Manžel so starším synom doma počas pobytu v pôrodnici - na čo má nárok od zamestnávateľa?
Ahojte mamičky keďže s termín pôrodu blíži, chcela by som sa informovať, na čo všetko má manžel nárok v práci kým budem v pôrodnici s druhým bábätkom? Vopred ďakujem za každú informáciu
@dnld statna služba ide podľa svojho,ale tiež záleží od ochoty nadriadeného. Ja byť mamičkou,spýtam sa (otecko)priamo zamestnávateľa,ak je štátny má viac výhod si myslím a bežné firmy majú tiež nejaké bonusy a dohodnúť sa je možné.
Mali sme ocr, ale musel ju potvrdiť doktor v pôrodnici, pretože bol štátny sviatok, a aj nasledujúci deň a bol s tým problém u muža v robote. Je štátny zamestnanec. Ale myslím že je to o ochote nadriadených v praci.
Ďakujem pekne za informácie určite sa bude manžel informovať aj v práco len som chcela byť aspoň trocha v obraze čo a ako to funguje
@havia "péčko" je úplne niečo iné - je to potvrdenie od lekára na nevyhnutné ošetrenie u lekára - spadá to do platených náhrad mzdy (v zákone nájdete ako prekážka v práci) a to je platené priemerom. OČR rozhodne nie je platené lepšie - od prvého dňa je to 55% - možno sa oplatí ak si dáte OČR cez 2 víkendy čiže od piatku do nedele nasledujúceho týždňa, lebo OČR sa platí cez kal. dni a nie pracovné čiže máte zaplatených 10 dní miesto 5 pracovných. Ja som účtovníčka preto to viem🙂

@evittam ani ja to neriešim.😉