím o radu pred nástupom na rodičák 1.2.2014 som pracovala na dohodu od 14.2.2012 do30.9.2013.od 1.10.2013 do31.3.2015 na zmluvu na dobu určitu pracovný pomer mi skončil počas rodičovského mám alebo nemám nárok na podporu dakujem za každú odpoved.
ahojte ak zena pobera RP a je zamestnanec, je poistena v nezamestnanosti?
komora1062@gmail.com ahoj manžel je PN 7 mesiacov a ja som vedená na úrade prace a nepoberám žiadny príjem mam nárok na finančnú pomoc od UP ďakujem

@gapa DAKUJEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si zlata ze si najdes cas odpisovat 😉 🙂