Matka a dcéra - odmietnutie testovania
Ahojte prosim neukamenujte ma. Poprosim o radu. Som sama matka s dcerou. Nad 10r. Nemame nikoho. Kazdy je vzdialeny. Obe nas nechcem dat testovat. Nie toto testovanie ale na buduci tyzden. Moja otazka je. Ked nebudeme mat tie testy tak do obchodu prip. lekarne sa nedostanem vsak? Vdaka .
@sasa1310 ja tiez nejdem na testovanie lebo sme s muzom vysoko rizikovi a zrejme budeme mat aj oficialne vynimku. Ale ratam s karantenou v pravom slova zmysle. Nakupujem online. Starsim ludom by mala pomoct rodina , najblizsi , pripadne obec ak nemaju nikoho. Tak to vnimam ja. Inak slovo karantena nie je spravne pouzite a malo by sa hovorit o vyraznom obmedzeni v pohybe.
@sasa1310 na Orave sú prísnejšie opatrenia od dnes, musia mať negatívny test nie starší ako 23.10
@chrobacik41 treba citat s porozumenim. autorka sa pyta na testovanie nie tento vikend ale buduci a to este nikto netusi, kedze toto co si sem vycapila mas napisane ze do 1.11.2020
@sasa1310 nie nebudeme moct nic ani nie do roboty!!! praveze kto nepojde na test na zvysku slovenska o tyzden bude doma sedet!!! vseto je to protiustavne a je to vydieranie. a zaujimave ze uz suhlasi aj opozicia???no skusme sa nad tym zamyslet! tu nam nikto nepomoze len tium posledni ludia co i ostalo trohcu rozumua , lebo toto je dikatorstvo a popieranie nasich prav, ti kotrym este zalezi na slobod e a na slobode svojich deti budu muest nic ine iba povstat. nikto to za nas neurobi..a hadajte preco aj opozicia toot podrporuje...presne vedeli co maju robit aby drzali huby...zatkli im kovačia. a vydieranie k spolupracii sa asi mohlo zacat
@angelinja to ako sme sa pripravili na druhu vlnu a ake kroky vlada robila/robi a ako ich komunikuje na to mam svoj nazor a nie je pozitivny ALE zato v akych sme s prepacenim sra***ch si mozeme sami lebo musime svadbovat, krstinovat, dovoelnkovat a samozrejme bez dodrziavania hyg. odporucani. Takze ist strajkovat je velmi dobry napad aby sa tam nakazil zvysok. Keby ludia dodrzavali co bolo potrebne dnes tu toto vobec nemuselo byt. Takze mozme mat vyhrady k vlade ale mozme si zato sami. Najviac nato doplacaju ti, co to vsetko strikne dodrziavaju a teda obmedzuju sa (ako napriklad ja) a zvysok ma v pazi lebo je to len chripocka.
tolko ludi nevie citat s porozumenim 🙈 BEZ TESTU mozte ist do najblizsich potravi, do lekarne, k lekarovi a vyvencit psa do 100m od bydliska, takto je to teraz na Orave bez testu, takze kaslite na testy
Az nato, ze aj s negat.testom mate sediet doma, kedze sa to uz verejne priznalo, ze testy su nespolahlive:
https://www.hlavnespravy.sk/premier-varuje-4450...
Pripojim sa, ak ma dcera 10 rokov, je stvrtacka, ak ju nedam testovat, moze ist do skoly? A ja ak sa nedam testovat, moze ist za viest deti do skoly a ja do prace od 2.11.?
@maminkasisa bohuzial nie, bez testu mozete iba: ist do najblizsich potravi, do lekarne, k lekarovi a vyvencit psa do 100m od bydliska
@maminkasisa ona sama do školy môže, ale vy ju odrevadiť nemôžte
Je to tak ako píšu niektoré žienky, keď nebudeš testovaná, môžeš ísť do najbližších potravín, lekárne, drogérie a k lekárovi, kto bude mať test pozitívny samozrejme doma a kto negatívny môže sa hýbať trosku voľnejšie, čo je na tom nezrozumiteľné! Čo môžu oravaci tento týždeň bez testu, bude môcť zvyšok Slovenska od 30.oktobra, vtedy sa tuším začína s testovaním
Takže čo tu píšu, že nebudes môcť bez testu vyjsť pomaly ani na balkón, nieje pravda
Čo keby si všetky počkáte do oficiálnych vyhlásení? Stále ešte nie je nikde oficiálne uvedené, čo bude po 1.11. a čo bude s tými, ktorí sa celoplošného testovania nezúčastnia, takže všetky dohady sú zbytočné. Zatiaľ len jeden povedal na tlačovke hento, druhý tamto a každý si to vysvetľuje po svojom. Tak si počkajte na oficiálne vyhlásenia a vydané nariadenia a potom mudrujte... 🙂
@maminkasisa no ci od 2.11.mozete istd so skolky a prace nikto nevie pretoze tieto opatrenia platia DO 1.11.a dalej co bude nevieme....ale tento tyzden kludne mozete aj bez testu odviezt dieta do skoly
A ako to je keď teraz som pozitívna...10 dní na PN,na celoplošné testovanie nemôžem ísť,lebo po prekonaní ešte určitý čas budem pozitívna,aj keď už nebudem nosič-nerobí sa pretestovanie.Proste nebudem mať negatívny test.... dostanem sa do obchodu,do práce? Ďakujem.
Tuna v priloženom článku je to vysvetlené nasledovne : " kto nepríde na test, tak bude pre neho platiť zákaz vychádzania. Karanténu však mať nebude. Keby ju mal, tak v takom prípade by mohol poberať pandemickú dávku, ale keďže má iba zákaz vychádzania, tak to nie je pokryté dávkou zo sociálneho poistenia."
t.j. pozitívne testovaní majú nariadenú karanténu - nárok na PN, OČR,
ale ak neprídete na test platí pre vás zákaz vychádzania - bez nároku na dávky
t.j. v prípade ak nejdete na teste nie ste v karanténe, ale riadite sa podľa pokynov k zákazu vychádzania.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/566696-k...

@hanka55
a takúto blbosť si kde vyčítala?