icon

Maródka a vychádzky

laura222
27. jan 2018

Ahojte, nemate nahodou niektora skusenost s kontrolou zo socialnej poistovne ak je clovek PN a ma volne vychadzky? Ked mi pride kontrola a ja nebudem doma ako sa to riesi? Mozem mat z toho problem? Kedze nemam stanoveny cas vychadzok nakolko ide o psychicke problemy. Dakujem

Strana
z2
apaache
Autor odpoveď zmazal
apaache
Autor odpoveď zmazal
lobos
8. feb 2019

@apaache dakujem za info. Dnes som bola u posudkovej lekarky, tak mi uznali, ze ok, ze som nedvihala telefon. No vraj som uz dlho na PN, tak si to uz mam konecne vyriesit a zacat pracovat, pritom odpadavam, lieky mi nejak moc nezaberaju zatial a obmedzila mi vychadzky od 10 do 18 s odovodnenim, ze ak by som mala neobmedzene vychadzky tak mozem aj pracovat. Pritom mi ani do karty nepozrela, len na PN-ke precitala diagnozu a bolo. Drza, arogantna dokonca aj na obvodnu lekarku. Moze sa cela socialna poistovna hanbit.Drzim palce dalej 🙂

apaache
10. feb 2019

@lobos chorá doba .Odkedy si doma?Ja by som tiež najradsej šlahla uz pocas pn výpoved .Normálne sa mi vsetci hnusia ,ze dokazu takto snorit po chorých ludoch .Radšej by som bola zdravá a v práci .Mna este posudková nevoalal som na pn od leta

lobos
10. feb 2019

@apaache PN som od konca septembra, ja v praci v ktorej som koncim po14 rokoch, tiez sa mi to tam zhnusilo, nieco si snad ked sa dam dokopy najdem. Myslela som si, ze sme tam skoro ako jedna rodina, kamarati, ale ja som naivka, takze sa musim poucit a dat si pozor.

krystofkal
11. feb 2019

ono je nejako dané kedy pri akých diagnózach môžu dať neobmedzené vychádzky? Alebo to všetko záleží len od lekára??

kixina918
7. mar 2019

@lobos @apaache som na pnke s diagnozou depresia a psychiatricka mi doporucila neobmdzene vychadzky ale moja obvodna mi napisala od 10:00 do 18:00 a uz som na pnke 4 tyzden. Moja diagnoza suvisi s pracou . Kontrolu som mala vcera ale zrovna som bola na planovanej kontrole u svojej doktorky . Tuto kontrolu poslal moj zamestnavatel ( je mi to uplne jasne ) a pred tym mala kontrolu moja lekarka z posudkovej komisie tiez na podnet zamestnavatela. Takze tie vase kontroly budu asi viete odkial vietor fuka.

apaache
Autor odpoveď zmazal
bubu4125
25. mar 2019

Ahojte. Som PN, lebo mam vysoky tlak a dr mi uz dva mesiace nedokaze nastavit lieky. Takze mam stale zavrate. Vychadzky nemam. Ako je s nakupom potravin ci ine. Dnes musim s dcerou k dr,lebo si ide pluca vykaslat.

sylvia30
30. mar 2019

@lobos
@apaache baby, ako ste riešili výpoveď počas PN? Ja sa liečim na F diagnózu od decembra 2018, bola som doma mesiac, potom som išla do práce. Keďže je to tam psycho, stav sa mi zhoršil, od pondelka idem na PN. Chcem sa dať doporidku, upokojiť sa a dať potom výpoveď.

evittam
30. mar 2019

@sylvia30 Pocas PN mozes dať normálne vypoved vid ZP.

sylvia30
30. mar 2019

@evittam veď ja viem, ale čo dovolenka a tieto veci okolo

evittam
30. mar 2019

@sylvia30 Ak nevycerpes musi ti ju zamestnavatel preplatit pri skončení PP.

sylvia30
30. mar 2019

@evittam ´dakujem, toto som potrebovala vedieť..

rainee
30. mar 2019

Ja som bola dávnejšie pn s psych.dg navyše tehotná a kontrola mi prišla raz v lete. Pani sa chovala strašne a nezabudla poznamenať aby som sa nechodila počas pn kúpať a opaľovať😂

rainee
30. mar 2019

Ešte by ma zaujímalo ako je to s vychadzkami keby som bola pn počas tehu. Býva mi strasne zle, neviem fungovať v práci,som úplne unavená vyčerpaná a ani neviem koho požiadať o pn. Lenže potrebujem vychádzky lebo nemá kto chodiť poobede pre deti....

laura222
autor
30. mar 2019

@rainee mna vypisala gynekologicka a mala som normal 2h doobeda + 2h poobede kvoli venceniu psa ale dali mi automaticky vobec neriesili ci xcem ci nexcem

zuzanka2301
29. máj 2019

@evittam preco davat vypoved pocas PN ved az aj skoncis PN potom daj

evittam
29. máj 2019

@zuzanka2301 To asi nepatrilo mne.😉

zuzanka2301
29. máj 2019

@evittam asi nie pardon

pupi14
29. máj 2019

@laura222 nepýtala si sa vtedy, že či sa to nedá spojiť??

laura222
autor
29. máj 2019

@pupi14 co konkretne? Vychadzky? Na 4 hodiny? Nepytala ale pochybujem ze sa da to by robili potom vsetci to si za 4 hodiny das aj vylet mimo mesta kludne 😂

evittam
29. máj 2019

@laura222 Preco by sa nedalo? Všetko sa da. Aj celodenne na uplne obyc.diagnozu. Všetko zavisi len od lekára a od posudkoveho lekara.😉

laura222
autor
29. máj 2019

@evittam aj ja chcem takeho lekara potom 🙈

evittam
29. máj 2019

@laura222 No to uz ti ja nezariadim. Nielen ja som mala neobmedzene vychádzky, dokonca 2x pocas dlhodobej PN. Kamoska ma momentálne 2h rano, 4poobede. Znamy 4rano, 4poobede,....

maciatkolulu
29. máj 2019

@laura222 ja som bola od začiatku tehotenstva pn a neobmedzené vychádzky som mala

laura222
autor
29. máj 2019

Ja som mala 2+2 hod ale chodilasom neobmedzene 😂 neriesila som to

pupi14
17. jún 2019

@laura222 dá sa to, ja som to tak mala jedného času a nebol s tým problém, ale všetko záleží od toho, že aký je ten lekár ako sa k tomu postaví 🙂

Strana
z2