Môže byť PN na krátky čas?
Ahojte nikdy som nebola ešte na PN. Mám celý víkend teploty, môže ma dr vypísať napr len do stredy? Je to blbosť? Moji kolegovia sú totiž vždy pn cca 2 týždne .Dovolenku žiaľ musím šetriť na leto..ďakujem
A prečo len krátku PN,však sa vyliečiť
ak máš chrípku tak to ti bude aj málo... aj 5-7 dní sú teploty pri tejto chrípke...
normalne chod na pn a vylieč sa aspon tyzden
Toto treba vylezat... Aby ti to nepreslo do niecoho horsieho... Napriklad nejaky zapal pluc a pod.... Ja som bola tyzden uplne KO a este dva tyzdne potom trvalo kym pdzneli vsetky symptomy... Mam pocit ze to bolo horsie ako moj prvy covid v 2021...
ked sa das vypisat na 3 dni, akurat si pokazis vyplatu. Prve 3 dni je len 25% DVZ. a ak mas teploty, treba lezat aspon tyzden.
Ked tak si dajte 2 paragrafy a pripadne v stredu dovolenku, ked sa nebudete citit dobre este, lepsie ako pn
Ako vies,ze v stredu budes vyliecena?
Podľa mna na 2-3 dni sa určite oplatí viac paragraf,alebo dovolenka,ale chápem,že každá práca má iné podmienky,niekto neuzná viac p za sebou a takisto dovolenka musí byt hlásena vopred,no 2-3 dni PN sa po finančnej stránke určite nevyplatí. Ale áno,môže byt pn aj 3 dni.
@nikyy ďakujem za odpoveď. Dovolenku mám len 20 dní ročné takže nerada by som to minula na chorobu.. ako to prosím teda je s tou PN? 5 dní už je finančne lepšie? Pardon nikdy som sa o to nejak nezaujímala
Pn nie je nikdy vyhodna, ale vdaka ze aspon cosi dostaneme... Prvych 10 dni plati ztel nahradu prijmu a to prve 3 dni je 25 % denneho vymeriavacieho zakladu a dalsich 7 je ro 55% dvz... Od 11. dna plati socialka nemocenske vo vyske 55%dvz... Pocita sa na kalendarne dni, teda zaplatene mas aj vikendy...
Tak ako písali vyššie,prvé 3 dni je úplne najslabšia pn,potom je to 55% z denného vymeriavacieho základu. Ja mám tiež skúsenosti z prace,že ak pn,tak tých 10-14 dni v priemere. Pri bežnej chorobe. Jednak sa človek musí riadne preliecit,aby sa aj tá choroba nevrátila.
technicky je to mozne, vypisat sa mozes dat aj len na tri dni...
keď sú tvoji kolegovia PN 2 týždne,prečo ty chceš byť len 3 dni?

ano jasne ze moze neni predpisana min doba PN