Ahojte. Susedovci maju s nami furt nejaky problem (mali ho aj s predchadzajucim majitelom domu). Su dost konfliktni. Ide mi o to, ze si postavili 40cm plotik (na vysku) a na dlzku asi 2metre. A tym nam branie, aby sme otvorili dvere na aute. Muz musi stavat na aute dalej, aby ich otvoril. No tu nastava problem, lebo robim vodicak a zachvilku nam tam budu parkovat 2 auta. (Mame na obecnom pozemku pred branou zamkovu dlazbu). A ked budeme mat kupene druhe auto, nemame sancu otvorit tam dvere.
Mame njake moznosti? Pochodime u starostu? Alebo im ho mozme vykopat?
Dakujem za rady.
Ale oni ti neskodia, zaparkuj tak, aby si otvorila. Problem vyrieseny.
Takze su stari a nemaju auto tak my si mozeme robit co sa nam zachce? Tak asi vedeli preco tam ten plotik postavili. A davaj si pozor aby si nemala zachvilu tak prijemnych susedov ako ste vy co pridu a nebudu mat 2 ale zo 3ci4 auta a kedze je to obecne tak vam zacnu parkovat aj na vasej zamkovej dlazbe
* Ano je tam zjazdene blato, lebo niekedy sa stalo ze tam muz presiel prednymi kolesami, kvoli parkovaniu. *
Po trávniku nemáš čo chodiť autom obec by ti mala dať pokutu.
Nauč sa parkovať auto do dvora.
Ak máš málo miesta tak si zmenši trávnik pred svojím domov a rozšír zámkovú dlažbu smerom doľava, ak ti to obec povolí.
Za to že nevlastnia auto im nemusíš ukrajovať ich trávnik pred domom.
Tak ako to nie je "ich trávnik", tak to nie je ani vaše "parkovacie miesto". Tiež sa mi zdá, že zle nerobia tí susedia...
Môžeš byť rada,že nemajú aj susedia 2 autá
Vy máte tiež pred domom trávnik na obecnom pozemku, tak parkujte tam. Ja sa čudujem, že pri takých milých susedoch ako ste vy, oni neodporúčajú svojim návštevám, aby parkovali pred vašim domom, však to je obecný pozemok, môže si tam zaparkovať ktokoľvek.
arogantní je tu niekto iný, ale susedia to asi nie sú.
Jasne takže tebe môžu prísť na to.miesto kde parkujete vysypať tam.tonu hnoja a co.. ved obecný majetok? Ste na smiech... dávajte pozor aby ste tade nechodili kolesami a nebude to zjazdene =nebude tam plot. Asi sa o ten priestor starajú a nechcú to mat zjazdene. Nechápem čo j3 na tom nepochopitelne. To že to je obecné neznamená ze tam ma byt chliev, ten si kľudne.rob u seba na dvore,.sebe pod oknom atď
Ja by som sa skúsila.miesto.vysmechov.slusne spýtať čo je problém, či to.ze je to.zjazdene atď... ci by sa.s tým.nedalo niečo iné urobiť. Zo.starymi ľuďmi aj konfliktných sa tiež dajú riešiť veci... normálne.
A susedia keby mali auto a parkovali pri svojom plôtiku? Veď je obecný . Ten plôtik je naozaj iba ochranná bariéra proti znehodnoteniu rastlín na svojom pozemku.
Asi mám malú predstavivosť ale nechápem ako vám táto hračka vadí pri otváraní dverí. Ak sa tam vojdú dve autá jedno musíte vedieť zaparkovať tak aby sa dali obidve dvere otvoriť úplne bez problémov, druhé si dajte do dvora ako ostatní ľudia.
Radosť Vás mat za susedov plotik je úplne v pohode. Treba sa naučiť parkovať tak, aby ste vystúpili na svojej časti obecného pozemku a nie rozmýšľať ako im zničíte plot. A keď to nejde, tak si parkujete na dvore. Na to tie dvory sú.
Keby boli vaši susedia fakt konfliktní, tak si postavia mega kvetináč na obecný pozemok vydláždený zámkovou dlažbou. Veď je obecný a vy by ste im mohli vyliezť na hrb.
Po prečítaní diskusie a hlavne tvojich odpovedí mám nepublikovateľný názor na teba.
Pre autorku by bolo asi najlepšie,aby si teta ten kosatec (či čo to je za rastlinu) presadila o meter ďalej,ak nechce suseda o rastlinu prísť a plotik by stratil svoju účinnosť. (ironck)
Parkovat mozes na obecnom, ak tam je pre teba miesto. Ani v meste by si neposunula niekomu auto, lebo ty tam chces zaparkovat. Zastav tam, kde je miesto, alebo na svojom dvore a mas pokoj
Fuha, takze oni nemozu na obecnom pozemku mat plotik, aby ste neposliapali zelen, ale vy tam mozte parkovat 2 auta marne hladam logiku. Vsak si parkujte na svojej zeleni, ked mate taku istu pred domom.
Mám malý dotaz. Takže, predpokladám, že nemáte auto z anglicka. Teda nechápem, na čo potrebuje tvoj muž otvárať dvere na aute na pravej strane. Tu ozaj ide len o zbytočné rýpanie z vašej strany.
A ďalšia vec, píšeš, že tam dali ten politik naschvál. To akože majú vestecku guľu a vedia, že za chvíľu tam budete parkovať aj druhé auto??? Pomooooc ♀️
♀️
♀️
A si si istá,že je to obecný pozemok? Lebo napr aj my máme predzáhradku odkúpenu do osobného vlastnictva
Jediní, kto robí napriek a zlobu ste vy. Je vám málo vaša plocha pred domom, tak sa chcete pchať susedom - starým ľuďom s autami pred ich domom. Nevychovanosť, hanba.
Nečítala som celé. Ale mam niekoľko otázok.
1. vie obec, že vy na tých pozemkoch dlhodobo parkujete?
Teda máte povolenie tam parkovať autá?
Či máte povolenie len na zámkovú dlažbu?
2. Nezabúdate vy, že práva jedného končia tam kde začínajú práva druhého?
Keby miesto záhradky a protika, tam parkovali susedia tiež na tesno? Ich naše referencie, odstavia tam dáky vrak a bude vymaľované
3.Ked ste uvažovali o kúpe druhého auta, vy ste si nezistovali kde to auto a ako bude parkovať?
Lebo povoliť položiť dlažbu je jedna vec a tzv. zaujatie verejného priestranstva alebo parkovanie (dlhodobe) druhá.
Dievčatá uvedomte si,že keby mala obec/ mesto riešiť každé jedno auto stojace na obecnom pozemku,tak nerobí nič iné.
Niektorí majú aj žumpu na obecnom pozemku
Ja ti neviem,ale mne sa tam toho miesta zdá byť dost
Uvedom si že doba, kedy sa zadarmo parkovalo na cudzom nenávratne odchádza. Susedia okolie skrasluju a v podstate do hodiny by pozemok vedeli uviesť do pôvodného stavu, keby tam obec chcela ťahať siete, potrubie, káble hocičo. Vy asi nie.
Ďalšia vec susedia obecnýajetok skrášlili a zhodnotili. Vy ste si z neho urobili parkovisko za darmo, na cudzom
@doriiis môžu to poriesit VZN. Ponúknu im ten kus pozemku do nájmu
Prečo autorka ani neuvažuje o parkovaní na svojom?
Však nech parkujú aj 10 áut ale tak, aby pri tom sľapali len po svojej vydlazdenej časti alebo svojom dvore.
Mimochodom po obecnej zelení ani pri parkovaní nemôžu pojazdit. Ako už niekto písal to je na pokutu.
akoze mozte ist za starostom a verim, ze aj oni pojdu alebo on za nimi ... ale ak vam toto prejde, ze vyjazdite obecny travnik neskor poslapete lebo tam budete vystupovat z aut a im zrusia plotik lebo tomu chcu zabranit, a teda starosta povie jasne vyjazdite a doslapte tu verejnu zelen v pohode a im vynada, tak to si prosim aj video zaznam
@doriiis v meste ešte aj lešenie či stánok keď nás na verejné priestranstvo už ti vyrubia poplatok za zaujatie verejného priestranstva.
To nie je tak, že keď je obecné tak si ja poviem, že teraz tam budem ja parkovať, lebo to obecné je blízko môjho domu a vy sa mi všetci uhnite z cesty.
A nech si autorka uvedomí, že pokiaľ to nemajú ošetrené, čo predpokladám, že nemajú, tak na ten ich obecný pozemok môže potom prísť parkovať hocikto. Doslova.
Ešte nech to susedia dajú niekam vyššie, že majú podozrenie na bezdôvodne obohatenie, keď sa obecný pozemok bez náhrady používa na súkromné parkovanie a nestihne sa autorka čudovať.
Preto som sa vyššie pýtala, či obec informovali, že si na tej dlažbe idu zriadiť parkovacie miesto.
Ty chceš mať na "svojej" obecnej časti parkovanie a trváš na tom, dokonca Ti je "tvoj" obecný pozemok malý. Sused chce mať na "svojom" obecnom pozemku trávu, plôtik, kvety, ozdobného trpaslíka alebo čokoľvek... Ale Ty nie si schopná to rešpektovať? Tak ako si so prisvojila Ty a parkuješ, tak on obhospodaruje to čo si prisvojil, Tvoj muž mu to rozjazdil a ešte sa čuduješ, že Ti v nedeľu nepodá cez plot koláč? 🥴
A argument, že všetkým pripadá plôtik smiešny? Ten máš odkiaľ? Zo škôlky?
Ešte inak susedia zo svojej obecnej záhradky okrem potešenia seba a iných žiadne úžitky nemajú. Na rozdiel od vás čo tam parkujete zadarmo.
Však keď ďalej máte trávnatú plochu vy, tak si na nej parkujete a šlapte. Prečo musíte šlapať susedom pred domom?