icon

Môže babka starať na živnosť, ak som na úrade práce?

romanuuska
18. apr 2024

Dobrý deň,
Skončila mi rodičovská, dcéru mi nevzali do škôlky. Pojdem sa zaevidovať na UP, a moze babka sa starať o malú cez jej živnosť? Ja by som bola v evidencii 6 mesiacov a ona by mala starostlovosť o dieťa?
Ďakujem za info

Strana
z2
romanuuska
autor
20. apr 2024

@dara76 ďakujem, Mihála mám naštudovaného, mňa skôr zaujímalo obdobie teraz do septembra.

mondolina
20. apr 2024

@romanuuska
prečo nejdeš pracovať? a babka sa bude starať?

zojanka
20. apr 2024

@romanuuska Nie, nemáš nárok na starostlivosť o dieťa ani ty, ani babka, keď dieťa už malo 3 roky (okrem iného). Nemáš nárok ani na predĺžený rodičovský do septembra a ani na inú dávku čo sa týka dieťaťa, len prídavky.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
oli18
20. apr 2024

A potom, ze sa predlzuje odchod do dochodku a nie su oeniaze na dochodky. Lebo lenive mlade by len brali davky a do roboty nie 🙉

milanemila
21. apr 2024
romanuuska
autor
21. apr 2024

@oli18 ono určite bude lepšie, keď nevieš bližšie info nekomentovať a neurážať. Moja mamina pracuje, má živnosť, dceru mi nezobrali v januari do školky ako 2,5 ročnú, čakám na september či mi ju zoberú. Preto som sa pýtala, či do septembra sa nedá vyriešiť nejaký príspevok. Nazvať niekoho lenivým a urážať na internete či a kto pracuje a nepracuje, môže len primitívka. Môžete sa hanbiť, sliepky

daniela1911
21. apr 2024

@romanuuska niektoré mami ti priamo poradili a dobre a ja to zhrniem aké máš možnosti, lebo Mihála až tak dobre neovládaš.
Do júna (resp. kým dieťa dovŕši 3r) poberáš RP. Potom poberáš príspevok 60€ + DB pracujúci rodič. Ty ak splňaš podmienky môžeš poberať podoru v nezamestnanosti, alebo ak si v hmotnej núdzi príspevok. Čo sa týka škôlky, môžeš dať dieťa na tie 2-3mes do súkromnej škôlky. Alebo niektoré menšie škôlky zoberú dieťa aj počas roka. Chod sa spýtať, teraz v máji treba podávať prihlášky, situácia od januára sa mohla zmeniť.
Toto je situácia, ktorú rieši každá druhá mama, nemáme všetci augustové deti.

oli18
21. apr 2024

@romanuuska Ja som písala všeobecne, neadresovala som to tebe, na základe diskusie, ktorá tu bola práve včera. Takže váž slová, ak nevieš vyhodnotiť môj príspevok. Aj napriek tvojej urážke ti poradím, aby si sa nabudúce anonymne poradila na infolinke SP a nezakladala diskusiu. Vyhneš sa sklamaniu.

romanuuska
autor
22. apr 2024

@oli18 ja obdivujem také matky ako ty a tebe podobné- nemáte nič k danej téme poradiť, ale sedíte tu na prdeli na koníkovi a zapájate sa do debát. Ja ti tiež poradím/ napriek tomu, že si ma neodhladla a sklamaná nemám byť z čoho/- nevypisuj do diskusií na koníkovi, radšej sa venuj niečomu užitočnému

zoja1234
22. apr 2024

@romanuuska ty si proste leniva ist riadne pracovat. Ved zacni pracovat (na zaciatku hoc aj na 3/4 uvazok), a dieta ked nechces zverit babke pocas tvojej prace, no tak sup snim do sukromnych jasliciek.polka vyplaty sice pojde na jasle, ale ostane ti cca tolko, kolko teraz poberas rodicak. Aky problem?

oli18
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2