Môže ísť mama z home office na PN, ak poberám na ňu opatrovateľský?
Baby prosím o radu.moja mama brala nemocenskú dávku za rok 2020 v septembri mala operáciu a v októbra jej poslali poslednú na ktorú mala nárok.chcem sa spýtať zamestnávateľ ju neprepustil matka s tým nesúhlasila aj keď je 75perc.invalidná dôchodkyňa.mama poberá invalidný dochodok ale stále je zamestnaná ja sa o matku starám poberám na ňu opatrovateľský.má nárok matka ísť znovu na pn?nebude to problém keď mam opatrovateľsky? Nedali jej výpoveď že môže robiť z domu.ona to zobrala aj robí týždeň iba maslicky na dve hodinky.matka pracovat chce aj keď jej to zdravie nedovoľuje ale rukámi robiť môže.tak teraz jej to takto vyhovuje. Môže ísť neskôr na pn?kazda koruna dobrá z dôchodku nevyžije.len neviem či tým neprídem o opatrovateľský.po operácii je zotavovanie 2 roky aby sa dostala do normalu.potom ide znovu do prace aspoň si tak mysli no.dakujem pekne za odpovede a rady😉😇ak ste niečomu nepochopili tak napíšte
Nepoznám operáciu,kde sa človek zotavuje po nej dva roky a to nie som laik.
@janinah dakujem za koment ale v pohode no 😇
@mandarinka555 dakujem už to mam zistené trosku mi to nedalo a volala som zamestnávateľovi a je to v poriadku mamka má výpoveď aj s odstupným má čakať a maslicky poslala sestre tiež pracujú v jednej firme tak sme to trosku doplietli no stáva sa.😄pekný vecr
Vôbec som nepochopila, invalidný a práca na čiastočný úväzok je ok. Potom aj pracujúca dôchodkyňa môže byť pn. Ale ty máš na ňu opatrovateľský? Tak buď je pn a pracuje načierno. Alebo pracuje načierno a ty ešte berieš opatrovateľský. Vychádza mi z toho to druhé... A zotavovat sa po operácii dva roky??? Myslím, že ste všetky vychcane a z jej choroby a sociálneho systému vyťažiť čo najviac a týmto príspevkom ste to totálne zabili
@zuzap33 ako nikto sa nepýtal na vás negatívny koment.radšej nabudúce nekomentujte moja matka nepracuje len bola stále vedená že je zamestnanec firmy.jedine kto zarába na mojej matke je zamestnávateľ lebo jej do dnešného dňa až pokial som sa Oto nezaujímala neposlali výpoveď pretože chceli aby si matka dala sama výpoveď ale má nárok na dobre odstupné tak asi tak a viac nekomentujte nebudeme sa dotoho zamotávat a opatrovateľský dostávam nanu pravom.to už či doma od nudy robí maslicky je jej vec robí to z radosťou a pre sestru😇
@minkasarinka25 Socialna poistovna ti schvalila opatrovatelsky prispevok, ked vidi vo svojom systeme mamku evidovanu ako zamestnanu? Lebo ak je zamestnana oficialne a nie a cierno, tak predsa to ma socialna poistovna evidovane.
@minkasarinka25 Raz pises, ze mamka pracuje a robi maslicky, lebo jej zamestnavatel nariadil home office a v dalsom komentari pises, ze mamka nepracuje a vo volno case len tak pre sestru robi maslicky. A neda sa nepracovat a len tak byt stale evidovany ako zamestnanec a este aby na tom firma nejako zarabala. Nezaraba, akurat netusime ako jej vykazuje dochadzku, ked nie je uz na PN, ci jej pisu ospravedlnene absencie len tak, ci vykazuju dovolenky, ci nahradne volno ci co. A ked ma material a doma pracuje, tak asi to nerobi zadarmo, asi jej aj nejaka vyplata chodila, nie? Ziadny zamestnavatel nenecha zamestnanca len tak a caka kym da vypoved. Ak ho nepotrebuje, tak mu tu vypoved da sam. Lebo inak s nim ma len zbytocnu byrokraciu ohladom fiktivnej dochadzky, odvodov atd.
@zuzap33 nemam prečo zmazať príspevok a nebudem s vami ani diskutovať je mi s vás zle.dakujem pekne a prajem pekný víkend
@zuzap33 Vám dať korunu na tu sprostu hlavu a je vyriešené a už prosím nekomentujte ja som si to vyriešila so zamestnávateľom a sú jediný ktorých by som dala prešetriť takze kto klame?a jedine koho by som dala prešetriť sú oni a asi to vedia keď dostávajú mesačne 400000 euricok za koronu.a mne vy budete vyčítať príspevok na chorú matku.a príjem na príspevok sa počíta za minuly rok takze matka pracovala a bola zdravá.už ale dáme pokoj prvá správa bola písaná ale fakty boli iné,ale dakujem to bolo myslene presne na vás čo sa pekne ozvú ako kvakotacky a rypacky takze Vám prajem pekný víkend a už dosť .
@minkasarinka25 keďže pracujem v oblasti ekonomiky pekných pár rokov a na môj názor dá dosť ľudí, vrátane tých v trestnom konaní, tak tú smiešnu narážku na moju hlavu neberiem osobne. Svoj názor som už napísala
@nafka0483 Klame, až sa tak práši.....prekrúca a raz píše toto...potom hento....zamotáva sa do vlastných lží :( hore písala, že matka pracuje, je momentálne na PN a ona na ňu poberá opatrovateľský príspevok !!!!! To už čo za kok*tina je ? Ona si zrejme myslí, že v SP sú všetci na hlavu padnutí 😝
@mandarinka555 Ved hovorim, ze to nesedi. Bud to zamotala, alebo veci nazyva nespravnymi pojmami, ale nema zaujem to vysvetlit, tak nevieme poradit.
@nafka0483 Zamotala sa, lebo matka zrejme pracovala na čierno, čo nesedí ani s tou PN, aby ona mohla poberať opatrovaľský....a ešte dva roky sa zotavovať po operácii? To čo jej operovali ? Ja som po hysterektómii šla po troch týždňoch do roboty a odvtedy som už 16 rokov nebola na PN a ešte aj so zlomenou rukou som chodila do roboty....Lenže "niekto" vie dokonale vyciciavať systém ☹ A ešte @zuzap33 počastovala invektívami

@minkasarinka25 Mama pracuje a ty na ňu poberáš opatrovateľský príspevok ?