icon

Mama mala pozitívny test a môj syn bol s ňou v stredu. Musíme byť v karanténe?

moniikka
1. nov 2020

Pekný večer, skusim sa spýtať tu na MK, ako to je, ak v sobotu vyšiel mojej mame pozitívny test, v kontakte s nou som nebola ja ale nas 5rocny syn, ale ešte v stredu. My všetci mame negatívne vysledky. Tyka sa karantena aj nas?

tosomja
1. nov 2020

@moniikka môj ex je pozitívny. Testovaný bol vo štvrtok , dcéra s ním bola v piatok minulý týždeň a musela byť v karanténe do testovania, čiže včerajška.
My už nie, keďže som s ním do styku neprišla.

tosomja
1. nov 2020

Treba volať na ruvz a tam sa spýtať. Dnes povedia tak, zajtra tak. Od nich máš istotu.

jana005
1. nov 2020

@moniikka ahoj, majú sa nahlasovať kontakty dva dni dozadu od testu

moniikka
autor
1. nov 2020

@jana005 cize sa rata stvrtok a piatok? Alebo piatok, sobota?

moniikka
autor
1. nov 2020

@jana005 ja som uz z toho jeleň. V utorok totiž mam ísť do práce, nič nam nieje, testy sme mali všetci negatívne, tak teraz neviem ako ďalej

vulka
1. nov 2020

No keď nič iné, tak dieťa musí byť v karanténe( a asi doma samé nebude).

moniikka
autor
1. nov 2020

@vulka doma mam 15 ročnú školáčku, takze ma s kym byt. Ale neviem ci aj my mame byt v karantene alebo nie, pokial sme neboli v kontakte priamo my s manzelom s mojou mamou

ja1985
1. nov 2020

@moniikka podla mna vy nemusite byt v karantene

moniikka
autor
1. nov 2020

Este som zabudla napísať, ze oco bol negatívny a su dennodenne spolu

hela_tn
1. nov 2020

V karantene by mal byť iba syn,vy ostatní nie a už sa dávajú iba kontakty 2 dni dozadu od pozitívneho testu

jana005
1. nov 2020

@moniikka štvrtok, piatok

ice8
Odpoveď bola odstránená
neila19
2. nov 2020

Aj môjho muža testovali vo štvrtok v práci vyšiel mu pozitívny test, tak oficiálne od piatku sme ja aj malá v karanténe. Nič nám není. Doktor mi kázal aby sme sa nahlásili ako blízke kontakty-to mi je jasne. Tak som nahlásila aj seba aj malú. Aj by ma to zaujímalo ako nám vydu PCR testy a prišlo mi toto. To nás akože nevytestuju? Alebo nám ešte len dajú termín?ako sa môžem vrátiť do roboty ak náhodou bude druhé kolo a ja nebudem mat výsledky testu... Či bude stačiť len to ze mame za sebou karanténu 🤷‍♀️

moniikka
autor
2. nov 2020

@ice8 normálne funguju ako manželia, zdieľajú jednu posteľ, jendu kuchyňu a vsetko ostatné.