Maródka po výpovedi verzus úrad práce
Dobrý deň, prosím vás o radu. 31.8 mi skončil pracovný pomer . Odpracovala som 1 rok takže nárok na podporu z UP nemám. Je lepšie ísť PN ? A dostanem nejaké peniažky ?
Treba si hľadať novú pracu
@sasa1310 @klarissa25 baby, presne tieto 2 veci ma tiež napadli, ale na tie sa autorka otázky asi nepýta 😆😆 ja by som tieto PN v ochrannej lehote zrušila.
@klarissa25 do novej práce nastupujem v novembri ... A tieto dva mesiace mám hluché
@luciaa211
Môžte ísť aj na PN, dostane € normálne, % sa Vám budú počítať z platu.
Je to teraz normálna vec, že keď nechceš ostať bez prímu, tak to riešiš PN.
Keď si chceš nájsť brigádu, tak musíš isť aj tak na úrad práce sa zaregistrovať a viac ako cca 40 hodín mesačne nemôžeš odrobiť aby ťa nevyradili, potom by si si sama musela platiť odvody
neviem kde hľadáte takých dr. čo vám dajú PN na požiadanie, moja dr. dáva PN len keď už je ozaj zle a nikdy ju nepredlžuje bez dôvodu... muž mal problémy s chrbticou a po 14 dňoch mu vyčítala, že je dlho doma a ona bude mať kontroly z poisťovne
Urcite by som riesila PN...
@ivkazba to u nás jedna kolegyňa nonstop na maródke, keď sa vrátila tak dostala výpoveď ale samozrejme aj odstupné a ešte sa dala aj zase na PN v ochrannej, keď máš známu doktorku všetko sa dá 🙄
@ivkazba alebo doslednejsie kontrolovala....
@luciaa211 no len aby si nebola prekvapena.... Novy zamestnavatel nemusi byt nadseny, ze po PN nastupujes a moze sa citit ohrozeny tvojim zdravotnym stavom a nakoniec ta neprijme.
To keby som prisla k mojej lekarke a pytala si PN bez zdravotneho problemu, to by mi normalne dala? To fakt?
@ivkazba no moja je zas taka 🤷 ked pridem po lieky na migrenu, vzdy sa spyta, ci si nechcem odpocinut. Ale ona ma uz pozna a vela krat som tam bola po antibiotika, co mavam zapaly a vacsinou na PN neostavam.
Ďakujem za vaše rady.
@sasa1310
@klarissa25
@ivkazba tu keď niečo takéto posledné dni napíšete,tak ste označené za sliepky, ktorým treba len zrno hodiť alebo zavistlive a zákerné hyeny čo nechcú dopriať pár eur zdravým ľuďom 🙈🤷 akurát neviem,či to je na smiech alebo plač

na PN bez zdravotného problému?