Motivácia pracovať pre dlhodobo nezamestnaných

christina123456
15. jan 2015

po novom tak ľudia, ktorí si nájdu prácu a boli dlhodobo nezamestní - minimálne 12mesiacov, majú v prvom polroku dostávať osobitný príspevok v sume 126,14 eura mesačne a v druhom polroku majú dostávať príspevok vo výške 63,07 eura. Nárok na túto pomoc i majú mať tí dlhodobo nezamestnaní ľudia, ktorí si našli prácu a ich zárobok nebude vyšší ako dvojnásobok sumy minimálnej mzdy.
Moja otázka ale znie, lebo som sa to nikde nedočítala, či si musí človek nájsť prácu na Slovensku, alebo môže aj v inom štáte, aby mal nárok na tie dávky? Ďakujem

lenkam1987
30. jan 2015

by ma zaujimalo co zase tymto nezmyselnym prispevkom nas stat chcel dokazat zas na to doplatia len ti co cely zivot makaju jak kone za minimalnu mzdu.taki si nezasluzia prispevky?nie lebo treba pchat peniaze len do povalacov a darmozracov v jednom kuse.si neviem ani len predstavit ze by som bola rok vkuse nezamestnana.sa moze hanbit cela vlada slovenska.ze motivacia fuj je mi z toho na grcanie.

christina1234
30. jan 2015

@lenkam1987 potom si šťastný človek, keď si nevieš predstaviť byť 12mesiacov nezamestnaná !! Dnes je totižto na SLovensku extrémna nezamestnanosť a aj tí znevýhodnení, čo by chceli pracovať, nemôžu, lebo nemajú kde !! DNes sa dostať na VPP je boj !!

lenkam1987
30. jan 2015

to ano pracujem od kedy som skocila skolu neratam samozrejme to ze som pracovala aj ked som chodila do skoly ked som si chcela dopriat aj nieco naviac.a teraz som samozrejme na materskej pri prvom dietati som isla tiez skor do prace...
ale vlastne chcem povedat to ze robota je len netreba v dnesnej dobe preberat ale chytit sa kazdej prilezitosti.dokonca poznam pripad kedy veduci firmy hladal nahradu za zamestnanca,dal si tu namahu isiel priamo za ludmi na urad prace, ktori sa boli hlasit a kazdy ho odmietol.tak potom uz co ti ludia cakaju ked odmietnu robotu ktora doslova pride za nimi a plat ponukal o dost vyssi ako je minimalna mzda,tak to uz je podla mna chore.

christina1234
1. feb 2015

@lenkam1987 ja by som prosila odpoveď na otázku .. Je úplne trápne, že sa tu niekto niečo opýta, chce si popísať s ľuďmi čo o tom niečo vedia a potom niekto frustrovaný ako vy sa tu začnete hádať ani neviem s kým a vylievať si svoj všobecný hnev. Tak ak nemáte rozumnú odpoveď týkajúcu sa priamo na otázku, tak poprosím, aby ste si vaše názory a komentáre nechali pre seba, alebo asi našli tému, kde sa táto problematika o ktorej tu polemizujete rozoberá. Tu ste však mimo. Ďakujem veľmi pekne za pochopenie. A pokiaľ teda viete odpovedať na otázku, tak odpíšte, budem vďačná. 😝

lenkam1987
2. feb 2015

No frustrovana som neni nemam byť z čoho.ale podľa mňa to je len v rámci SR pretože ide hlavne o to aby sa tu znížila nezamestnanosť takže v zahraničí to je asi neplatné treba zistiť viac na upsvar.