icon

Manžel so starším synom doma počas pobytu v pôrodnici - na čo má nárok od zamestnávateľa?

silvia610
21. jan 2019

Ahojte mamičky keďže s termín pôrodu blíži, chcela by som sa informovať, na čo všetko má manžel nárok v práci kým budem v pôrodnici s druhým bábätkom? Vopred ďakujem za každú informáciu

Strana
z2
kubkovamama
22. jan 2019

@evittam ani ja to neriešim.😉

kubkovamama
22. jan 2019

@dnld statna služba ide podľa svojho,ale tiež záleží od ochoty nadriadeného. Ja byť mamičkou,spýtam sa (otecko)priamo zamestnávateľa,ak je štátny má viac výhod si myslím a bežné firmy majú tiež nejaké bonusy a dohodnúť sa je možné.

pininka
22. jan 2019

Mali sme ocr, ale musel ju potvrdiť doktor v pôrodnici, pretože bol štátny sviatok, a aj nasledujúci deň a bol s tým problém u muža v robote. Je štátny zamestnanec. Ale myslím že je to o ochote nadriadených v praci.

silvia610
autor
22. jan 2019

Ďakujem pekne za informácie určite sa bude manžel informovať aj v práco len som chcela byť aspoň trocha v obraze čo a ako to funguje

havia
23. jan 2019

@dnld moj kolega ma OCR platenu dovolenkovym priemerom. Volame to "ičko" alebo paragraf.

alenah31
23. jan 2019

@havia OČR je platená soc. poisťovňou od prvého dňa takže určite nie je platená dovolenkovým priemerom nakoľko to so zamestnávateľom nemá nič spoločné. Jedine ak popri OČR vypláca zamestnávateľ ako bonus niečo navyše.

havia
23. jan 2019

@alenah31 nehadam sa madam, ale je to lepsie platene ako byť v praci. Nam zamestnavatel nedava nic extra, len obedy za 45centov a 2x do roka urobi posedenie. Je nas aj so zivnostnikmi a+kancelarske krysy okolo 20ludi.opytam sa nasej uctovnicky a dam vediet.

alenah31
23. jan 2019

@havia "péčko" je úplne niečo iné - je to potvrdenie od lekára na nevyhnutné ošetrenie u lekára - spadá to do platených náhrad mzdy (v zákone nájdete ako prekážka v práci) a to je platené priemerom. OČR rozhodne nie je platené lepšie - od prvého dňa je to 55% - možno sa oplatí ak si dáte OČR cez 2 víkendy čiže od piatku do nedele nasledujúceho týždňa, lebo OČR sa platí cez kal. dni a nie pracovné čiže máte zaplatených 10 dní miesto 5 pracovných. Ja som účtovníčka preto to viem🙂

havia
23. jan 2019

@alenah31 ano paragraf, prekážku v práci som myslel, co je 7dni do roka a pri postihnutom dieťati 10 dni.my pracujeme po-pia a vikendy volne. Dakujem za podrobne vysvetlenie.

alenah31
23. jan 2019

@havia tak to áno - to je platené priemerom🙂

Strana
z2