icon

Mohla by ma odviesť polícia domov?

9. feb 2022

Dobrý deň prajem,chcem sa informovať... Chcem odísť od môjho muža aj s mojimi dvoma deťmi späť k rodičom. Vlakom či autobusom to veľmi nepôjde,môže ma polícia odviesť až k nám domov ? Moji rodičia sú vzdialený 200km.

Strana
z2
solange7
9. feb 2022

Čo je ťažšie? Znášať tyrana alebo cesta busom či vlakom?

kvetinka75
9. feb 2022

toto nie je vymyslená téma? Predpokladám že rodičia vedia že chce prísť a nevedia pomôcť?

simca06022011
9. feb 2022

Vezmem deti za ruku a ideme busom. Alebo tacikom. Alebo si otec pozicia auto, alebo ja si poziciam auto ☺️ stahovaka ti nema políciu a s hasicmi zabezpečiť? Predpoladam ze mozno kvoli kufrom nechceš ist busom.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
dievcacitajucelist
9. feb 2022

Ja cestujem bežné s 3 deťmi naprieč celým Slovenskom....zvladnes to aj ty...či nemáš peniaze na vlak / autobus?

solange7
9. feb 2022

@nikolka1986 😀 si ma pobavila, mám veľkú predstavivosť.

simdob
9. feb 2022

toto veru nie. ako ak sa ho bojíš, mohli by ti ešte asistovať pri balení a opúšťaní bytu, no nezavezú ťa. odvoz si budeš musieť proste poriešiť sama. isto máš niekoho s autom, kto by ti veľmi rád pomohol

mima1
9. feb 2022

Keby mam doma debila od ktoreho chcem odist tak by som odisla aj taxikom aj keby si mam pozicat neviem kolko. Vlakom ci busom aky je problem? Zbal tasku ked nebude doma oblec deti a zbohom.
Max by ti policia mohla robit doprovod z domu keby si ich zavolala.

brankovamama
9. feb 2022

Ťažké je sa rozhodnúť, ešte ťažšie vydržať. My sme od oca tiež utiekli. Ano, boli sme skoro dospelí, ja som mala 17, a bratia 18 a 15. Rozhodli sme sa v tú hodinu. Mama stále váhala,že počkajme, kým dokončíme školy, ja som chcela ujsť, starší brat ostať ale keď mladší chytil záchvat paniky, že tam bude musieť ostať, mama sa rozhodla. Mama sedela pri ocovi v kuchyni a pil a my sme balili tašky v detskej. Každý jednu tesco igelitku, len oblečenie. Ja som sa potom vystriedala mamu, išla si zbaliť aj ona, starší brat stál pod oknom v detskej a mladší mu vyhadzoval igelitky z 2.poschodia. Ušli sme pešo cez les, 3 dni sme boli bezdomovcami. A dnes je to už 18 rokov a jedno čo všetci štyria ľutujeme je, že sme nemali odvahu urobiť to skôr.
Ak sa ty bojíš, deti sa boja viac. Ak máš kam ísť, daj im šancu na normálne detstvo. My sme všetci traja "poznačení", ale ten pocit, nebáť sa v noci zaspať, nebáť sa ráno vstať, nám dáva pocit normálnosti.
Budeš mať stále menej a menej sebavedomia, a prekážok, prečo ešte neodísť, bude stále viac.
Viem, že moja situácia bola iná, možno z tvojho pohľadu ľahšia, lebo sme boli starší. Ale keby bola možnosť odísť ako 5ročná, idem. Ale vtedy to za mňa nemal kto rozhodnúť.
Pobaľ veci, ktoré so sebou nezoberieš, odnes ku kamoške a vyzdvihneš o mesiac, dva, keď sa bude dať. Alebo si to pošli poštou k rodičom. Alebo ako ti tu písali, prenajať auto. Tuším, najlacnejšie 75€ na deň bolo. Zober to najnutnejšie a choďte. Alebo si napíš o odvoz tu. Najdi silu a hľadaj riešenie 🤞

diusqa761
9. feb 2022

Polícia ti určite taxi službu robiť nebude. Ako sa tu písalo vlak/taxi/kamaráti/iný z rodiny určite tvoji rodičia niesú jediný v rodine čo majú auto. Druhá vec je taká čo chceš spraviť keď aj utečieš k tvojim rodičom . To bude prvé miesto kde ťa bude hľadať , naviac kým nieste rozvedený si môže kedykoľvek pre deti prísť a odviezť ich . má rovnaké rodičovské práva ako ty. Nemáš predbežné zverenie do opatery nič , ako mu chceš zabrániť aby si neprišiel po deti a nezobral si ich domov? Ak mu budeš brániť môže ešte ľahko on zavolať políciu na teba . Ak je násilník tak robíš obrovskú chybu že si ho doteraz nikdy nenahlásila na polícii , vtedy by si mala aspoň niečo čo by sa dalo proti nemu použiť u súdu, alebo keby sa domáhal detí no to si bez policajných správ ťažko dokážeš a môže sa stať že požiada o striedavú starostlivosť.

misinka26
9. feb 2022

Ahoj, v prvom rade choď na kuratelu na UPSVAR a oznám im, že odchádzaš z toho a toho dôvodu z miesta posledného bydliska aj s deťmi. Tam ti poradia podať predbežné opatrenie na zverenie detí do tvojej starostlivosti. Ak toto neurobíš a on ťa nahlási, že si s deťmi odišla bez jeho vedomia môže ti súd nariadiť vrátiť deti do 24 h do miesta bydliska. S deťmi nemôžeš odísť len tak. Potom rieš odchod... moja dobrá rada...

mogaa
9. feb 2022

Odísť môžeš, ale polícia ťa nebude odvážať 200km.....max.vie zadržať tvojho manžela ak by robil problémy....

Strana
z2