Môže byť čerpanie OČR prerušené pri zatvorenej škôlke?
Ahojte mame zavretu matersku skolku od 20.12 do 7.1. Manzel si chce cerpat OCR na syna v dnoch od 20.12-23.12. A potom od 2.1-5.1.2026. Medzi sviatkami maju povinnu dovolenku. Je moznost si takto rozdelit OCR? Lebo som pocula, ze to nesmie byt prerusene. Bud si ma dat tie dni v decembri alebo januarove dni. Dakujem za odpoved 😇
@zuzinka888 nie, platí to vždy pri zatvorení zariadenia zriaďovateľom
@zuzinka888 nie, platí to vždy pri zatvorení zariadenia zriaďovateľom
@bamboa a rata sa to ako- 14 kalendarnych dni- ci sa kvoli sviatkom skrati predlzi. Dik za info mozno buduci rok vyuzijem. Teraz mam skusobnu dobu a asi by to bol rychly proces- tak krutim ako sa da- babky, tetky susedy, kamosky- a to chybali len dve deti- a skolka by bola " otvorena"🙉
@bamboa a rata sa to ako- 14 kalendarnych dni- ci sa kvoli sviatkom skrati predlzi. Dik za info mozno buduci rok vyuzijem. Teraz mam skusobnu dobu a asi by to bol rychly proces- tak krutim ako sa da- babky, tetky susedy, kamosky- a to chybali len dve deti- a skolka by bola " otvorena"🙉
@zuzinka888 myslím, že sa to ráta na kalendárne dní, ale nie som si tým 100 % istá. Vygoogli 😉 Ja tiež lepím ako sa dá. Jeden v škole, druhá v škôlke. Nás sa nikto nič nepýtal, len oznámili, že budú zatvorení 🤷 A to som s nimi sama 😉
@zuzinka888 aký počet detí treba na to, aby bola škôlka otvorená?
@anonym_528ce8 povedali nam ze aspon 12- lebo to nie je iba o ucitelke ale aj o kucharke a upratovacke..
@anonym_528ce8 nie je to vždy iba o počte detí, v našom meste zatvorilo mesto všetky, nie sú peniaze, šetrí sa na kúrení, na všetkom

Nemôže to rozdeliť, musí sa to čerpať bez prerušenia.