Manželovi zadržali vodičský preukaz
Ahojte,
dnes manžela odchytila ráno polícia a mal v dychu zvyškový alkohol - 0,15 ktoré kleslo v priebehu 10 minút na 0,10. Vodičský preukaz mu len zadržali a vraj sa mu úrady ozvú od jedného do dvoch dní. Nemal doteraz žiadne priestupky, bola to len hlúpa náhoda a aj policajti boli ústretový, no vraj museli spraviť záznam. Keďže potrebujeme auto a ja nemám vodičský preukaz, život nám to veľmi skomplikuje - vraj by za to mala byť len pokuta, nič viac. No chcem sa uistiť, či to tak skutočne je, alebo nie. Som vystresovaná a potrebujem nejaké istoty...
@tiezjedna akože, dá sa aj bez nového 😃 len na čo potom mazala 😃
@fireheart debilné komentáre premudlych žien radšej ani nečítam.toto nafukam s hocijakého cukríka koláča.je to smola . buď si dorobis vodičák alebo bude manžel na čierno ťa voziť nebol by prvý ani posledný alebo známi.drzim palce nech mu ho vrátia čím skor
@123profil321 neviem... ona má zjavne viac vecí popletených😉
Čochvíľa sa to zmení : https://regiony.zoznam.sk/velke-zmeny-pre-vodic...
@fireheart Na Slovensku podľa zákona platí nulová tolerancia alkoholu za volantom. Policajti sa riadia svojim interným predpisom a akceptujú dychovú skúšku pod 0,14 mg/l, čiže 0,29 ‰. Ak šoféri nafúkajú maximálne takéto množstvo alkoholu, policajti ich neriešia. Takúto hranicu tolerancie polícia zaviedla už pred rokmi. Stopy alkoholu totiž obsahujú aj niektoré sladkosti, ale napríklad aj pomarančový džús. Odchýlky obsahuje aj alkoholtester.
@petronela1305 Ak je nulová tolerancia, tak žiadny interný predpis ju nemôže meniť. Pán dostane pokutu a bude mu odobratý vodičský preukaz. Nízka hladina môže mať vplyv na výšku trestu, nie na to, či trest dostane, alebo nie, ako sa mylne domnievate vy.
@staryjarec
Prečo máte potrebu dokazovať, že sa vo veci vôbec nevyznáte?
@draik ten článok je s novín hospodárske noviny treba si pozrieť vyššie odkaz
Taka Rezešova, spita možno aj nadrogovana zabila 4 ľudí, doslova vytlačila ích auto z diaľnice v Maďarsku. Odsedela necelých 6 rokov, už šoféruje. 💸 hýbu svetom, čo už
@fireheart áno mám skúsenosť, išlo konkrétne o zvyškový alkohol 0,23, VP zadržaný na 8 mesiacov, obvodný lekár, psychiater, dopravný psychológ, pokuta 300eur, testy na polícii, až po všetkých týchto úkonoch bol vrátený VP
@tairyx dobrý večer ak sa môžem spýtať boli ste na vyšetrenie u psychiatra? Mňa to teraz čaká.. ďakujem za odpoveď

@fireheart nemyslim si ze len pokuta.Ak by mu dali pokutu na mieste,uz by ho dalej nemohli riesit.Ale kedze nezaplatil pokutu,tak neverim ze mu ho vratia.