Náhradná matka jeho dcére

kissymissy
26. jún 2023

Mam priatel 4rok. Mam dceru 9r on 10r. Moja chodi k otcovy pravidelne. Jeho uz je len s nim,mama sa pred dvomi rokmi pokazila uz je aj vo vazeni.Nijak tragicky to keho dcera mebrala. Zacali sme spolu byvat estw ked mali striedavu. Nikdy som nemyslela ze bude priatel po mne vyslovene ziadat aby som bola jej nahradna matka. Mame spolu dobry vztah. Venujem jej rovnako casu aj vsetkeho ako mojej dcere. Mame skor kamaratsky vztah s urcitym tespektom. Nechcem sa hrat na jej matku s ktorou ona rste pred dvomi rokmi zila a tiez ked mi to povedal ze mam byt jej nahradna matka ze s tym isiel aj do vztahu. Napriek vsetkemu co robim aj pre nu je mu malo. Vas nazor?

h2
26. jún 2023

@kissymissy Býva s vami, staráš sa o ňu, ako o vlastnú, venuješ jej rovnaký čas, ako vlastnej. Čo ti vlastne partner vyčíta? Máš sa jeho dcére venovať viac, ako svojej vlastnej?!

petamich
26. jún 2023

ona svoju matku ma, nech je aka je, mne osobne to pride zvlastne, ze tak na to tlaci, jedno je venovat sa jej, zaclenit ju do vasej rodiny, pocitat s nou a druhe je sa stavat do role nahradnej matky, co presne od teba ocakava? ze sa jej budes venovat viac ako svojim dceram alebo ako?

doriiis
26. jún 2023

1. Katastrofálne napísaný príspevok,nedá sa to čítať
2.Tvoj partner hľadá okrem partnerky aj matku pre svoju dcéru....nevidím na tom nič zle

kissymissy
autor
26. jún 2023

@h2 no uplne si to vystihla.. toto vsetko robim a aj tak ma problem. Dokaze mi vycitat ze sa s nou neucim matematiku ale zaroven sa tu matematiku neucim ani s mojou napriklad.. nato sa nepozrie iba nato ze s jeho sa neucim

h2
26. jún 2023

@kissymissy A on sa s ňou učí? Vytkla by som mu, že sa neučí s tvojou dcérou matematiku. Nech vidí, ako sa cítiš.

mane01
26. jún 2023

@kissymissy tak nech sa s nou učí on… co on robi pre svoju dceru? Nezijeme v 18.storočí, ze chlap nosí domov prachy a žena sa stará o deti a domacnost… alebo to tsk doma máte?

kissymissy
autor
26. jún 2023

@petamich ze vraj sa aj menej zapajam do jej vychovy ale! S nou su stale problemy je rozmaznana drza mne sa niekedy uz ani nechce ju riesit.s mojou dcerou mam vynimocne problem a ked poviem nie je to nie. Jeho dcera nic nerespektuje. Potom sa s nou hada a este utoci na mna ak jej nic nepoviem. Ale ja uz toto mam davno za sebou s mojou dcerou a prevychovavat 10r dieta uz asi nemam naladu ani cas a energiu

jamimo
26. jún 2023

@kissymissy ja by som z takého vzťahu vystúpila...

kissymissy
autor
26. jún 2023

@mane01 uci sa s nou ale matematiku napriklad necha radsej na mna. Praveze to tak nemame ja pracujem zarabam dobre platim polovicu najomneho atd

kissymissy
autor
26. jún 2023

@h2 moja dcera sa s nim ucit nechce takze to hned pouzije ako vyhovorku

stanulienkat
26. jún 2023

Mne to príde úplne normálne, že partner chce po svojej partnerke, aby suplovala aj matku. To dieťa je v takom veku, že potrebuje ženský vzor, potrebuje pohladenie a ano, potrebuje aj náhradnú matku. Samozrejme, otec sa má v plnej miere podieľať na starostlivosti a výchove. To, že tvoja dcéra nepotrebuje pomoc pri učení neznamená, že iné dieťa ju nepotrebuje tiež. Sú to malé zraniteľné deti (áno, možno aj arogantné a drzé...), ale stále sú to len deti. Mala si si hľadať partnera bez záväzkov. Keby sem písal chlap, tak ho tu zlyncuju za takýto príspevok.

januska12323
26. jún 2023

O svoje dieťa sa má v prvom rade starať on. Pripadá mi to, že jemu sa vychovávať nechce tak to hádže na teba ako predtým na jej matku.

svetlonos
26. jún 2023

@januska12323
ten chlap nie je kompletny, sorry!
Oni so zenou nezvladli vychovu, matka vo vezeni- dcera s tym na povrch v pohode +prichadzajuca puberta. A ty mas upratovat bordel a prusery, ktore oni na ICH dcere napachali?
No poslala by som takeho priatela kade lahsie! Co on robi realne ohladom problemov s dcerou? Uz chlap navstivil psychologa dedskeho, aby mubten otvoril oci, ze sa chova ako vol?
On hadze svoju zodpovednost na teba! Naco s nim si?

h2
26. jún 2023

@stanulienkat Ale ona sa o ňu stará, dokonca písala, že s ňou trávi rovnako veľa času, ako s vlastnou dcérou, venuje sa jej rovnako. Len oteckovi je stále málo.

kacena4
26. jún 2023

ak chcel by si vychovával jeho dcéru nie je problém však sa o ňu aj tak staráš ale určite si jasné pravidlá ako sa bude správať čo je akceptovateľné a čo už nie mať rovnaký meter na obidve deti a dodržiavať. náhradná matka je len slovo si pre ňu náhradná matka či sa ti to páči alebo nie môžeš byť aj macocha je to len slovo/pojem

kissymissy
autor
26. jún 2023

@svetlonos a vies ze presne takto sa citim oni uuplne dovrzali jej vychovu on si vstupil do svedomia po ziti s mojou dcerou ze ide to vsetko nez problemov a neustalych bojov a drzosti a najviac mi vycita ked sa s nou on hada ze ja nic nerobim.keby to bola moja dcera a takto sa somnou bavi uz by jej letela ze by to nikdy nezopakovala.

svetlonos
26. jún 2023

@kissymissy
pozrite vebinar na youtube spolu. Rodinář kraje Visočina. Psychologovia Jiří Halda a pan Martínek - riesia dedsku vychovu, spravanie sa. Uz som to v inych diskusiach písala to o nich. Maju spravny pohlad a postoj, teda mne sa paci. Skuste si to vypocut, mozno to pomoze v niecom.

rebrambora
26. jún 2023

Ak s tym isiel do vztahu, tak snad ti to aj povedal a ty si suhlasila, ci?

kissymissy
autor
26. jún 2023

@rebrambora nie to mi nepovedal az nedavno. A vtedy mali striedavu este chodila k mame

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danica2711
27. jún 2023

@kissymissy mňa by zaujímalo, ako sa v tejto atmosfére cíti TVOJA dcéra. Na ňu sa zjavne sústreďuje menej pozornosti

lucinka12356
27. jún 2023

A daj si ruku na srdce a povedz si pre seba ale úprimne, máš pocit zw sa jej venuješ dosť? Ze neuorednostnujes svoju dcéru? (aj keď by to bolo logické?) ako to vníma ona ako dieťa? Dievčatá medzi sbeou majú aký vzťah? Ak sa ona sťažuje otcovi zw príklad si sa učila s tvojou dcérou a s ňou nie.. Žiarli na tvoju dcéru ze ona ma mamu...